Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja apsolutno vise nemam ni ideju gdje i na koji nacin traziti posao...kad nesto skontam sta sam para dala na printanje, koverte, postarinu, plus preporucenu, pa ljekarska uvjerenja, potrebna samo da se prijavis na konkurs , dodje mi da ... a biti iskljucivo domacica je nesto najljepse i najruznije u isto vrijeme ...uh - meni je ovo bolna rasprava
< Poruku je uredio tekja -- 6.8.2011 17:21:16 >
Ja apsolutno vise nemam ni ideju gdje i na koji nacin traziti posao...kad nesto skontam sta sam para dala na printanje, koverte, postarinu, plus preporucenu, pa ljekarska uvjerenja, potrebna samo da se prijavis na konkurs , dodje mi da ... a biti iskljucivo domacica je nesto najljepse i najruznije u isto vrijeme ...uh - meni je ovo bolna rasprava
tako nekako otprilike... ja ne vidim nista lijepo u tome sto sam domacica...jedino sto valja i sto me cini sretnom je to da sam uz svoju djecu i da ih ja odgajam tj.da ne propustam sve one sitne radosti sto nam djeca pruzaju.. prvi korak...zub....i mnogo stosta
Biti domacica ne znaci ne raditi nista,nego imati posla preko glave :).Meni se svidja,vodim brigu o porodici.Uzivam!Dopada mi se i to sto cak i u `radnom vremenu` mogu da prisutim kvalitetno vrijeme za sebe,skola,shoping,kafice i druzenja s prijateljicama.IZA SVAKOG USPJESNOG COVJEKA STOJI PREMORENA ZENA!Ja ih za sad odgajam dvoje,i molim Allaha da mi budu uspjesni na oba svijeta,pa da budem ponosna da Dan kada cu dobiti najvecu platu :).
Zasto bi to ispalo tako.Isto kao da bih ja sad protumacila izjave zaposlenih zena koje kazu da ne mogu da ne rade-da domacica nista ne radi?! Ja sam potpuno svjesna da zaposlena zena mozda bolje odgaja svoju djecu nego ja koja nisam zaposlena. Samo sam navela razloge zasto mi se moja uloga svidja.
< Poruku je uredio jasmin -- 6.8.2011 17:40:12 >
Ne bih pocinjala raspravu, ali ponavljam ne bih mogla bito domacica, navikla sam da imam "svoj" dinar, da pridonosim i na taj nacin, ne vidim nista lose u tome, odgajam dijete kao i svaka druga majka, kuham, cistim...a ne vjerujem nijednoj koja kaze da voli to....jedino mozda zene koje nikad nisu radile i voditi kucanstvo je jedina vrsta "posla" koje poznaju, bez uvrede Jasmin i ostale...ne mislim nista lose...
Ja licno ne izgovorih da domacica nista ne radi?! Uopste ne mislim to., upravo suprotno...i postujem svaciji izbor Kazem ja licno ne bih to mogla, nisam taj tip...
ja smatram da ne postoji suma koja bi mogla domacici platiti njezin posao koji radi. radi ekzistencije,licnog samopouzdanja,samopostovanja i ostalog zeni je potrebno da radi.nismo sve sretnice da imamo dobar posao koji je isto tako relativno dobro placen i cijom placom mozemo "poklopiti" sve potrebe kako nase tako i djecije.sve ima svoje prednosti i nedostatke ,i biti poslovna zena i biti domacica .licno smatram da je za djecu bolje dok su mala da je majka uz njih pa barem do neke njihove cetvrte godine zivota kada su koliko toliko samostalna.za zenu je najbolje kad ima svoj dinar...ali vremena su takva kakva jesu i mi se moramo s time da pomirimo. tajra ne pekmezi nisi pekmezusa ja ozbiljno mislim ne virtuelno
Zasto bi to ispalo tako.Isto kao da bih ja sad protumacila izjave zaposlenih zena koje kazu da ne mogu da ne rade-da domacica nista ne radi?! Ja sam potpuno svjesna da zaposlena zena mozda bolje odgaja svoju djecu nego ja koja nisam zaposlena. Samo sam navela razloge zasto mi se moja uloga svidja.
Ovu temu previse volim pa necu dalje o tome...
Samo cu reci da zaposlena zena radi sve sto i domacica (jer nijedna od nas nema sluzavku, a nismo ni gladni ni prljavi), a provodi i sate i sate na poslu...
Ovu temu previse volim pa necu dalje o tome...
Samo cu reci da zaposlena zena radi sve sto i domacica (jer nijedna od nas nema sluzavku, a nismo ni gladni ni prljavi), a provodi i sate i sate na poslu...
tajra,niko nije rekao suprotno,niti bih si dozvolila da tako nesto kazem :).
Noa noa neznam pjevati al zato znam plakati . Koko potpuno se slazem sto si napisala, kako zivot ide tako se i mi prilagodjavamo. Probala sam obadvoje, sve ima svoje ljepote. Zena se uvijek mora prilagodjavati obrazovati i duhovno i svjetski da bi pomogla sebi i onima oko sebe. Inace nevolim redukcionisticka razmisljanja ili 100% samo ovo ili ono jer stvari se za tren nekad mjenjaju. Ja stojim iza svog mm ali ne po svaku cjenu i ne lisavam se svojih duznosti i prava, sad za sad neka meni moje krpe .
Jasmin, druga tema Juce me kolegica zatece pitanjem, da li se vjencava serijatski za vrijeme Ramazana? Ja iskreno nisam cula da je "zabranjeno" Ona je Pravoslavne vjere i kod njih se ne moze vjencati u crkvi kad im je mjesec posta....
Jasmin, druga tema Juce me kolegica zatece pitanjem, da li se vjencava serijatski za vrijeme Ramazana? Ja iskreno nisam cula da je "zabranjeno" Ona je Pravoslavne vjere i kod njih se ne moze vjencati u crkvi kad im je mjesec posta....
Moze,nema nikakve zapreke.Ali ja cesto imam obicaj reci da Allah da sabura tim supruznicima.Mislim...tek vjencani a poste :).
Ja cu posiziti al fakat!!! Ravno sat vremena je hranim i pojela je pola...jednostavno nece...sta da vise radim s njom, nista ne jede kao ostali, i dalje joj kuham kao da smo an pocetku dohrane...kao bebi... Samo drzi u ustima, melja, kad zagalamim ili je ucijenim proguta i sve opet isto... Danas rucala puru Sad joj skuhala tikvicu, krompir i mrkvu sa malo griza i zadrobila hljeba... Nista nece da proba, nista novo da pojede... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dovede me do suza majke mi.... Da mi je vidjeti kako izgleda kad dijete sjedne i ruca
joj lady neznam sta bi ti rekla a ocel uzet od vas recimo kad vi jedete kad njoj posebno ne spremas , svidjal joj se to ???Il ni to nece ......
Moj anel skoro se toliko razbio , neda ruke isli do prodavnice i vracamo se idu neka djeca na bickl on se okrece za njima ne gleda gdje ide i hop pade a isao ispred mene Sve nogice u ranama fleka do dleke kao da ga ko cekicem po nonama lupao kakve su uzas ruzila sam ga reko vidi nedas ruke razbi se jel ti dzaba govoriti daj ruku, gledaj gdje ides on nista kad bilo sta naidje on digne glavu za tim ne gleda imal sta ispred njega ocel past izludi . Umoran sam citav dan snjim sama skoro mi doslo da placem od muke, . Kad svekar ga uze malo odvede setat (sreca pa ga imam ) hvala mu koliko toliko proseta ga da odmorim. Da njega nema , neznam kako bi ......
Njoj se sve posebno sprema jer ja ne pravim uvijek rucak nama, a i kad pravim nece da proba tako da joj se posebno kuha... Dorucak je uvijek ok, od rucka ce pojesti supu jedino skoro bez problema, za sve ostalo je svadja i natezanje...nikad nije probala kupus, buraniju i sl...meso samo u supi drugacije ne...pljuje... Njen je jelovnik jako siromasan...
Nije da ona nema apetit, nego jednostavno NECE da jede, nece nista da proba, vrtim joj 5 jela...od toga 2 razlicite supe, pa eto skontaj sta jede...ovo govorim samo znaci sto se rucka tice, tj variva...dorucak jos uvijek hB sasvim ok... Kazem platila bih da vidim kad dijete normalno ruca, znaci sjedne i pojede tanjir buranije, graska, kupusa...samo da vidim kako to izgleda kad neko kaze "napucalo" se dijete ovoga ili onoga...kao sto cujem da govore...
reallove, lady nadam se da ce brzo maleni projesti imal ista gore kad zeze sa hranom muka ziva..... lady moj anel jede al neznajuci nije ni kod mene bajno neznam ni ja sta znaci sjest i cekat da mu donesem za stol da se najede .Uvjek ga moram zaigravat da bi pojeo prevariti , staviti na sudoper da dira vodu sta bilo samo da pojede drugacije gladovace citav dan. Dok od rodice djeca samo jedu jedeu jedu masallah ih da vidis , on ih ne hrani oni sami traze i sami jedu anel je izjelica .... I kad jede jede ko tica-ptica