|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
4.8.2011 11:10:13   
Ilhana RR
Evo mene javaljam se sa posla. Hvala dragom Allahu pa sam danas samo na odjeljenju, nisam u restoranu na sudju =) a cetvrtak je najgori nam dan u restoranu al eto uz Allahovu pomoc ne moradoh ovaj dan provesti tamo =)

Za sada je post okej, nit sam zedna nit gladna... a nocas sam do dva cistila po kuhinji jer nocas nocim kod moji zato sto mi muz radi 24 sata opet pa da nismo same ja i mala =) Znaci veceras ja i mama iftarimo :)

Selam od nas

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1701
4.8.2011 14:20:33   
Ilhana RR
Oj nakon jedne ture na biciklu evo zedna sam ko luda... Moram se drzati u hladnim prostorijama da me ova zega napolju nebi jos vise izednila...

imate li prijedloga kako da se rijesim ovog "problema"?

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1702
4.8.2011 14:37:05   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Oj nakon jedne ture na biciklu evo zedna sam ko luda... Moram se drzati u hladnim prostorijama da me ova zega napolju nebi jos vise izednila...

imate li prijedloga kako da se rijesim ovog "problema"?

umi se hladnom vodom malo isperi usta ono kao kad uzimas abdest negdje se skloni u hlad upudi dovu da ti allah olaksabice InsAllah dobro poladana proslo

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Neposredna veza do poruke: 1703
4.8.2011 15:41:09   
Ella_H
Kako ide post danas?
Ilhana i vrati potari rukama hladnom vodom
peri rukice i nogice kao za abdest i bit ce lakse InshAllah.
Evo jedan divan clanak o vrijednosti posta u ljetnom periodu.
One koje poste da lakse izdrze a one koje jos nisu
zapostile da InshAllah to urade sto prije Amin!
http://muslimanka.net/sajt/index.php?option=com_content&task=view&id=1015&Itemid=32

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1704
4.8.2011 21:11:58   
jasmin
Evo jedan lijep video za sve one koji mogu biti uz svoju mamicu.
http://www.youtube.com/watch?v=LjtMd92oY2E&feature=related

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1705
5.8.2011 1:27:54   
de_de
Ove godine ne postim, bas je nekako ruzan osjecaj, ali jednostavno nemam snageuser posted image
Svima koje poste neka Allah dz.s. olaksa post user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1706
5.8.2011 7:47:57   
Bambi09
Danas sam tuzna, jako tuzna... Sinoc poslije iftara mi je pozlilo... Jedva sam dosla sebi... Zato sam odlucila da danas pauziram... Moram, al mi je jako zao... user posted image  Vama koje postite, da vam Allah dz.s. primi post i olaksa vam sto vise...

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 1707
5.8.2011 8:41:51   
merima_s
Selam zenice,
ima li koja trudnica da posti? Ja sam ova cetiri dana postila i izdrzi se hvala Bogu dobro. Samo svo vrijeme strahujem za bebu posto bas budem zedna. Probala sam jesti razlicitu hranu na sehuru ali dzaba, zedna se probudim i vazdan k'o riba na suhom. Na poslu mi govore da postim ko dijete, da nasivam po pola dana user posted image user posted image user posted image user posted image A inace se moze fino ispostiti ako covjek nista tesko ne radi i kloni se vrucine.

Mamino srce kuca samo za vas dvoje....moje sve H&H

Neposredna veza do poruke: 1708
5.8.2011 12:23:59   
Bebica11
Drage seke proslijedite ovaj poziv za humanitarni iftar koji ce se odrzati 21.08. u KOLOBARI u Sarajevu

posaljite svojim poznanicima na mail, stavite na Fb a po mogucnosti i ucestvujte

Dragi prijatelji,

I ove godine, kao i prethodne tri, organizujemo Humanitarni iftar. Ove godine sva skupljena sredstva će biti donirana Amiri Osmanović (26) iz Nemile kod Zenice (http://dobro.ba/?p=3754), kojoj je potrebno još oko 60 000 KM za neophodnu transplantaciju bubrega.

Ovim putem pozivam i vas da se ukljucite u organizaciju iftara tako sto cete pomoci da se obezbijedi hrana i sokovi za iftarski meni i to na jedan od slijedecih nacina:
- kupovinom odredenih proizvoda za iftarski meni: somuna, sokova, pite, piletine, kolaca i slicno
- lobiranjem kod odredenih firmi da nam doniraju odredene proizvode (pekare za somune, buregdžinice, cevabdžinice, slasticarne i slicno)
- kuhanjem odredjenih jela za iftarski meni (tepsija pite u zvrku, piletina, tepsija kolaca i slicno)
- pozivanjem prijatelja da se prikljuce i pomognu da se organizuje ovaj iftar i da se prikupe sredstva za ovu mladu djevojku.

(odgovor članu merima_s)
Neposredna veza do poruke: 1709
5.8.2011 12:29:20   
Lejla Ka
Pita jedna moja prijateljica:
"Da li je ispravno da ako žena primjeti hajz prije podne dužna je da se omrsi, a ako primjeti poslije podne onda ispostiti taj dan i napostiti ga."

Mene su ovako naučili i do sad sam tako postupala. Molila bih Jasmin da mi malo objasni ovu situaciju, onako lijepo i arugmentovano kako ona zna user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1710
5.8.2011 12:31:23   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

"Da li je ispravno da ako žena primjeti hajz prije podne dužna je da se omrsi, a ako primjeti poslije podne onda ispostiti taj dan i napostiti ga."

Mene su ovako naučili i do sad sam tako postupala. Molila bih Jasmin da mi malo objasni ovu situaciju, onako lijepo i arugmentovano kako ona zna user posted image

kad bi vidjela hajz minut pred iftar DUZNA SE OMRSITI

jer taj post ne vrijedi, nema utemeljenja ni dokaza to prije-poslije podne

Jednom je od jednog alima zena tako pred iftar dobila, prije 2-3 god i omrsila se, bas mi je bilo zao a i njoj je bilo bas krivo al tako je:)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1711
5.8.2011 12:35:18   
M kao Mama
ta priča do podne i od podne, ja sam čula ako neko zaposti pa mu teško, loše i slično, da je bolje da se omrsi do podne, nakon toga kažu da je griješ, kažem to sam čula.

A za ovo drugo, onog momenta čim poteče krv, tj. M. faktički žena se omrsila, post dalje njema svhhe, isto kao što ne možeš na sedžu stati sa M. tako i post sa M. nije valjan.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1712
5.8.2011 13:17:26   
jasmin

Draga moja,vec su cure ispravno rekle.Krv menstruacije kvari post i svejedno u koje god doba dana da se pojavi,zena je duzna da se omrsi,kako ne bi krsila Allahovu zabranu posta u menstruaciji,i naravno,duzna je napostiti taj dan,makar se krv menstruacije pojavila pred sami iftar.Poselami prijateljicu i kazi joj da je najjaci argument to sto je Allah zabranio zeni koja ima menstruaciju da posti,tako ako dobije nakon podne,a nastavi postiti krsi se Allahova zabrana,a post joj svakako nije ispravan.Allah je olaksao zeni.On savrseno dobro zna da je zena u menstruaciji svakako slabasna jer gubi krv,pa joj je naredio da mrsi u tom periodu.I ponavljam,cim se pojavi krv menstruacije,znak je da je za zenu vrijeme da se mrsi.
Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao
je: "Ljudi ce biti u dobru sve dok budu pozurivali sa
iftarom." (Buharija i Muslim od Sehla ibn Sa'da,
r.a.)-(tj.Ljudi ce biti u dobru sve dok se budu mrsili cim nastupi vrijeme iftara,a za zenu to biva i onda kada dobije menstruaciju).Allah zna najbolje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1713
5.8.2011 14:00:58   
Lejla Ka
Hvala Jasmin. Mene naučili ovoj teoriji do podne-od podne, pa sam mrsila ako dobijem prije podne, a nisam ako dobijem poslije podne. Mada ovako ima više logike. E sad moram provjeriti još jedan običaj. Nakon što mi menstruacija prestane, a ne stignem se okupati prije sehura mene su naučili da mogu zapostiti i obaviti kupanje do podne?
Ja ovdje stalno to podne podrazumjevam pod vaktom za podne namaz.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1714
   [Obrisana poruka]
5.8.2011 14:03:46   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 1715
5.8.2011 14:04:15   
M kao Mama

Hvala Jasmin. Mene naučili ovoj teoriji do podne-od podne, pa sam mrsila ako dobijem prije podne, a nisam ako dobijem poslije podne. Mada ovako ima više logike. E sad moram provjeriti još jedan običaj. Nakon što mi menstruacija prestane, a ne stignem se okupati prije sehura mene su naučili da mogu zapostiti i obaviti kupanje do podne?

lejla, pitaš Jasmin, ali ja ću biti slobodna da kažem svoje mišljenje, ja mislim da žene ne smije zapostiti sve dok voda ne todirne svaki dio njenog tijela, da ne smije ostati dio koliko vrh igle da ga voda nije dotakla.

A, evo s nestrpljenjem čeka šta će nam jasmin pisati.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1716
5.8.2011 14:05:31   
Lejla Ka
Ja uzimam u obzir svačije mišljenje user posted image i molim Allaha da mi da sposobnost da razlučim.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1717
5.8.2011 14:08:35   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Iman83

Ja sam ovako znala raditi s hajzom i dzunuplukom, al se okupam nakon što zapostim, ali prije isteka sabaha, zbog namaza.

pa dauser posted image

zasto postiti ako se nece obavljati namaz??? post nema svrhe onda je samo izgladnjivanje

dakle zbog sabah namaza se okupa u njegovom vremenu

Neposredna veza do poruke: 1718
5.8.2011 14:10:30   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

lejla, pitaš Jasmin, ali ja ću biti slobodna da kažem svoje mišljenje, ja mislim da žene ne smije zapostiti sve dok voda ne todirne svaki dio njenog tijela, da ne smije ostati dio koliko vrh igle da ga voda nije dotakla.

A, evo s nestrpljenjem čeka šta će nam jasmin pisati.

misljenje ti je pogresno seko

jer ashabi su znali zapostiti pa se okupati od dzunupluka,vjerovatno to vrijedi i za hajz, a sacekacemo jasmin da ja ne kopamuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1719
5.8.2011 14:14:49   
M kao Mama
ne kontam šta je pogrešno, a ja nit ću zapostiti, niti stati na sedžu dok nisam čista.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1720
   [Obrisana poruka]
5.8.2011 14:19:20   
Brisani uporabnik

Neposredna veza do poruke: 1721
5.8.2011 14:22:17   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

ne kontam šta je pogrešno, a ja nit ću zapostiti, niti stati na sedžu dok nisam čista.

u vjeri nema logike

to ti je prva greska

a kad ti kazem da su selefi i ashabi pa i Poslanik saws tako radili zasto postupiti suprotno? Zasto ne zapostiti, greska je onda ne zapostiti

al sacekajmo jasmin vezano konkretno za hajz s dokazima, jer nemam pri ruci a ona ima bolje izvore tj na samom je izvoruuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1722
   [Obrisana poruka]
5.8.2011 14:25:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 1723
5.8.2011 14:30:21   
Bebica11
evo da ne cekamo jasmin malo smo mi ostale i polijeneuser posted image

Dočekati nastupanje zore u stanju džunupluka i odgoditi kupanje nakon nastupanja zore
U hadisu koji su zabilježili Buharija i Muslim od Ummu Seleme stoji da je Poslanik znao dočekati zoru kao džunup, imavši tokom noći odnos sa nekom od svojih supruga, a potom bi se okupao i nastavio postiti.
Analogno ovome, dozvoljeno je ženi koja vidi znakove čistoće od mjesečnice ili nifasa prije zore (čak i nekoliko trenutaka prije zore), da odgodi kupanje poslije prestanka mjesečnice nakon nastupanja zore, i njen post će biti ispravan pod uvjetom da je donijela odluku za post prije nastupanja zore.

izvor:
http://www.sturlicani.net/religija/41-religija/4019-saetak-propisa-o-postu.html

Neposredna veza do poruke: 1724
5.8.2011 14:35:13   
Bebica11
da malo produbimo znanje i ja i vi-zanimljiv clanak DA LI STE ZNALI

13- Da li ste znali da žena koja posti ramazan, ako bi dobila hajz samo nekoliko momenata prije zalaska sunca njen post tog dana je pokvaren, ona nije griješna zbog toga, i obaveza joj je da naposti taj dan nakon ramazana?

21- Da li ste znali da žena koja je u hajzu i vidi znake čistoće nekoliko momenata prije nastupanja zore, da ako donese prije zore namjeru da će postiti i odgodi kupanje do poslije zore, da je ispravno postupila i da je njen post ispravan?

IZVOR: http://www.turntoislam.com/forum/showthread.php?t=67605

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *