M kao Mama
|
Ovako, sve zavisi šta tražiš i šta očekuješ od mora ludi prvod ili odmora, ali baš odmor. Promajna je jako malo mjesto, ne znam da li ima i kilometar plaže, ali je predivno dosta borovine, nekoliko vrsta plaža, nema mamipara za djecu, skupo jeste,čak i skuplje od Tučepa, npr. ležaljke su bile 30 kn kada smo mi bili, a u tučepima su tada spustili sa 25 na 20. Konzum im je skuplji od konzuma u Makarskoj, o voću na plaži da ne pričam, truhne, ali ne spuštaju cijenu. Cijene smještaja mislim da su kao u Tučepima, manje nisu sigurno. Kafića ima nekoliko, ja sam pila vječito nesicu, negdje je 10 negdje 12 kuna, one papuče za vodu tamo su 50 kuna,a u makarskoj može se naći od 30 za djecu, do 40 za odrasle. Hranu nisam tamo jela, jeli smo u Makarskoj i Tučepima, jer su bukvalno 5 minuta vožnje. E, jesam uzimala Lajli one palačinke na plaži oni su 10 kuna. Mislim gradić je predivan, ja sam baš uživala, lijep jeste, na svoj način, ali ni približno kao Tučepi jer ipak su Tučepi veći i dosta izgrađeni. Mada, upoznala sam tamo dosta ljudi, puno raje iz Banja Luke dolazi, njima je to najbliže mjesto, bugojanaca i livnjaka ima puno, njima je to 2,5 sata. KAžu da se i Promajna radi , da svake godine nađu nešto novo da je uređeno. Plaže se čiste svako juto, ulice i park peru, tuševa ima dosta, kabina za presvlačenje, čak dva javna wc koja su u perfektnom stanju, o ljekovitosti borove šume, neću puno pisati, samo ću kazati da je tamo prije rata bila lječilište za bron. i plućne bolesti, levande i masline rastu na svakom koraku, jednom riječju predivno malo mjesto, koje zaista ima dušu
|