Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 9.8.2011 13:39:13
Nedi
IZVORNA PORUKA: Nedi
Neki lik nosi zmijurinu po plaži....užasno. Sreća pa nije blizu mene vjerovatno bi ga spucala među rogove.
A ostalo...opet sve je stvar ukusa. Jako volim pjesak i ne smeta mi što ga ima svuda. Hodanje po vrelom pijesku a stopala propadaju meni je super. Maleni je spavao po 3 sata na plaži a bili smo od 10-19 i cak do 19:30. Hladovinu sebi uvijek napravim ispod sunobrana velikim peškirom tako sa smo sve 3 uzivali u hladovini i spavali. Maleni je naprosto uživao u pijesku svaki dan smo nosili veliki rusak igračaka za plažu. Plaža je čista i predivna i privatna je, a kako sam shvatila sve su privatne na velikoj plaži i uređene su super. Posebno mi se sviđa što je razmak između ležaljki po 2m i niko ti nije na glavi a i nase igracke su imale dovoljno prostora. Nekoliko ležaljki od nas izgubila se djevojčica a jojjjjj sve su me trnci prolazili. Nasli su je za pola sata. I ne sviđa mi se guzva u gradu nekako je...hm....suzdrzati cu se da nebi nekoga uvrijedila ali mi nismo ni set_ali navecer. Mala plaža je blago receno katastrofa.
Sve u svemu mi idemo aBd i naredne godine.
Zaboravih dodati i Borove-mjesto na kojem se isparavaju stijene, borovi i more. Idealno za djecije zdravlje. Ujutru od 03-07 je puno roditelja i djece. Maleni je odmah po dplasku htio povratiti jer mu je zrak iritirao šlajm. I ta divna zračna banja je takađer puna roditelja koji puse tik uz svoje dijete i bacaju opuske od kojih se ne moze hodati. Fakat ne kontam i ja sma bila pušač i ne mogu shvatiti zasto je tako tesko izdrzati bez cigarete 2-3 sata?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 9.8.2011 13:43:59
Hanady RR
ja stavrno kažem lijep je ulcinj... al žene ni ja nisma mogla navečer puno šetatai po ulcinju još tada nisma djecu imala....
kad pogledam na onaj zidić od male plaže prema centu šetališta gore...tačno me jeza porđe gdje sam došla samo sma na plaži uživala maksimalno ...na velikoj...copacabana itd...
onako razdvojene metar-dva nam ležaljke pa me nisu interesirali ostali...spavam i uživam u čitanju...al u ulcinju nisma se naplivala...hajde jadan dok ja dođem do dubine pješke prođe me volja za kupanjem
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 9.8.2011 13:49:46
veeseelaa
U nasoj ulici bilo 80% nasih registracija bacis pogled na džamiju pa na auta i u trenu se zapitas gdje si
isto, ja u biti i ne hodam nešto pretjerano po Ulcinju, haman nikako, bila sam 7-8 dana a jednom smo samo otišli do grada, svakako smo imali restorančić ispod apartmana gdje smo bili smješteni, divnu baštu i nije bilo potrebe za izlaskom Djeca su imala divan prostor za igrat se a po gradu su ogromne gužve, sa autom nikad stići, naći parking haos, mada ja uvijek nekako nadjem ondje kod Općine, 500-600 metara od male plaže (a možda ima i malo više)
Ma sve u svemu lijepo je, nigdje nije sve po volji al bitno je da većina štima
Onda cijene nisu visoke, hrana čak i malo jeftinija, cijene smještaja su pristupačne
< Poruku je uredio veeseelaa -- 9.8.2011 13:59:44 >
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 9.8.2011 14:04:23
bojana86
Evo da i ja kazem da smo ove godine bili u Petrovcu,CG.... i prezadovoljna sam,za porodicu mjesto je extra. Mi smo jos imali smjestaj blizu plaze pa je sve bilo puno lakse. Cijene nisu pretjerano skupe - more je more ! Tako da toplo preporucujem Petrovac... Proslih godina smo bili u Makarskoj i Gradac-u i zadovoljni smo al me je Pterovac bas odusevio,pogled na otvoreno more,nista ne zaklanja pogled,sto je meni jako bitno kada sam na moru da gledam na pucinu,a ne u neko ostrvo ispred sebe ... pozzzzz
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 9.8.2011 14:04:46
Nedi
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
U nasoj ulici bilo 80% nasih registracija bacis pogled na džamiju pa na auta i u trenu se zapitas gdje si
isto ja u biti i ne hodam nešto pretjerano u Ulcinju, haman nikako, bila sam 7-8 dana a jednom smo samo otišli do grada, svakako smo imali restorančić ispod apartmana gdje smo bili smješteni, divnu baštu i nije bilo potrebe za izlaskom Djeca su imala divan prostor za igrat se a po gradu su ogromne gužve, sa autom nikad stići, naći parking haos, mada ja uvijek nekako nadjem ondje kod Općine, 500-600 metara od male plaže (a možda ima i malo više)
Ma sve u svemu lijepo je, nigdje nije sve po volji al bitno je da većina štima
Onda cijene nisu visoke, hrana čak i malo jeftinija, cijene smještaja su pristupačne
Ni mi nismo nesto za vecernje setnjice. Oko pola 8 dođemo sa plaže dok se sredimo nesto pojedemo malenom je vec vrijeme za spavanjac. Onda mama i tata na terasi uzivaju, piju kaficu i jos tako to. A mi smo imali besplatan parking u samom centru u sklopu ovog smjestaja. Inace se plaća 1KM po satu.
Cijene su me odusevile posebno voća. Uvijek mi je muka bilo plaćati 70kuna za kg grožđa u HR.
Opet zavisi ko sta voli i kakav odmor zeli i na sta je navikao. Opet kazem iduce godine aBd opet Ulcinj za veliki odmor i opet necu setati navece nego hodati po velikoj plaži A na produzene vikende mozemo svugdje
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.8.2011 9:16:40
balasgirl
Ja sam prije stalno išla u Sutomore i Budvu. Udaljenost između ta dva mjesta je oko pola sata vožnje. Sutomore je jako živo mjesto i ne bih ga preporučila ako ideš s porodicom i malom djecom (ako si s drugaricama onda ti ga toplo preporučujem ). Najkraći put ti je da ideš na Nikšić, Danilovgrad i Podgoricu. A sad kako su otvorili i onaj tunel Sozina eto te sad pa sad. Budva je isto pravo živa, imaš se gdje provesti, izaći, ima se šta i vidjeti. Moja preporuka Yahting Club kod Citadele.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.8.2011 9:31:44
M kao Mama
IZVORNA PORUKA: balasgirl
Ja sam prije stalno išla u Sutomore i Budvu. Udaljenost između ta dva mjesta je oko pola sata vožnje. Sutomore je jako živo mjesto i ne bih ga preporučila ako ideš s porodicom i malom djecom (ako si s drugaricama onda ti ga toplo preporučujem ). Najkraći put ti je da ideš na Nikšić, Danilovgrad i Podgoricu. A sad kako su otvorili i onaj tunel Sozina eto te sad pa sad. Budva je isto pravo živa, imaš se gdje provesti, izaći, ima se šta i vidjeti. Moja preporuka Yahting Club kod Citadele.
potpisujem, bitno ti je da dođeš do pogorice uđeš u tunel i kada izađeš u sutomoru si, sutomor liči na Hrvatsku rivijeru, plaže su kombinovane, dubina mora odlična, pravi primorski grad
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.8.2011 13:02:15
teacher75
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ma Ulcinj je prelijep, gužva jeste al Bože moj, svi idu u Ulcinj ove godine primjetila sam bilo je jako puno Bosanaca
ja nikada ne bih otisla u ulcinj, jer mi je kad sam na moru na odmoru najbitnije od svega da nije guzva, pogotovo sada sa djetetom, nedajboze da se izgubi i na minutu u guzvi, ja bih poludjela! a da ne govorim jos koliko je daleko putovanje do tamo...eto, stvar ukusa, neko voli guzvanciju, a meni je to bas fuj fuj...
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.8.2011 13:24:50
bojana86
I ja se slazem s tobom.... Ja sam bila u Petrovcu i jedno vece otisli do Budve da prosetamo i trglo mi na nos,pa s kolicima nigdje maketi nemozes od naroda,strasno !!! Zato ko ima djecu mala i mirna mjesta su zakon,a za omladinu topla preporuka Budva i sl.
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 10.8.2011 13:57:41
henna ze
meni je isto bilo super u ulcinju..mi smo imali smještaj kraj velike plaže..na jednom malo brdašcu..ujutro me budi kukurikanje i negdje krava muče..mi crkli od smijeha kao da nisi na moru...i spustimo se na plažu za tren...samo jednu noć smo izašli u stari grad i tu sretosmo Nedi sa ekipom...i to je to..naveče smo Henu vodili u luna park jer smo dobili vip neke ulaznice..uhh nagovori me na onu prokletu balerinu ..jadna majko..i onda odemo do solarisa kupimo slatkiša i na terasu...hena gleda tv dok ne zaspe a nas dvoje sjedimo...ma mozak mi se odmorio pravo...a cijene presmiješne....uživali baš se izgotivili a za te pare u hr ni smještaj ne bi mogli platiti..i još bi ja opet kuhala...
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 11.8.2011 14:00:18
Nedi
Planirala sam postaviti anketu pa kako ne ide pitati cu ovdje.
Sta mislite da li je kaznjivo (po zakonu) spavanje u autu, na parkingu u Hrvatskoj konkretno u Makarskoj i da li biste to uradili? Mislim ono ode 5-6 auta (odrasle osobe) na dvodnevni izlet ali ne unajmljuju smjestaj nego prespavaju u autu? (Imaju novac ali zele avanturistički vikend)?
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 11.8.2011 14:08:24
manuela RR
primjetila sam da ove godine dosta našeg svijeta ide u Crnu Goru,a kakve su cijene nije ni čudo.Hrvatska je fakat preskupa... Mi smo i ove godine bili u Tučepima i super se proveli... Meni se sviđaju i mogla bi svake godine tu ljetovati...
RE: Hoćete li ovo ljeto na more i gdje ako ho... 11.8.2011 14:09:06
Nedi
I ja mislim da nije dozvoljeno ali nisma sigurna a cijena parkinga je 30kuna za 24sata znači 60 za dva dana. Opet ponavljam da nije novac jedna od najvažnijih stvari. Jednostavno malo mladalačkih gluposti
Mi smo bili u junu u Tučepima a u julu u C.gori. Super mi je bilo samo što je apartman u Tučepima bio za patuljke a ne ljude.