Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Drage drugarice :) dali ima neka da mi odgovori?Nisam postila 5 dana,od juce poslije podne nije bilo jutros ustanem na sehur,nema nista...okupam se i zapostim i sad mi se kapljica ciste krvi pokazala...malo sam se prehladila pa imam bjelo pranje i kroz to ko kapljica krvi.izvinjavam se ja to slikovito opisala pls,ne znam dali da se omrsim ili da nastavim s postom ? hvala
Drage drugarice :) dali ima neka da mi odgovori?Nisam postila 5 dana,od juce poslije podne nije bilo jutros ustanem na sehur,nema nista...okupam se i zapostim i sad mi se kapljica ciste krvi pokazala...malo sam se prehladila pa imam bjelo pranje i kroz to ko kapljica krvi.izvinjavam se ja to slikovito opisala pls,ne znam dali da se omrsim ili da nastavim s postom ? hvala
Ako ti se prije te kapljice pojavila cistoca(bijeli iscjedak) onda je menstruacija prosla i ta kapljica se ne ubraja u menstruaciju,nastavi postiti.A ako nisi vidjela bijeli iscjedak onda postoji mogucnost da je jos menstruacija.Jako je bitno da pratis taj bijeli iscjedak,jer je on znak cistoce.Postoji mogucnost da je ta kapljica posljedica nahlade. Allah najbolje zna.
Ako ti se prije te kapljice pojavila cistoca(bijeli iscjedak) onda je menstruacija prosla i ta kapljica se ne ubraja u menstruaciju,nastavi postiti.A ako nisi vidjela bijeli iscjedak onda postoji mogucnost da je jos menstruacija.Jako je bitno da pratis taj bijeli iscjedak,jer je on znak cistoce.Postoji mogucnost da je ta kapljica posljedica nahlade. Allah najbolje zna.
Jasmin,neka te Allah dz.s. nagradi,nije bilo nista od juce poslije podne do jutros,i to sto je bilo jutros je trun jedan,a Allah najbolje zna.pitala sam i jednu sestru i ona mi je objasnila isto kao i ti i ja sam nastavila postiti u ime Allaha.Sto se tice iscjetka,kod mene su ceste upale pa cesto imam bjelo pranje tako da nebi znala tacno da pratim.
Jeste,nekih 15 sati nista nije bilo,evo maloprije ko smeckasti iscjedak,ali sam vec citala da je to ok i da se moze postiti jer to nije prava ,hvala drage moje puno ste mi pomogle !
moze ako ti je prije toga u tih 15 sati izaslo bijelo, jer majka pravovjernih Aisa r.a. je rekla da ne zurimo s kupanjem i da cekamo bijeli iscjedak(ko ga ima, ti velis da imas, pa zato sam te pitala jel on izasao jer bi pozurila da si se okupala prije njegove pojave).
Kad se pojavi bijeli iscjedak sve poslije se zanemaruje. Tako nas je Aisa r.a. poducila jer su joj zene dolazile stalno s krpicama da im ona kaze jel hajz il nije, i rekla je da se ne zuri s kupanjem i da se ceka pojava bijelog pranja.eto
Hvala dragom Bogu danas je dan protekao neobicno lagano i jednostavno... A eto neplanski bijahosmo na iftaru kod svekrve... Doduse zaova je spremila iftar da joj Bog upise u dobra djela, a onda je mm nagazio na gas da stignemo na vrijeme na teraviju... Na brzinu uzmemo abdest ja i moja dusa Sabina i presvucemo se i put dzamije... Taman parkiram auto pred dzamijom, ezan uci... Na vakat smo stigle... Sabina mi je opet napunila dusu i srce svojim klanjanjem... Dusa majkina kako mi je lijepa pod onom maramom... A neki je suhi kasalj uhvatio pa je cijelo vrijeme kasljala ali sve se suzdrzava... A danas izmedju namaza, sjedim u hladovini jer mi sveki nije dala nista da radim, samo da gledam da se dijete ne udari i da uzivam, razmisljam tako... Dan pretopal, stvarno je bilo jako vruce, ali kako je to dragi Allah dz.s. uredio da svaki put kad uzimam abdest za namaz osvjezim se umivanjem i pranjem ruku i nogu i iza vrata, da mi to dodje kao da utopih zedj... Nije zabadava receno da nista na ovom svijetu Allah dz.s. nije ostavio bez razloga i bez rjesenja...
lijepa moja Bambica kako ona uziva u Ramazanu,ljubi nam veliku i pametnu Sabinu i aferim joj a Bogami aferim i tvojoj zaovi i svekrvi kad te tako paze da vam se i ja pohvalim sinoc sam bila u Kaknju na iftaru,prijateljice sa kojim sam se druzila od malena a i jos druzim organizovale iftar u jednom restoranu i bila nam prelijepo tako smo se ispricale,ismijale ostale do 11h a tako brzo proletilo vrijeme,bilo nas 15 od svakud cak iz Libanona,Kanade,Njemacke,Austrije...neke nisam vidjela ni kako sam se udala,bilo nam je tako ugodno druzenje da cu ga bas dugo pamtiti
zaha, upravo tako i ja... preko dana ne stizem na RR pa se jedino javim kasno poslije teravije... to sam i ja pomislila prije spavanja, pa imam li rajsta spavati kad ce sad sehur, ali opet sam malo odspavala... evo ustala na sehur, ali ne mogu da jedem... evo samo salatu jedem, paradaiz sa hljebom... al i to jedva... cak mi se ni kahva ne pije... vagala sam se prekljucer kod mame, vec sam 1 kg sletila, ako ne i vise... pihhhh
felix ljepoto moja, hvala ljubice...
evo svima jedan
p.s. joj lijepih sevdalinki na Hayatu...
Zapostismo i 7 dan...7.....?!?!To znaci jos 3 dana posta i trecina poznata kao trecina MILOSTI ostavi nase domove. Gospodaru nas,molimo Te...nemoj dozvoliti da prodje ova trecina a da nas ne obaspes Svojom miloscu i da nas Svojom miloscu ne uvedes u Dzennet.Allahumme amiin!
Prije dva dana mi se ujutru pojavila krv, pretpostavila sam da je menstruacija i bilo je malo, vrlo malo krvi juce i danas je na pola dana nestalo... bio samo smedji iscjedak i sada nista vise nema... cisto... :/
Eh sad pitanje, dal ja sutra mogu postiti ili sta? Zadnju godinu dana imam problema sa menstruacijom, nekad bude 7-9 dana a nekad 1-2-3... znaci nije mi redovan, al to mi nikad i nije bio redovan dok se nisam udala....
Kontam da za nijetim sutra i onda ako bi se krv pojavila ponovo da se omrsim... jel to pravilno?
Prije dva dana mi se ujutru pojavila krv, pretpostavila sam da je menstruacija i bilo je malo, vrlo malo krvi juce i danas je na pola dana nestalo... bio samo smedji iscjedak i sada nista vise nema... cisto... :/
Eh sad pitanje, dal ja sutra mogu postiti ili sta? Zadnju godinu dana imam problema sa menstruacijom, nekad bude 7-9 dana a nekad 1-2-3... znaci nije mi redovan, al to mi nikad i nije bio redovan dok se nisam udala....
Kontam da za nijetim sutra i onda ako bi se krv pojavila ponovo da se omrsim... jel to pravilno?
Je li se pojavio bijeli iscjedak nakon smedjeg? Ako ti je inace takav opis menstruacije onda se okupaj i zaposti.
Je li se pojavio bijeli iscjedak nakon smedjeg? Ako ti je inace takav opis menstruacije onda se okupaj i zaposti.
Meni nakon menstruacije bude to smedje i onda nista vise... okupam se i racunam da mi je gotova menstruacija...
Meni nakon menstruacije bude to smedje i onda nista vise... okupam se i racunam da mi je gotova menstruacija...
Kad kazem `bijeli iscjedak` zena obicno pomisli da je to nesto sto se primijeti kao menstruacija.Vjerujte mi,kad sam se malo `udubila` u citanje o ovome,tek sam pocela da pratim,jer sam do tada mislila da ja to nemam.Ali,iako bude jedva primjetno,tu je.Dakle,prvo ide smedji,pa onda se ta boja iscisti i bude sasvim malo(kap,dvije) bjelkasti. Ali,ako ti ipak ne primjetis nikada blagu bjelinu na vesu,onda racunaj kako inace racunas,tj.okupaj se kako se inace kupas kada TI ZNAS da je menstruacija gotova.
< Poruku je uredio jasmin -- 7.8.2011 20:42:10 >
Zapostismo i 7 dan...7.....?!?!To znaci jos 3 dana posta i trecina poznata kao trecina MILOSTI ostavi nase domove. Gospodaru nas,molimo Te...nemoj dozvoliti da prodje ova trecina a da nas ne obaspes Svojom miloscu i da nas Svojom miloscu ne uvedes u Dzennet.Allahumme amiin!
Amin!
Evo i ja iftarila, popili kaficu na balkonu, noc predivna, zrikavci pjevaju svoje pjesmice a ja sam nesto sva smirena i osjecam se kao kad gledam svoju djecicu kad spavaju (a gledam ih i sada, doduse ne spavaju, ali su mirni gledaju crtani) pa se ono "topim" od miline... Eh ako ste me vi skontale, skontala sam i ja samu sebe... Odoh sada okupati djecicu, staviti na spavanje pa skontati sta cu za sehur...
drage moje, i ja sam evo iftarila. pravo slabo jedem, na sehur kad ustanem popijem kafu i to je sve, a na iftaru pojedem ko golubic. ali osjecam kako sam smirena, kako sam sva opustena. zatro i volim ramazan, bas procistim dusu. a sto se ovog iscjetka tice, i ja imam pitanje: naime, ja na sredini ciklusa(normalnog ciklusa a moj nije takav) imam jedan dan neki smedji iscjedak i to tzraje samo jedan dan, i onda opet cisto bijelo pranje. hocu li moci postiti taj dan, ili? ovo mi se pocelo javljati unazad tri mjeseca.
drage moje, i ja sam evo iftarila. pravo slabo jedem, na sehur kad ustanem popijem kafu i to je sve, a na iftaru pojedem ko golubic. ali osjecam kako sam smirena, kako sam sva opustena. zatro i volim ramazan, bas procistim dusu. a sto se ovog iscjetka tice, i ja imam pitanje: naime, ja na sredini ciklusa(normalnog ciklusa a moj nije takav) imam jedan dan neki smedji iscjedak i to tzraje samo jedan dan, i onda opet cisto bijelo pranje. hocu li moci postiti taj dan, ili? ovo mi se pocelo javljati unazad tri mjeseca.
To je vjerovatno posljedica ovulacije,Allah najbolje zna.Ne obracas paznju na njega i to je to :).Znaci,normalno postis,klanjas i td.