|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
7.8.2011 22:13:51   
sheri
IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: sheri

drage moje, i ja sam evo iftarila. pravo slabo jedem, na sehur kad ustanem popijem kafu i to je sve, a na iftaru pojedem ko golubic. ali osjecam kako sam smirena, kako sam sva opustena. zatro i volim ramazan, bas procistim dusu.
a sto se ovog iscjetka tice, i ja imam pitanje: naime, ja na sredini ciklusa(normalnog ciklusa a moj nije takav) imam jedan dan neki smedji iscjedak i to tzraje samo jedan dan, i onda opet cisto bijelo pranje. hocu li moci postiti taj dan, ili? ovo mi se pocelo javljati unazad tri mjeseca.

To je vjerovatno posljedica ovulacije,Allah najbolje zna.Ne obracas paznju na njega i to je to :).Znaci,normalno postis,klanjas i td.

hvala jasmin user posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1776
8.8.2011 0:16:10   
jasmin
Za sve one koji jos nisu gledali `Pijesak je moja postelja`,slikoviti prikaz kroz slike i stihove onoga STO NIKO OD NAS NECE MOCI IZBJECI.
http://www.youtube.com/watch?v=bKiroumHLe8

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1777
8.8.2011 7:35:26   
Bambi09
Sabahajrollah vam drage moje...
Evo masallah i druga hefta nastade... Da nam dragi Bog olaksa i podari zdravlja da izdrzimo i ispostimo i ovu heftu...
Ja jutros poslije sehura, ma odoh reko u dzamiju na sabah... Allahu Milosnice... Srce mi je bilo ko zemaljska kugla kad sam vidjela koliko ljudi je na sabahu... Al sto mi je posebno drago bilo, sto ima omladine vise od pola... Ma ljepota vidjeti... Prvo se ucila mukabela a onda smo svi klanjali sabah, dzematile... Srce mi je cijelo vrijeme lupalo kao da ce iskociti...
Pa kad sam krenula kuci, narod onaj izasao iz dzamije, okrenem se s kapije da pogledam, aman ja Rabbi, kao da je podne, a ne sabah...
Ako mi Bog podari zdravlja ici cu sve dok god mognem... Ja milineeee user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1778
8.8.2011 9:47:22   
palachinken

IZVORNA PORUKA: sheri

drage moje, i ja sam evo iftarila. pravo slabo jedem, na sehur kad ustanem popijem kafu i to je sve, a na iftaru pojedem ko golubic. ali osjecam kako sam smirena, kako sam sva opustena. zatro i volim ramazan, bas procistim dusu.
a sto se ovog iscjetka tice, i ja imam pitanje: naime, ja na sredini ciklusa(normalnog ciklusa a moj nije takav) imam jedan dan neki smedji iscjedak i to tzraje samo jedan dan, i onda opet cisto bijelo pranje. hocu li moci postiti taj dan, ili? ovo mi se pocelo javljati unazad tri mjeseca.

Divno, bas mi je drago što ti sjeda user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1779
8.8.2011 13:34:11   
mamin cvjetić
Mašallah kako je lijepo vidjeti da mladi ljudi poste i da ne kukaju kako im je teško nego se pofale kako sa lakoćom u postu prolaze im dani.Ja na žalost ne postim već par godina zbog zdravstvenih problema i uvjek sam tako tužna kad dođe ramazan a meni dani prolaze bez posta sita se naplačem jedino sam iole radosna kada pravim iftare i hranim postače.Ali nisam ovdje da vam kukam o svojoj situaciji nego da pitam nešto.

Pita mene moja drugarica jutros dali može uzeti abdest ukoliko su joj nokti nalakirani ili na njima urađena manikura gelovi umjetni nokti i te stvari ja joj kažem da koliko ja znam ne može jer je moja mama mene tako naučila o opet šta ja znam pa bi molila jasmin jer vidim žena je dobro upućena da mi ona to malo pojasni a i od vas koja ako šta zna o tome rado ću pročitati.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1780
8.8.2011 13:38:04   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Mašallah kako je lijepo vidjeti da mladi ljudi poste i da ne kukaju kako im je teško nego se pofale kako sa lakoćom u postu prolaze im dani.Ja na žalost ne postim već par godina zbog zdravstvenih problema i uvjek sam tako tužna kad dođe ramazan a meni dani prolaze bez posta sita se naplačem jedino sam iole radosna kada pravim iftare i hranim postače.Ali nisam ovdje da vam kukam o svojoj situaciji nego da pitam nešto.

Pita mene moja drugarica jutros dali može uzeti abdest ukoliko su joj nokti nalakirani ili na njima urađena manikura gelovi umjetni nokti i te stvari ja joj kažem da koliko ja znam ne može jer je moja mama mene tako naučila o opet šta ja znam pa bi molila jasmin jer vidim žena je dobro upućena da mi ona to malo pojasni a i od vas koja ako šta zna o tome rado ću pročitati.

Evo odmah sam nasla vec dat odgovor.

Nema razilaženja među učenjacima četiri priznata fikhska mezheba (hanefije, malikije, šafije i hanabile) da je prilikom abdesta uvjet valjanosti abdesta da se pokvase svi dijelovi tijela (ruke, noge i lice) koji se peru pri abdestu. Argument da je vadžib pokvasiti nokte su riječi Uzvišenog: "O vjernici, kad hoćete molitvu da obavite, lica svoja i ruke svoje do iza lakata operite - a dio glava svojih potarite - i noge svoje do iza članaka" (El-Maide 6). Allah Uzvišeni naređuje da se operu ruke i noge a to obuhvata cijelu ruku do laktova i nogu do članaka u što ulaze i nokti. Takođe, dokazuju hadisom mutefekun alejhi (Buharija i Muslim) od Ebu Hurejre, radijallahu anhu, da je Posalnik, sallahu alejhi ve sellem, rekao: "Teško stopalima od Vatre", a to je rekao kada je vidio čovjeka koji nije oprao svoje stopalo prilikom abdesta. Žena koja uzme abdest ili gusul preko lakiranih nokriju i poslije toga klanja namaz nije joj ispravan ni namaz niti abdest i gusul. Dužna je da očisti nokte i ponovi abdest (gusul) i namaz. Ve billahi tevfik. Mr. Zijad Ljakic!

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu mamin cvjetić)
Neposredna veza do poruke: 1781
   [Obrisana poruka]
8.8.2011 13:38:21   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mamin cvjetić)
  Neposredna veza do poruke: 1782
8.8.2011 13:43:06   
mamin cvjetić
Hvala na odgovoru Iman i ja sam joj to rekla ali reko da opet provjerim.
ljubi nam drugaricu i da znaš da si me uspjela nasmijati ovim postom user posted image user posted image .I za tebe jedan ljubac.

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1783
8.8.2011 13:47:28   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: mamin cvjetić

Nisam jasmin, al pošto znam odgovoruser posted image

Ukoliko tvoja kolegica uzme abdest s akrilom ili lakom na noktima, neće joj abdest biti važeći.
Pusa našem drugaru!user posted image

P.S. Jasmin jesi brza!user posted image

Ma znam otprilike gdje ima :).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1784
8.8.2011 14:27:42   
R&T@
Ovo o laku mi nije jasno...

Necistoca ne moze uci ispod, ako smo pod abdetom uradili manikuru...

Sta je onda sa ofarbanom kosom, trajnom sminkom i slicno?

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1785
8.8.2011 14:30:42   
Lejla Ka
Ja došla da se hvalim, kčer se preksinoć digla sa nama na sehur i postila sve do 3 sata, ni spomenula nije ni hranu ni vodu. Tad sam je nagovorila da uzme malo pite i nakon toga isto do iftara user posted image I onda smo kod nane bili na teraviji, klanjali vani na sofama, baš je bilo lijepo.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1786
8.8.2011 14:35:41   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: tajra

ja mislim, ali kažemopet mislim, žena muslimanka ne smije imati nokte, a logično ako nemaš nokte nemaš šta ni lakirati, e, sada zanima me šta je sa knom, da li se nokti u ramazanu smiju oktniti, ili i to se preskaće,

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1787
8.8.2011 14:40:38   
canim

Pa abdest ima svoju rutinu ne obnavljas abdest samo u djelovima tijela gdje je usla necistota vec uzimas abdest po propisu kako se uzima, dakle sve smetnje koje dovode da voda dotakne tijelo treba ukloniti, naravno ako pricamo bas o klasicnom abdestu.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1788
8.8.2011 14:41:27   
Bambi09
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Ja došla da se hvalim, kčer se preksinoć digla sa nama na sehur i postila sve do 3 sata, ni spomenula nije ni hranu ni vodu. Tad sam je nagovorila da uzme malo pite i nakon toga isto do iftara user posted image I onda smo kod nane bili na teraviji, klanjali vani na sofama, baš je bilo lijepo.

Aferim user posted image user posted image user posted image user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1789
8.8.2011 14:43:37   
Ilhana RR
I ja mislim da se ne smije imati lakirane nokte kad se uzima abdest... mada nisam upucena zasto...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1790
8.8.2011 14:44:57   
jasmin

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

ja mislim, ali kažemopet mislim, žena muslimanka ne smije imati nokte, a logično ako nemaš nokte nemaš šta ni lakirati, e, sada zanima me šta je sa knom, da li se nokti u ramazanu smiju oktniti, ili i to se preskaće,

Lak je nepropusna materija i voda preko njega ne dospijeva do nokta.Nokti se mogu lakirati iako nisu veliki,sto ne.Isto vazi i za sminku,dakle treba se skinuti pa uzeti abdest.Farbe nisu sve iste,postoje farbe koje propustaju vodu.
A sto se tice kne,nema nikakve zapreke da se okniju nokti i da se uzima abdest preko kne.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1791
8.8.2011 14:45:33   
Bebica11

tajric evo jezikom naroda

ovako

Voda za abdest mora doprijeti do svakog dijela tijela koji se pere, lak je nepropustiv i on se zalijepi i smeta da voda dodje do nokta. Druga stvar je kana za nokte jer je ona prirodna i nije fizicka supstanca koja se ZALJEPI za nokat i ne dopusta vodi da dopre, znaci kna ZATO moze, sto se tice farbe SUPER SI razmislila, i to danas puno muslimanki grijese sto uzimaju farbu koja se zalijepi za vlas i voda ne dopire, zato imaju farbe koje su vise prirodne i ne ljepe se i one su dozvoljene dok ove druge NISU.

Druga stvar od prirodne higijene MUSLIMANA-MUSLIMANKE jeste da potkracuje nokte, tako da nije od Islama pustanje noktiju i to je oponasanje nevjernica, i nehigijenski(i ja sam voljela nokte a znam koji je belaj s higijenom), i obaveza je da se skracuju.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1792
8.8.2011 14:46:27   
jasmin

E masallah,aferim ljepotici!!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1793
8.8.2011 14:46:34   
canim

Kna je potpuno drugacija u sastavu od laka, koliko ja znam nema nikakve smetnje da se uzme abdest preko kne,sjecam se da sam nekad i hadis citala o tome.... cak u nekim islamskim zemljama zene stalno nose knu jer je kna preporucljiva user posted image

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1794
8.8.2011 14:52:51   
Ilhana RR

Lak je nepropusna materija i voda preko njega ne dospijeva do nokta.Nokti se mogu lakirati iako nisu veliki,sto ne.Isto vazi i za sminku,dakle treba se skinuti pa uzeti abdest.Farbe nisu sve iste,postoje farbe koje propustaju vodu.
A sto se tice kne,nema nikakve zapreke da se okniju nokti i da se uzima abdest preko kne.

Eh jeste, sad si me posjetila... ovo je bio razlog ;)

Hej, sta mislite sa koliko godina je okej da dijete pocne u mejtef?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1795
8.8.2011 14:56:00   
Bebica11
sto prije to bolje Ilhana, ima djece s 3 godine Kur'an nauce napamet a kamoli...djeca brzo pamte, i polahko sto prije navikavas lakse je djetetu, ne mora se ono sad opteretiti al koliko moze Elhamdulillah

ja sam krenula u mekteb nekad kad sam i u skolu koliko se sjecamuser posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1796
8.8.2011 14:58:04   
palachinken

E masallah,aferim ljepotici!!!

Aferim, lutka mala!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1797
8.8.2011 14:59:04   
Lejla Ka
Pa kad ocjeniš da može držati koncentraciju i pratiti šta se govori. Nije u redu poslati premalo i nezrelo dijete da smeta ostalima. 

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1798
8.8.2011 15:08:48   
Bebica11
ZENICO na nogeuser posted image saljite prijateljima i poznanicima

Udruženje građana za afirmaciju humanih ideja-AHI,

15.8. u prostorijama PREPORODA Zenica,

organizuje humanitari iftar.

Cilj je prikupiti sredstva za pomoć porodici Šabanović. (kupovina drva za ogrjev, namirnice i sl.) Porodica broji samohranu majku ADviju , petero djece od kojih su najmladji blizanci od 4 godine. S njima zivi i stara, skoro nepokretna nana. Otac je umro prosle godine, poslje teske bolesti. Ovo je provjeren slucaj, koji mi kroz nase druge aktivnosti redovno pomazemo. DAnas, oni nemaju cak ni sporeta , ni frizidera u kuci, i cesto su gladni.
Svi vi koji zelite pomoci, bujrum!

Kako ? Lako
Kontaktirate me ukoliko zelite kupiti ulaznicu i prisustvovat iftaru. Cijena ulaznice je 20KM. Broj mjesta je ogranicen.

ILI
Hanume koje bi željele skuhati nesto za tu priliku, kontaktirajte me, pa da se dogovorimo.

I naravno,
moze i OBOJE. Cak je i pozeljno:)

Ukoliiko znate nekoga da bi donirao sokove, kolace ili nesto drugo od namirnica za taj dan, meso, rizu bilo sta sto bi neko drugi pak pripremio, takodje-kontaktirajte me.

PO okoncanju akcije, svi u lancu pomoci ce dobiti IZVJESTAJ o utrosku sredstava, uz kopije racuna.

Unaprijed se radujem saradnji i srdacno selamim!

Emina Hrustic - Islamovic

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1799
8.8.2011 15:11:06   
canim
Ja sam u mekteb krenula kad sam krenula i u skolu i nekako mi to dijeluje sasvim Ok, jer kao sto lejla_ka rece treba i koncentracije a i tu ce postepeno uciti arapsko pismo, ipak poslati dijete od 3 godine da uci arapsko pismo je malo teze. Ali dijete od 3 godine moze komotno fatihu prouciti i neke druge sure i dove, dakle to moze komotno uciti u kuci naravno ako ima ko da ga uci user posted image

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1800
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *