|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Najdrazi gost-Ramazan
3.8.2011 10:34:01   
Bambi09
Ella_H, ljepoto moja, ma ja sam ti vazda optimisticna i vesela... Samo kad me niko ne dira user posted image  Pa zar ovo nije najljepsi mjesec u godini?! Treba iskoristiti pa se malo preispitati i malo obnoviti znanje, a zadati sebi u zadatak da se i mimo Ramazana svakodnevno preispitivamo i stalno usavrsavamo...

Iman draga, hvala Bogu Sabina je dobro, ali jutros nas je Nane prepao... Oko 6,30 se probudio i poceo plakati, ja taman da ga uzmem kad poce povracati... Dusa moja onako iza sna prepao se i on... I cim je povratio, malo se smirio, nastavio je spavati... Maloprije zovem mm da pitam kako je, kaze imao je takav proliv da to jos nikad vidio nije... Bukvalno je bio sav zalijepljen do grla... Ispod bodija gore oko vrata kaze izaslo user posted image  Dusa moja, mora da ih je oboje virus uhvatio...

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1676
3.8.2011 10:41:45   
M kao Mama
Drage moje, ja imam osjećaj da nikada lakši Ramazan mi nije bio, hvala dragom Allahu, tako sam sretna, malo sam se pribojavala ove godine zbog mog zdrav. stanja i terapije, ali ja sam sebi prilagodila i zaista sam presretna.

Jasmin,hvala za ove bitne činjenice koje ne kvare post,

Samo ovo za kupanje mi nije jasno, ali neću se ni kupati dok Ramazan ne prođe, tako da se ne zamaram, hahaha(kupati u bazenu ili moru)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1677
3.8.2011 10:42:54   
M kao Mama
A zaboravih se nadovezati na post jedne od članica, post je odricanje od svega i svageča, kako bi onda bilo dozvoljeno da se napiej vode, zapali cigareta ili slično i nastavi dalje, gdje nema velikog odricanja, nema ni posta.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1678
3.8.2011 10:45:05   
mila81

IZVORNA PORUKA: Ella_H

http://www.n-um.com/?q=node/3900
Evo lijep video o propisima posta,
cini mi se neko je pitao za ventolin pumpicu
ovdje kaze sejh da je dozvoljena jer je u najvecem
djelu kisik a ne hranjiva tvar. Lijepo je se podsjetit na propise.

- raspršivač za olakšano disanje;

Hvala Vam, i ja sam dobila isti odgovor, bilo mi je logično da ne smeta postu, ali više glava zna bolje od jedne user posted image

Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1679
3.8.2011 10:56:28   
samedi
Znaci uzimanje Ventolina ne kvari post??? Jao kako me je ovo obradovalo user posted image user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu mila81)
Neposredna veza do poruke: 1680
3.8.2011 10:57:27   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: Bambi09

eh mene interesuje da li "bijelo pranje" moze pokvariti post? znam da kvari abdest, ali da li ima ikakvog uticaja na post?
[/color]

Po meni ne kvari ni abdest, pa ti ne mozes uticati na to...

Stavila sam tekst na temu `Zene sa hidzabom` gdje je precizno pojasnjeno zasto ne kvari abdest.Allah zna najbolje.Koga zanima nek` pogleda.

Ja obnovim abdest za svaki farz namaz jer sam na stavu da je to cistoca (poput sperme) al da njen izlazak kvari abdest a Allah najbolje zna.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1681
3.8.2011 11:20:55   
Bambi09
Bebice11 istog smo misljenja znaci... I ja naravno za svaki namaz nanovo uzimam abdest, ali nisam se mogla bas sjetiti, jer davno je bilo kad sam pohadjala mekteb... Koliko se sjecam mi smo ucili da "bijelo pranje" odnosno "ejakulacija" kvari abdest... Inace svako curenje neciste tecnosti, suza, slina, krv iz nosa, krv iz rodnice, "bijelo pranje", sperma, gnoj iz bubuljice... kvare post... Ali ispravite me ako grijesim... user posted image

mama alma, slazem se s tobom da je ovaj Ramazan tako lahko postiti da je prosto iznenadjujuce... Mislila sam, sparina, vrucina, dug dan... Da ce sve to uticati da ne izdrzim bas jednostavno, ali stvarno sam radosna i ja jer i ne osjetim posta... user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1682
3.8.2011 11:28:43   
Bebica11
Bambi09, jedan poznati ucenjak(naci cu, strah me da ne lupim) je cio zivot drzao jedno misljenje o bijelom pranju i pred kraj zivota je rekao, to je CISTOCA ciji izlazak kvari abdest poput sperme i moje srce se nekako smirilo na tome. Mada neko moze uzeti i drugi stav jer imaju dokazi i jedne i druge strane.

npr. postoje hadisi da je necist samo sto izadje iz 2 otvora, analni i mokraca, pa isto tako da je znak cistoce zene da moze opet klanjati pojava bijelog pranja...itd i to uzimaju ovi zagovaraci da je to cisto i da ne kvari, ja se slazem da je cisto al da izlazak toga kvari, to je moj licni stav

ALI POST NE KVARI IZLAZAK BIJELOG PRANJA, nemoj ti logicirati, ono sto kvari abdest ne kvari post, razumijes??? npr abdest kvari odlazak u wc i po tvome bi to pokvarilo post???

eno stavila je jasmin fetvu sta ne kvari post i mozes je se slobodno drzati

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1683
3.8.2011 11:35:00   
Bebica11
Bambi halali al moras malo proguglati o ovim necistim tecnostima

slina nije necist, bijelo pranje nije necist, sperma nije necist, krv(ima razilazenje koja krv) pa su neki ashabi npr klanjali namaz dok su im amputirali npr nogu(jer su imali toliku duhovnu snagu dok su u namazu da se ne mrdaju), dok krv hajza je necist, a krv iz rodnice moze biti i venska, ima i tu raznih stavova, spetljacu seuser posted image

tu ima dosta tekstova mozes pronaci, nemoj se plasiti,slobodno posti, Allah swt hoce da olaksa vjeru a ne da nam je ucini teskomuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1684
3.8.2011 19:49:07   
Bambi09
Bebice, hvala na odgovoru i komentaru... user posted image

Veceras u Gorazdu, ispred Kayseri dzamije organizovan je iftar za 2000 postaca... Organizatori su Opcina Gorazde i Turski grad (ne znam tacno kako se zove)... Evo upravo su poceli sa ilahijama i cuje se ovdje kod mene... Ja se sva jezim od glave do pete... Da im Allah dz.s. upise u dobra djela i da ih nagradi za ovakvu gestu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da ce biti prenos na tv-u pa ako bude javim, a oni koji imaju MojaTV moci ce pratiti... user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1685
3.8.2011 19:52:59   
Bebica11

Bebice, hvala na odgovoru i komentaru... user posted image

Veceras u Gorazdu, ispred Kayseri dzamije organizovan je iftar za 2000 postaca... Organizatori su Opcina Gorazde i Turski grad (ne znam tacno kako se zove)... Evo upravo su poceli sa ilahijama i cuje se ovdje kod mene... Ja se sva jezim od glave do pete... Da im Allah dz.s. upise u dobra djela i da ih nagradi za ovakvu gestu... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Nadam se da ce biti prenos na tv-u pa ako bude javim, a oni koji imaju MojaTV moci ce pratiti... user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

prvih 15 dana ispred Fahdove dzamije organizuju se sofre, tako rekose na teraviji

treba to rasiriti da ode narod, stariji i manje imucan i da i brat koji stavlja ima nagradu aBd

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1686
3.8.2011 20:25:15   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: Lady26

eh mene interesuje da li "bijelo pranje" moze pokvariti post? znam da kvari abdest, ali da li ima ikakvog uticaja na post?
[/color]

Po meni ne kvari ni abdest, pa ti ne mozes uticati na to...

Stavila sam tekst na temu `Zene sa hidzabom` gdje je precizno pojasnjeno zasto ne kvari abdest.Allah zna najbolje.Koga zanima nek` pogleda.

Ja obnovim abdest za svaki farz namaz jer sam na stavu da je to cistoca (poput sperme) al da njen izlazak kvari abdest a Allah najbolje zna.

Ja sam bila na ovom stavu dok nisam procitala objasnjenje doktorice Ruqajje s cim se slozio i sejh Ibn Usejmin,a Allah zna najbolje.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 1687
3.8.2011 21:47:22   
Bambi09
Iftar ispred Kayseri dzamije 

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1688
3.8.2011 21:56:02   
Ilhana RR

I onda me neko pita sto sam nostalgicna za nasom drzavom... suze mi krenu kad vidim ovakve stvari... zao mi sto moje dijete ovo nemoze doziviti ni pola sto sam ja stigla dok sam bila dole... gledanje kako se pale kandilji mi je bilo najdrazi dio ramazana... user posted image

ovdje kad im kazes da postis namjerno te pitaju hoces li da probas ovo probas ono ili stanu i piju vode pred tobom ko azdahe... sreca pa meni to ne igra ulogu al ipak, takvi su oni sa postovanjem prema tudjoj kulturi i vjeri....

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1689
3.8.2011 22:08:41   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

I onda me neko pita sto sam nostalgicna za nasom drzavom... suze mi krenu kad vidim ovakve stvari... zao mi sto moje dijete ovo nemoze doziviti ni pola sto sam ja stigla dok sam bila dole... gledanje kako se pale kandilji mi je bilo najdrazi dio ramazana... user posted image

ovdje kad im kazes da postis namjerno te pitaju hoces li da probas ovo probas ono ili stanu i piju vode pred tobom ko azdahe... sreca pa meni to ne igra ulogu al ipak, takvi su oni sa postovanjem prema tudjoj kulturi i vjeri....

Ovo me je baš ružno iznenadilo. Mislila sam da su Skandinavci tolerantni i da poštuju i druge religije. Žalosno.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 1690
3.8.2011 22:14:28   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Ovo me je baš ružno iznenadilo. Mislila sam da su Skandinavci tolerantni i da poštuju i druge religije. Žalosno.

Ma ne postuju nista... istim osobama evo vec 9 godina objasnjavam sta je post i Ramazan... a prije toga im je moja mama objasnjavala ali cisto se vidi da pitaju da bih imali sta da pricaju a ne sto ih interesuje... ma glupi su totalno... da samo cujete kako razmisljaju sve bi vam jasno bilo...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1691
3.8.2011 22:54:53   
Ella_H
Ilhana znam o cemu pricas,
Bosna je Bosna :) i nema nigdje
ljepseg Ramazana user posted image user posted image user posted image .
Ovi moji Amerikanci nisu previse strasni,
meni je to skroz svejedno vala nek zderu koliko
im volja ja postim Allaha radi i nadam se da ce nam
svima to InshAllah nadoknaditi u Dzenetu.
Vjernik ce biti nagradjen za svaku poteskocu
koja ga zadesi na dunjaluku.
Evo i ovaj dan je elhamdulilah skoro prosao
i moram priznati ovo mi je jedan od drazih Ramazana,
lijepo ga postim dovim Allahu da me zdravlje posluzi
a i saburuser posted image .Nadam se da je i vama tako.

Neposredna veza do poruke: 1692
3.8.2011 23:07:22   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Ella_H

Ilhana znam o cemu pricas,
Bosna je Bosna :) i nema nigdje
ljepseg Ramazana user posted image user posted image user posted image .
Ovi moji Amerikanci nisu previse strasni,
meni je to skroz svejedno vala nek zderu koliko
im volja ja postim Allaha radi i nadam se da ce nam
svima to InshAllah nadoknaditi u Dzenetu.
Vjernik ce biti nagradjen za svaku poteskocu
koja ga zadesi na dunjaluku.
Evo i ovaj dan je elhamdulilah skoro prosao
i moram priznati ovo mi je jedan od drazih Ramazana,
lijepo ga postim dovim Allahu da me zdravlje posluzi
a i saburuser posted image .Nadam se da je i vama tako.

Ma i meni je to skroz beze, nikakvih teskoca nemam radi takvog ponasanja jer sam ja navikla uz vodu da radim i hranu, ipak radim sa hranom po citav dan ;)

I meni hvala dragom Allahu ova tri dana super prodjose, sutra radim prvi dan druge smjene pa se nadam da ce mi proci kao do sada sto su prolazili... al znam da ce uz Allahovu pomoc sve ici kako treba ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 1693
4.8.2011 0:54:44   
Honey3
evo malena od mm tetke iz Austrije je ostala kod nas zbog Ramazana i kaze dijete da joj je prelijepo ovdje i da joj nikad u zivotu ljepse nije bilo a kad svojim drugaricama u Austriji prica da posti ne vjeruju da se moze izdrzati bez jela i pica citav danuser posted image ona ovdje posti bez problema...veceras smo iftarili na tarasi,pustili ilahije ma milina jedna iako je dug dan stvarno nije ni malo tesko postiti hvala Bogu a kad pocnu mirisi iftara i somuna ma ne opisivouser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

Neposredna veza do poruke: 1694
4.8.2011 1:32:01   
Anoniman
i meni je zao sto moja deca ne mogu da oset_e lepote Ramazana i Bajrama kao sto sam ja user posted image

< Poruku je uredio triputmama -- 4.8.2011 1:39:13 >

(odgovor članu Honey3)
  Neposredna veza do poruke: 1695
4.8.2011 3:22:55   
Bambi09
Ilhana mogu samo pretpostaviti tog bezobrazluka... Ali Allah dz.s. ce tebi dati snage i sabura da izdrzis i pored takvih provokatora... user posted image

A sto kazes, stvarno nema ljepseg dana nego kada se cekaju kandilji da se upale... Bas sam sinoc razmisljala da posaljem Sabinu na most i da ceka kad ce se upaliti... Ali strah me auta... A da je posaljem iza skole, bojim se da ne sidje Drini... Na zalost od druge zgrade ne vidimo kandilje sa prozora... Ali cujem ezan pa mi je i to dovoljno...

Evo spremam se zapostiti i ovaj dan, ako Bog da u zdravlju da ispostim... Malo me neki zigovi kroz stomak, ali nadam se da ce prestati i da cu ispostiti bez problema kao i do sada... Svima koji poste, zelim puno zdravlja i sabura... user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1696
4.8.2011 5:21:23   
Ella_H
Amin draga Bambi na tvoje dove.
Jah u mene dijasporske nostalgije al takav je zivot.
Nego naisla sam na jedno divno predavanje
o ulozi i mjestu zene u bosansko herecegovackom drustvu
http://bosnamuslimmedia.com/2011/08/02/ramazanski-razgovori-2011-mr-zehra-alispahic/
i jos jedno na temu povratak Allahu od mr. Safeta Kuduzovica i inace
razmisljam koliko je Ramazan vazan i plemenit koliko
ocisti nase duse, oplemeni nasa srca i otvori nase oci,
a ispuni atmosferu oko nas s miloscu i oprostom.

(odgovor članu Bambi09)
Neposredna veza do poruke: 1697
4.8.2011 6:23:05   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

I ja sam bas iznenadjena!

Mislila sam da su 'zapadnjaci' ipak malo širih vidika, iako iznimki svugdje ima...

Ali ljudi se valjda općenito boje stvari koje ne poznaju!

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1698
4.8.2011 7:53:53   
Bambi09
IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

I ja sam bas iznenadjena!

Mislila sam da su 'zapadnjaci' ipak malo širih vidika, iako iznimki svugdje ima...

Ali ljudi se valjda općenito boje stvari koje ne poznaju!

Slazem se s tobom Mya, upravo je ovo razlog za netoleranciju i nepostivanje... Al nismo svi isti, jel tako user posted image  I hvala Bogu na tome...

Krasotice moje, mene jutros stomak jako bolio... Sve dok nisam imala stolicu, bas je bilo grozno... Sad mi je kao malo lakse... Dok sam klanjala sabah, nesto mi je u koljenima puklo, sad me bole oci mi ispadaju... Hodam ko usporeni snimak... A jesam rastelovana... user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1699
   [Obrisana poruka]
4.8.2011 9:08:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu Bambi09)
  Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *