Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
kono moja sretna vam godisnjica, da dozivite jos mnogo lijepih sa svojom Lanicom
Hvalaaaaaaaaaaaa , aBd....kaze mm jutros : hebo te, 2 duuuuge godine (provocira me, kao ne zna koliko smo u mraku)...Ja cega rekoh 2, 3 ljepoto moja, 3 preeeeduge a ukupno sve 11,5 godina.... Masallah...da se ne ureknemo ka pas i macka smo....
duse moje, pa vas dvoje se poceli zabavljati u osnovnoj skoli meni se cini
nego spremi sutra taj koji kolacic pa donesi na kafu kad budemo pili (hihi) nisi ni znala da cemo piti kafu
Mala, rekoh nekidan da se danas druzimo, al' evo postim, a i vrijeme nam ne ide na ruku...'em hladno, 'em ce izgleda kisa...tako da cu ja ostati u kuci i odmarati
duse moje, pa vas dvoje se poceli zabavljati u osnovnoj skoli meni se cini [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
nego spremi sutra taj koji kolacic pa donesi na kafu kad budemo pili (hihi) nisi ni znala da cemo piti kafu
Zamalo , ja imala nepunih 17 a on 19... A ovo drugo - hvala sto me obavijesti A gdje, sta, kako? Khm? S posla ne mogu vise, pravo nam je frka, propao nam posao od mjesec dana, radimo sve ispocetka a imamo rok....
Ljepotice moja, sretna vam godisnjica braka i da ih jos puno puno dozivite u ljubavi, zdravlju, sreci i veselju i Boga mi sa jos bebica Velika cmoka za vas dvije, a za M veeeeeeeeeliki pozzzzz sa istim cestitkama...
Zamalo , ja imala nepunih 17 a on 19... A ovo drugo - hvala sto me obavijesti A gdje, sta, kako? Khm? S posla ne mogu vise, pravo nam je frka, propao nam posao od mjesec dana, radimo sve ispocetka a imamo rok....
eh pa vidis, nista onda.ti neces u grad popodne ja ne znam gdje bih dole isla, hm gdje popiti kafu, a bio bi red da ja ovog ljeta odem do tita. a vidi ovog vremena, juce ne rekose da ce ovako hladno biti ne kontam, kako ce biti sutra, gdje esad kirlic-felix
Jutrica Prvo,Lady ''sestro'' nek je sretna godisnjica,da ih docekate jos mnogo sretni i zaljubljeni sa vasom Lanicom i jos djecice aBd... Sve najljepse od zelimo... Joj ja ko zombi... Amancek dva puta trazio da piski,pa dok smo to obavili,pa ustajanje na sehur,pa vode popila litar,pa onda ja u wc... Ma sve sam nesto u ratama spavala... Sad se laganini spremam.Deckica vodim kod nani na spavanje,a ja idem upoznati jednog malog deckica koji ima 7 dana ,a zove se kao princ nase Tekje Jedva cekam da mirisim pile malo,a i da izgrlim i izljubim svoju prijateljicu... Ostajte nam dobro i zdravo
jutro. Lady sretna godisnjica i da ih bude jos punooo. Jelena ta doktorica bas nema sve na broju al jos malo i eto Luke. Mala Esad Kirlic je juce najavio ovakvo vrijeme meni ovo vrijeme odg al me noge bole uzas,i navece ako ispravim nogu skroz isplacem se od bolova dok vratim stopalo u normalu.mm kaze nedostatak Ca sta vi mislite
mene moji indijanci probudi u 9 Alen govori mama,mama i naravno cupa me za kosu a Ajla mama ustani,nije mrak jedva sam dorucak napravila dok mm nije dosao na pauzu. ja se bojim ovog svog djecaka juce otvorio rernu i popeo se na vrata od rerne i hoce da uzme serpu sa sporeta.pofleda u mene i govori "ede,ede"(jede)-jutros se popeo na plasticne police i oborio tepsiju s maslanicom na pod i jede djete.mogla ga tešsija u glavu.popne se na sto i hoda kontam dal da ih izvedem napolje al ih trpim kako galame i kmeze kuca mi je fuj,fuj.vesa za smotat i peglat vagon itav.nevjerovatno kako se kuca zabaca i isprlja za rekordno kratko vrijeme.nemogu stognut sredit koliko oni mogu isprljat
duse moje, pa vas dvoje se poceli zabavljati u osnovnoj skoli meni se cini [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
eh pa vidis, nista onda.ti neces u grad popodne ja ne znam gdje bih dole isla, hm gdje popiti kafu, a bio bi red da ja ovog ljeta odem do tita. a vidi ovog vremena, juce ne rekose da ce ovako hladno biti ne kontam, kako ce biti sutra, gdje esad kirlic-felix
bebacha ja samo hodam po kuci i brojim ne mozes posklanjait i ocistiti koliko oni mogu napraviti nereda. a o vesu mi i ne pricaj, nismo u dobrim odnosima trenutno
a tvoj Alen kao Igor, samo se penje negdje, otvara frizider, ja kuhinju redovno sada zatvaram jer je totalno nesigurna za njega
Nego da pitam ove iskusne mame... sa Anom u trudnoci ona se pred kraj nije umirila u stomaku kako kazu da se bebe smire, ona je cas sta vise bila bas, bas aktivna...e sada evo vec par dana osjetim da se beba umirila... juce mi je ona manita dr rekla da pratim pokrete bebe, a evo npr od jutros negdje od pola sedam kako sam budna osjetila sam ga dva puta, ono kao da se gura i namjesta, nisu udarci... je li to dovoljno?
kako su djecica, nadam se svi dobro, i mi smo nocas nesto kenjkali, budili se i tako nekad cemo valjda i to prestati vrijeme je samo za spavanja za rada nije nikako
pozzzzzzzzzzzzz
Samo CTG, ginekologa nisam ni vidjela, sestra mu nosila ctg-ove svaki put kad uradim da ja ne cekam. Ma ova luda internista mi velikim slovima napisala i podvukla... Strogo se savjetuje majci da prati pokrete ploda, pa zato pitam, ne znam koliko pokreta treba biti, a znam da kazu da se beba pred kraj bas umiri pa zato pitam. Hvala Bambi
Jelena, najmanje 10 pokreta u 24 sata...a to sto ti savjetovala cokoladu, ima smisla, jer skok secera u krvi ih budi, a umirivanje bebe pred porod je skroz individualno, tako da se na to ne moze covjek potpuno osloniti...Ako se ne osjecas smireno sto ne bi otisla na uz
hej.... ljuta sam .. jutros moji dosli da izvedu S. a ja se taman nameracila mojoj mami i ocu da ravijem pitu za iftar.i tako ja pozurila u prodavnicu,pa pozuri da je razvijem i ispecem dok ne dodju i zavrsih hBg. eh reko jos samo nesto da odletim da kupim...pokrijem pitu krpom pa pravac trzni.... ja se vratila a moj I.pojeo pola pite i to nako nepoljevenu ojjjj majko moja a svaki drugi dan im pravim .. pored svega toma S.ugleda tepsiju a moja mama ce ti ,hajde da ti nana da pite a on u dreku...pa da je barem pojeo .... elem ja se naljutila,mama nasekirala a moji ostali bez pite za iftar a taman sam im nanijetila jer mama nemoze pitu da pravi kad posti a oboje je vole. e ljudi ove moje djece...mislim stvarno su zaista. da su gladni nisu...haman samo su oci gladne. eeee moja prijo pa ti sad komentarisi...kod mene nema dana bez duluma pite,tri kile kruha i lonca corbe od pet litara definitivno...hocu godisnji
i ove moje pite bi jele...al sinoć su tako pojele cancone da će ih dobiti i dansa al poljoprivredne
Ma djeca su čudo...al nek jede nemoj ga ružiti...hej slatko je to majkemi...zamisli dođeš do pite a pit nema...gdje pita...pojela maca
dobar dan sto meni danas ovo vrijeme odgovara,evo isla sam u grad neke stvari zavrsiti,fino ugodno a kad je toplo jos kad se posti pa bas se ne moze hodati E je dobro spavala ali ja nesto jutros sa sehura nisam dugo mogla zaspati sto kaze tekja popila litar vode i samo u vc,dzaba toliko popijemo za sehur Lady lijepa sretna vam godisnjica,da ih jos puuuuuno docekate u zdravlju i sreci sa jos puuuuuuno djecice aBdjelena ja se bas ne sjecam koliko su ovi stariji bili aktivni pred porod ali ovo najmladje jeste dobro, da bi bila mirnija ti se fino spremi i na ctg moju kolegicu ostavili u bolnici bili, kazu nesto ne stima beba se umirila a ona navece rodila,bebica se spremala za izlazak
Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali
Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.
Hvala vam.. Znam Tekja ja za cokoladu i pokrete bebe, ali zena me je bukvalno iznapadala da sam gladna, da gladujem, da moram da jedem , jos kad mi je pogledala zadnje nalaze od prije deset dana i nizak secer i urea, e tek je tada pocela da vristi na mene da se izgladnjujem , kaze sto si gladna vadila nalaze, pa reko vadila sam secer on se vadi na gladan stomak, pa kad sam rekla da nisam ljubitelj slatka i da ne jedem tad me iznapadala kaze svi vole slatkise...ma ja kazem ludo pa zivi ž Aktivirao se malo bebi, nema vise onih udaraca i pokreta, vec samo kao na pocetku trudoce oni leptirici u stomaku kao kod prvih pokreta bebe koje osjetimo
beba se pred porod umiri....barem tako kazu. ali ....da budes sigurna da je sve ok.i otklonis sumnju najbolje je da odes doktoru. vjeruj...i meni se to desavalo pa se ziva isprepadam. ma bice to ok.sad ce to malo bebce vani aBd a ti se kani kuce i ciscenja .