jasmin
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Bebica11 IZVORNA PORUKA: mama alma RR ne kontam šta je pogrešno, a ja nit ću zapostiti, niti stati na sedžu dok nisam čista. u vjeri nema logike to ti je prva greska a kad ti kazem da su selefi i ashabi pa i Poslanik saws tako radili zasto postupiti suprotno? Zasto ne zapostiti, greska je onda ne zapostiti al sacekajmo jasmin vezano konkretno za hajz s dokazima, jer nemam pri ruci a ona ima bolje izvore tj na samom je izvoru Jasmin će prestati dolaziti na RR, udavišmo jadnu ženu s pitanjima Jasmin, ne smeta tebi, jel da? Uopce ne,raduje me da nekome pomognem,ako mogu,u ovom mjesecu :). ta priča do podne i od podne, ja sam čula ako neko zaposti pa mu teško, loše i slično, da je bolje da se omrsi do podne, nakon toga kažu da je griješ, kažem to sam čula. citiram mamu almu Naime,ovo sto si cula je takodjer greska,osim ako postoji medicinski opravdan razlog da se postac omrsi,ali da svakako naposti taj dan. I to ne vrijedi samo za prije podne,vec ako covjek ima opravdan razlog,pozli mu i sl,onda to vrijedi i za prije i poslije podne.Ako cemo racunati,od zore pa do podne ima vise vremena nego od podne pa do zalaska sunca.:) Zedj i glad su normalne pojave kod postaca i to nije razlog da se omrsi,vec treba da se okupira ibadetima poput ucenja Kur`ana,obilaska bolesnika,pomaganja roditeljima,rodbini,komsijama i sl.kako bi vrijeme obogatio dobrim djelima...i eto ga...sad pa sad-iftar.