Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:19:58
Anoniman
Anice ako te boli, fino ti tm pod ruku i na GAK, ja sam par puta pod bolovima bila i nikad mi niko nije ni spomenuo uputnicu, a ne trazio, e sad sve zavisi na koga naidjes. Ponesi knjizicu ako imas. Animagical tebe su u 17. nedjelji gledali ginekoloski jer si krvarila pa zato, ne znaci da ce nju. Sve zavisi kakav UZ bude. Neko je spominjao UZ na Gak-u, meni dr svaki put i gore okrene da vidim bebu, tako pitajte doktora koji vas vodi da vam pokaze jer i na njemu se moze pravo lijepo vidjeti ako je doktor voljan pokazati i objasniti.
Ja vam zenice sutra odoh na komisiju u osam da zakazemo sastanak sa bracom, imam neku pozitivnu tremu i jedva cekam da mi kazu datum
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:28:38
Selminja
Sretno Jelena, nadam se da ce proci onako kako bi najvise volila... Nema trece smjene kad sam ja tu Jede mi se svasta, al necu, idem u horizontalu, ne smijem vam reci koliko sam se udebljala zadnji put kad sam bila na kontroli, katastrofa sam... Izbacila sam slatko i masno, pa vidjet cemo, al apetit mi je nikad veci, pogotovo za slatkom. Joj zene izbacite slatko nikakve koristi od njeg u trudnoci, vidite kako ja znam fino pricat I beba je sva buca, imam brigu valja to rodit ako ovako nastavim ... I vidjela sam kokaru veliku na Uz, tri linijice ko zrno kafe iskocile vamo mamina pisuljica bebela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:33:11
Selma.A.M
Jelena sretno sutra i javi nam se čim stigneš Ja sam i dalje tu 2 u 1 .......I dalje čekam,hodam,čučim,skakćem ali jok ovaj bebi neće van tako lako ...Ako ni sutra ne bude ništa u petak sam opet naručena na pregleda pa valjda to šta pokrene............Prođe mi mužu godišnji sad 3 se vraća na posao, a ja se još nisam ni porodila (to mi je najviše krivo) jer mi sad opet valja ganjati ko će doći da mi pazi malca ( a jesam se i radovala prerano )...
Anice nadam se da će biti sve ok,javi se čim stigneš .........
Ajde malo treća smjena kativiraj se,ja svakako ne mogu da spavam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:37:37
Bebica11
ps. moja mala je s punih 16 sedmica imala vec 200gr hB, to haman duplo vise, buca prava, a sad mogu samo misliti, jedva cekam mjerice u subotu aBd , osim mojih kg naravno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:38:36
Selminja
Selma, bas sam mislila o tom godisnjem sto je uzeo tm, a ti se ne porodi, jer znam kako je mucno danas dobiti slobodne dane... Misli bona pozitivno, ne tjeraj dijete prije rede, nek je sve dobro i zdravo,a Amara ce pripazit vec neko, veliki je on momak i snaci ce se dok se mama ne vrati s sekom u narucju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:42:56
Selminja
suti bebice, muka mi kad stanem na vagu, reci cu samo da sam za mjesec dana dobila 3kg mislim stvarno a jesam i bila navalila na kolace i dzemove one domace kofol ja kontam zdravo je, a ne razmisljam da koliko je voca toliko je i secera stavljeno a baska cokolade...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:44:06
Anoniman
Hvala vam drage moje, javim vam se sutra sa datumom Ja sam tek sada skontala da je danas 27. jul i da je danas pune 4 godine kako mm i ja zivimo zajedno , skroz sam izgubila pojam o vremenu, datumu... postala sam pravo zaboravna sto mi se nikad prije nije desavalo.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:45:23
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Selminja
suti bebice, muka mi kad stanem na vagu, reci cu samo da sam za mjesec dana dobila 3kg mislim stvarno a jesam i bila navalila na kolace i dzemove one domace kofol ja kontam zdravo je, a ne razmisljam da koliko je voca toliko je i secera stavljeno a baska cokolade...
hej pa to je moj prosjek za mjesec 3kg, ne sekiraj se
doduse ja lezim STALNO, izasla samo 2 puta iz stana u zadnjoj hefti, ostalo je wc-dnevni(gdje imam prostrto)-spavaca
al izdrzacemo sve za nase bebice, poceo me strah hvatati od vage sad iduci put
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:46:09
Selma.A.M
IZVORNA PORUKA: Selminja
Selma, bas sam mislila o tom godisnjem sto je uzeo tm, a ti se ne porodi, jer znam kako je mucno danas dobiti slobodne dane... Misli bona pozitivno, ne tjeraj dijete prije rede, nek je sve dobro i zdravo,a Amara ce pripazit vec neko, veliki je on momak i snaci ce se dok se mama ne vrati s sekom u narucju
Ma znam ja to sve,jesmo se vala i nauživali skupa,duga je godina samo se vljutamo,gledamo ctiće,šetamo,ganjamo se po kući,kuhamo baš-baš idilično (kuc-kuc da neureknem ) ali eto baš mi pokrivo jer je i on mislio biti uz mene svo vrijeme,ali valjda jednostavno nije još došao dan da moja bebica ugleda ovaj svijet (ali valjda uskoro bude)
A Amara ima ko pričuvati ali eto kad sam ja bila sve isplanirala unaprijed (velika greška )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:47:01
sweet insanity
Hej evo nas malo,da pitam ove sa bebama-moja N mi se nije pokakila 3 dana i znam da je normala kad beba doji al moja povremeno uzme humanu radi mastitisa kad sam davala , a sad jednom u 3-4 dana ili nikako. Inace nekad kaki svaki drugi, nekad svaki,nekad svaki treci, a sad ce evo nastat i 4. pa me zanima dal ona iako je uzimala nesto dodatno spada u te dojene bebe za koje je to normalno. sad smo se vratili na samo moje...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 27.7.2011 23:58:34
animagical
sweet posalji pp lejli, ona ce ti bolje znati odg...ja stvarno ne znam, ali ako beba ne izgleda kao da je nesto boli, ne place, valjda je ok... jelo-sretno sutra selma, ne spava se ni meni... zene odoh do trovaca po hamburger s mm, zacas se vracam crkoh od neke gladi...danas sam svu kucu ocistila-opet, nije ni cudo...
Sad cete mi se smijati, ali ja zadnih par dana samo razmisljam kako cu izdrzati posle carskog sto se ne smije jesti . 24h nista i posle toga par dana samo caj, voda iz supice i petit keks koga ja ne volim
Jelena i mene muči to što mora se "gladovati" kod nas se dan prije cr poslije 8h navečer nesmije ništa jesti ,samo pomalo piti,onda do cr ništa,poslije cr ništa i tako 48h zatim ide lagano 3 dan čaj-čaj-čaj,pa onda kompot i 1 tost i tako te gluposti,pa 5 dana se bude na dijeti .....A ja volim jesti,a više od svega ne mogu bez vode duže od pola sata ......................Ma sve me nešto brine
Animagical da ti nije kasno za večeru
Sweet probaj vježbice za stomak, pretraži malo temu na rr o dojenju i zatvoru kod beba...........Kod mene Amar najduže dva dana nije kakio,ali mi smo samo dojili pa ti ne znam dati pametan savjet,pošto si ti miješala AD i dojenje
Selma ovdje od 18h uvece prije CR, a posle 24h do 48h samo infuzija, onda zatim po malo caja, vode iz supice i par petita. Joj ja sam sada tri tanjira domace pilece supe sa knedlama pojela i jedva disem bukvalno...imam osjecaj eksplodiracu.
Jelena i mene muči to što mora se "gladovati" kod nas se dan prije cr poslije 8h navečer nesmije ništa jesti ,samo pomalo piti,onda do cr ništa,poslije cr ništa i tako 48h zatim ide lagano 3 dan čaj-čaj-čaj,pa onda kompot i 1 tost i tako te gluposti,pa 5 dana se bude na dijeti .....A ja volim jesti,a više od svega ne mogu bez vode duže od pola sata ......................Ma sve me nešto brine
Animagical da ti nije kasno za večeru
jesi mi to vidjela slike pa zakljucila ma ja se najedoh, boli me briga
Jelena sretno sutra. Mene je prpa pomalo popustila, al izgleda da su lažnjaci počeli. Kako me danas jedna teta fino oraspoložila, pita kad je termin, ja kažem možda i sutra, aona neće, kao stomak se još nije spustio, i meni odmah lakše Mene je strah i lažnjaka, jer sam prošli put dobila bolove odmah na 2 minute, dok ja skontah šta se dešava oni siđoše na minutu, srećom pa već bila u bolnici,ni klistirati me nisu stigli, al to je bio provocirani porod, valjda se ne dešava tako nešto "normalnim" putem. Uglavnom ja sma torbu haman spakovala, za savki slučaj
Ja sam nerovozna,sve me nešto boli a i izlazi iz mene nešto čudno kao kad sam vaginalete stavljala u 7 mjesecu pa sam fakat napeta ..... Delfin samo hrabro,znaj da nisi jedina,ja molim Boga da više krene,a kad me zaboli makar i malo ja se sva preznojim i molim Boga da nije to-to