|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiliste Jezero
21.6.2011 10:23:14   
mamaS89
I mene to za muza interesuje.
Cula sam da kada muz hoce da prisustvuje porodu dobijete ti i muz sobu samo za vas. I muz moze cijelo vrijeme s tobom da bude dok se ne porodis. Je li to istina?
Ako jeste onda je to super! Kako bi drugacije islo? Onda bi morao muz da bude u sali gdje se i druge zene poradzaju?! Ja se vala ne bih volila poradzati a da me nepoznati muskarci gledaju.
Bas me interesuje kako to gore ide, zna li ko..

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 401
21.6.2011 10:35:33   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: mamaS89

I mene to za muza interesuje.
Cula sam da kada muz hoce da prisustvuje porodu dobijete ti i muz sobu samo za vas. I muz moze cijelo vrijeme s tobom da bude dok se ne porodis. Je li to istina?
Ako jeste onda je to super! Kako bi drugacije islo? Onda bi morao muz da bude u sali gdje se i druge zene poradzaju?! Ja se vala ne bih volila poradzati a da me nepoznati muskarci gledaju.
Bas me interesuje kako to gore ide, zna li ko..

To mozda u Americi,kod nas da muz bude 24 sata cisto sumnjam,ja mislim da on moze cekati ispred jedino i kada bukvalno krene porod da ga zovnu i to je to,mislim da je takva procedura

(odgovor članu mamaS89)
Neposredna veza do poruke: 402
21.6.2011 10:45:42   
Almaa
ja poznajem jednu kojoj je muz bio na porodu, sad jesu li imali posebnu sobu to ne znam...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 403
21.6.2011 10:49:45   
Emica_sa
Moze biti na samom cinu poroda,ali to da bude stalno sa tobom u posebnoj sobi,mislim da ne moze

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 404
21.6.2011 12:12:29   
mamaS89
Prijateljica mi je pricala kad je ona tek dosla da se porodi (to jeste bilo negdje u decembru kad je se tek otvorilo i nije bolo guzvi) pustili su je odmah u sobu (salu za jednu osobu) s muzem iako nije bila ni blizu poroda (tek se pocela otvarati). Muz je bio cijelo vrijeme uz nju..nije imala nikakve veze niti stele.. Nije mi znala reci da li to tako uvijek ide kad muz zeli prisustvovati tako da ja to vas pitam. Bas me interesuje!

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 405
21.6.2011 12:53:22   
lejla80
Moj muž je trebao prisustvovati porodu u januaru, mislim sve je bilo dogovoreno al se porod zakomplikovao pa nije. Inače sestra je rekla pozvati mm kad porod krene. Koliko sam ja uspjela vidjeti ima jedna manja sala sa jednim porođajnim stolom i vjerovatno im treba naglasiti na prijemu da te ne bi smjestil u onu salu sa četiri porođajna kreveta. Ja znam dosta žene čiji su muževi prisustvovali porodu. Kod jedne je čak neplanski muž ušao bez ikakvih nalaza i slično...

2011.
2016.

(odgovor članu mamaS89)
Neposredna veza do poruke: 406
21.6.2011 13:41:24   
Emica_sa
IZVORNA PORUKA: mamaS89

Prijateljica mi je pricala kad je ona tek dosla da se porodi (to jeste bilo negdje u decembru kad je se tek otvorilo i nije bolo guzvi) pustili su je odmah u sobu (salu za jednu osobu) s muzem iako nije bila ni blizu poroda (tek se pocela otvarati). Muz je bio cijelo vrijeme uz nju..nije imala nikakve veze niti stele.. Nije mi znala reci da li to tako uvijek ide kad muz zeli prisustvovati tako da ja to vas pitam. Bas me interesuje!

Ja nisam nikada cula da moze  biti non stop muz,ali najbolje ti je ako imas nekoga na jezeru od povjrenja pitaj jel to moguce

(odgovor članu mamaS89)
Neposredna veza do poruke: 407
21.6.2011 14:00:03   
Blue rose RR
Ja sam se doduše porađala u staroj zgradi GAK-a i muž je bio sa mnom od momenta kad su krenuli trudovi tj. kad su me smjestili u salu, pa do samog porođaja.
Imali smo zasebnu salu, i nisam bila sa ostalim porodiljama.
Ne vidim razloga da muž bude kad se počnem porađati (kad mi ne padne na um ni rođena mati, a nekamoli da budem svjesna njegovog pristustva).
Treba mi njegova prisutnost kad se počnem drečiti, da vidi da to nije ista bol kao kad njega boli zub.user posted image

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 408
24.6.2011 0:55:43   
bubamarita
Drage moje trudnice, porodilje
šta je bilo sa MRSOM ima li ko svježije informacije????

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 409
24.6.2011 12:21:10   
balasgirl
Bumbarita imaš na ovoj temi info o mrsi, a ja sam najsvježiji primjer http://www.ringeraja.ba/forum/m_638390/mpage_15/tm.htm

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu bubamarita)
Neposredna veza do poruke: 410
29.6.2011 22:29:07   
bubamarita
hvala:)

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 411
8.9.2011 14:54:17   
Skvo RR
Eh, evo koga zanima, procedura na GAK-u je sljedeca.

U prizemlju je prijemna ambulanta, poslije CTG, ide ginekoloski, i onda doktor npr. kaze ostajes...i onda sjednes i pocinje ispitivanje podataka za prijem, uzmu ti bris nosa,onda vaganje, obim trbuha, opet CTG, da upisu da su "culi" srce. E, onda izadjes po "stvari" Moze samo u kesici, 1 paket ulozaka, pape, vlazne maramice, 1 ves, sestra to pregleda, mobitel ne moze.
Nakon sto uzmes tu kesicu, ide klistiranje...nakon toga kroz hodnik te sestra vodi na porodjajno...to je na prizemlju i tu se nalaze radjaone i  pripremne sobe ili predradjaone u kojima su ctg-ovi...Legne se u sobu i sestra radi duzi CTG...i pocinje..ako si dosla sa trudovima oni cesto ulaze kace te na CTG i provjeravaju, ja sam dosla na indukciju i meni su aplicirali gel i onda su me vratili u tu sobu gdje te isto posmatraju...nakon sto vide da su kontrakcije jake na CTG-u ides u salu da doktor pregleda otvorenost i zavisno od toga eto te u radjaoni..Radjaone su user posted image ...

Poslije poroda, na pokretnom krevetu pored radjaone porodilja odmara 2h..nakon cega dolazi sestra koja vozi porodilju "gore" na lezanje...Ja sam bila u sobi sa dva kreveta, imala sam cimerku, sobe su: ciste, suncane, sestra se dolazile i mijenjale carsafe, u sobi ima i mali stolic i dvije stolice. mali lavabo, ormari..ma...user posted image ..Pored sobe je odvojeno wc na jednu stranu, a na drugi stranu tus kabina. Kada dodjes gore, vec ti je neko donio stvari...mozes dole dok lezis ona dva sata traziti telefon za porodiljeuser posted image , oni ti daju (mozes samo fiksni zvati) i nazvati da ti donesu tvoje stvari i mobitel.user posted image
Sa tvojim stvarima ide i tusiranje, sestra ti iskopa spavacicu, ves i pomogne na tusiranju i smjesti u krevet. Od hrane mogu samo "upakovane" namirnice i sok. Iako su bili fleksibilni prema meniuser posted image ...radi velikog krvarenja...pa su dozvolili da mi MM donese supu.

Bebu donesu cim pedijatar pregleda...user posted image ..beba lezi pored mame u staklenom kreveticu koji ima male tockice, pa mozete bez problema "baratati" sa njim.

Ujutro dakle na viziti doktor odlucuje ides li kuci, ukoliko kaze da...dolazi pedijatar da pregleda ored tobom bebu i ako on kaze okej...izlazis taj dan do 15:00..sve zavisno o kojem je danu rijec. Ja sam izasla u nedelju i nije bilo puno porodilja u 13:00h.

< Poruku je uredio Skvo RR -- 8.9.2011 14:57:53 >

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

(odgovor članu bubamarita)
Neposredna veza do poruke: 412
8.9.2011 15:11:23   
Vodolija83
E hvala puno Skvo na iscrpnim i fresh informacijama user posted image  

Nase maleno sunceto :))) 25.10.2011. 19h

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 413
8.9.2011 18:23:47   
Nađaa
bas je super kad netko ovako stavi sve info na jedno mjesto! malo mi je sad lakse kad sam procitala sta me ceka! super i hvala ti puno na info skvo! user posted image

(odgovor članu Vodolija83)
Neposredna veza do poruke: 414
8.9.2011 18:44:47   
tinkerbelll
Hvala puno Skvo na ovim informacijama...ja sam vec spakovala torbu kao da cu se useliti na kliniku :) Cudno mi je to da ne moze odmah sve da se unese, pa cak ni mobitel...ali sta da se radi. Bolje da znamo sta nas ocekuje...

(odgovor članu Nađaa)
Neposredna veza do poruke: 415
8.9.2011 22:26:31   
Lejla Ka
Znači, ako sam dobro shvatila, mobitel možeš ipak dobiti poslije poroda? Ja bi na slijedeći porod samo njega ponijela user posted image

A ima logike da ga ne daju do iza poroda jer znam lično porodilju koju su zivkali u toku poroda.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu tinkerbelll)
Neposredna veza do poruke: 416
8.9.2011 23:19:49   
bubamarita
hvala na iscrpnim informacijama.
ja sam također bila ali na odjelu patologije morala sam ici na infuzije radi kontrakcija i oduševljena sam higijenom i pažnjom osoblja na Gaku. Nisam imala nikakvu "štelu", Osoblje je extra i nadam se da će tako ostati zauvijek.
Sve pohvale za sestre na patologiji trudnoće nadam se da su tako ljubazne i na porodu:)))

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 417
8.9.2011 23:24:50   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Znači, ako sam dobro shvatila, mobitel možeš ipak dobiti poslije poroda? Ja bi na slijedeći porod samo njega ponijela user posted image

A ima logike da ga ne daju do iza poroda jer znam lično porodilju koju su zivkali u toku poroda.

kad sam se ja poradjala na GAK-u na kosevu, mobitel je bio stalno sa mnom i sve vrijeme sam slala sms-ove i cim se beba rodila, slikala sam je sa mob, onako umotanu, tek obrisanu i zamotanu, to joj je prva slikauser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 8.9.2011 23:25:48 >

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 418
8.9.2011 23:27:22   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Skvo RR

U prizemlju je prijemna ambulanta, poslije CTG, ide ginekoloski, i onda doktor npr. kaze ostajes...i onda sjednes i pocinje ispitivanje podataka za prijem, uzmu ti bris nosa,onda vaganje, obim trbuha, opet CTG, da upisu da su "culi" srce. E, onda izadjes po "stvari" Moze samo u kesici, 1 paket ulozaka, pape, vlazne maramice, 1 ves, sestra to pregleda, mobitel ne moze.
Nakon sto uzmes tu kesicu, ide klistiranje...nakon toga kroz hodnik te sestra vodi na porodjajno...to je na prizemlju i tu se nalaze radjaone i  pripremne sobe ili predradjaone u kojima su ctg-ovi...Legne se u sobu i sestra radi duzi CTG...i pocinje..ako si dosla sa trudovima oni cesto ulaze kace te na CTG i provjeravaju, ja sam dosla na indukciju i meni su aplicirali gel i onda su me vratili u tu sobu gdje te isto posmatraju...nakon sto vide da su kontrakcije jake na CTG-u ides u salu da doktor pregleda otvorenost i zavisno od toga eto te u radjaoni..Radjaone su user posted image ...

Poslije poroda, na pokretnom krevetu pored radjaone porodilja odmara 2h..nakon cega dolazi sestra koja vozi porodilju "gore" na lezanje...Ja sam bila u sobi sa dva kreveta, imala sam cimerku, sobe su: ciste, suncane, sestra se dolazile i mijenjale carsafe, u sobi ima i mali stolic i dvije stolice. mali lavabo, ormari..ma...user posted image ..Pored sobe je odvojeno wc na jednu stranu, a na drugi stranu tus kabina. Kada dodjes gore, vec ti je neko donio stvari...mozes dole dok lezis ona dva sata traziti telefon za porodiljeuser posted image , oni ti daju (mozes samo fiksni zvati) i nazvati da ti donesu tvoje stvari i mobitel.user posted image
Sa tvojim stvarima ide i tusiranje, sestra ti iskopa spavacicu, ves i pomogne na tusiranju i smjesti u krevet. Od hrane mogu samo "upakovane" namirnice i sok. Iako su bili fleksibilni prema meniuser posted image ...radi velikog krvarenja...pa su dozvolili da mi MM donese supu.

Bebu donesu cim pedijatar pregleda...user posted image ..beba lezi pored mame u staklenom kreveticu koji ima male tockice, pa mozete bez problema "baratati" sa njim.

Ujutro dakle na viziti doktor odlucuje ides li kuci, ukoliko kaze da...dolazi pedijatar da pregleda ored tobom bebu i ako on kaze okej...izlazis taj dan do 15:00..sve zavisno o kojem je danu rijec. Ja sam izasla u nedelju i nije bilo puno porodilja u 13:00h.

bas si me obradovala, ovo sve zvuci superuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 419
9.9.2011 0:32:53   
canim
Ja sam unijela mob u porodjajnu salu i bio je stalno sa mnom, iako nije bio od neke extra koristi jer mreza je u sali pravo losa ali uspjela sam pricati sa mm a i mm je poslije poroda pricao na mob.
Prije poroda su skontali da imam mob i nesto su negodovali ali nisu se nesto pretjerano zahmetili oko toga jer je pocela Seherzada tako da mob nije predstavljao nikakav problem.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 420
9.9.2011 7:22:00   
bubamarita
Ne znam kad ste se poradjale, ali na sada su na Jezeru strožija pravila. Znam da sam dosla s koferom i da su sam sve stvari morala vratiti po mm a još sam ostala da ležim u bolnici. Jedno od pisanih pravila je da ne može mobitel u salu i da sestra koja te sprema za porod pregleda stvari. A ko da ti je do mob. kad krene...

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 421
9.9.2011 7:46:23   
ElmaB

Hvala Bogu da i naše porodilište konačno liči na svjetska.user posted image   Kada ovo čujem dođe mi i da četvrto rodim!user posted image (Jooooj da me muž čuje, hihihihihihi)

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 422
9.9.2011 16:45:13   
Daja_sa
Ama dzaba im sve ove "svjetske procedure" i procedurice kad svaka druga beba sa Jezera izadje zarazena sto MRSOM sto nekim drugim bakterijama...zgradu treba srusiti user posted image i praviti novu ali na nekom drugom mjestu...
( izvinite na ovakvom postu ali ogorcena sam zbog svega sto mi desilo sa bebijem...)

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 423
9.9.2011 16:46:34   
teacher75
joj i mene je strah mrse pravo, nadam se da ce se situacija popraviti do iduce godine kada je meni termin, moraju nesto uraditi, ja ne znam zasto se ne digne veca frka oko toga pa da moraju nesto poduzetiuser posted image

(odgovor članu Daja_sa)
Neposredna veza do poruke: 424
9.9.2011 16:51:50   
haidy

E bas ti hvala Skvo na izvjestaju, malo si me ohrabrila sto se tice GAk-a.

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.

(odgovor članu Skvo RR)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *