RE: kupovina putem interneta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (3.3.2013 1:21:15)

hvala Marija..upravo sam narucila sinu posljednji par bodica Carters [sm=bravo.gif]

Marija13 -> RE: kupovina putem interneta (3.3.2013 9:59:17)

Ako neko zna jos kakvih dobrih "prodavaca" na ebayu bilo bi lijepo da podjeli s nama link.. [sm=smiley1.gif]

bebbe RR -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 6:32:09)

Nešto razmišljam, ja često i puno kupujem preko interneta i eto, srećom, nisam nikada imala problem. No, slušam da je broj tih internetnih prevara sve veći. Šta to znači za nas potrošače, da je bolje da odustanemo od ovog oblika kupovine taman kad smo se navikli.

Marija13 -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 9:59:56)

ne odustati samo biti oprezniji, kupovati od provjerenih, placati sigurno! A ovo je super nacin, i do sada nisam imala problema..

Lejla Ka -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 10:28:41)

Hajte me instruirajte, kako naručiti sa interneta, a da me carina ne zakolje?
Naručila sam neke artikle sa M&S, i došla me carina i dostava do kuće (koju uzgred nisam tražila) 63KM, dakle skuplja pita neg tepsija.

ziki -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 10:34:44)

uklopis se u 50 km tj 22 funte inace te bas zeznu carina, pdv, taksa 10 km i 7.5 km posta carine sto su otvorili paket[sm=hudicek1.gif]

Miracle*3 -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 10:46:23)

Mada ja mialim da nije ni to pravilo hoces li ae uklopiti u 50 km ili ne. Vise je stvar dobre volje i srece. Mislim sigurno da pravila pistoje ali eto nekog na samoj geanic
i tog iznosa bas ogule dok ima i onih koji bas naruce za nwku sumu i nista....

Miracle*3 -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 10:48:28)

Ali moracu vam napusati o pokusaju prevare preko interneta prilikom rezervacije smjestaja. Hvala Bogu pa im je mojuz zaoeijetio daide odma na policiju inace .... To cu kasnije napisati sad moram po kcerku u skolu.

Silver -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 11:12:59)

jeli neka od vas gledala onu novu stranicu TRENDBAL? Kako vam se cini, hocete li narucivati???

Lejla Ka -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 22:31:18)

IZVORNA PORUKA: ziki

uklopis se u 50 km tj 22 funte inace te bas zeznu carina, pdv, taksa 10 km i 7.5 km posta carine sto su otvorili paket[sm=hudicek1.gif]

Ih, ako se uklopim u 50KM onda ništa od ovog što kupujem, ne isplati mi se ako ne uzmem bar 2-3, i još kad se plati dostava pređe 50-tku u veliko. Znači ništa od dostave mojih grudnjaka, morat ću po njih u ZG [sm=smiley36.gif]

minie -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2013 22:38:24)

IZVORNA PORUKA: Dida79

IZVORNA PORUKA: Marija13

Je li neko nesto kupovao preko pik.ba...zanima me da li robu donese postar kuci ili samo ostavi napomenu da se dodje do poste po to..

jesam ja..ako je sta teze u pitanju postar ti donese obavjest i onda po to ides u postu.

Jesam ja i obicno su dostavljanje preko ovih kompanija koje se bave brzim dostavama, en preko poste, ovako je jednostavnije.

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (20.3.2013 23:28:47)

Ja ne kontam ove fore oko carine....dosle mi muzu patike,donio postar na vrata,nista nisam platila..sutradan nosi tri bodica,ma nema 200gr,i morala platit carinu 3,5km...izgleda da oni carine kad im je volja [sm=smiley29.gif]

Derya -> RE: kupovina putem interneta (2.4.2013 17:26:09)

Pozdrav mamice! :) Mene zanima da li je moguce iz BiH narucivati odjecu sa stranica George, Next, Metalan. Itd.. imaju super stvari, bas povoljnih ali ne nam da li isporucuju u BiH? Pa ako ima koja mama sa vise informacija da podijeli, bila bih joj zahvalna. :)[sm=bravo.gif]

amra_sa -> RE: kupovina putem interneta (12.4.2013 0:37:50)

Kupujete li preko ebay-a ??? ... Gledam neke stvarčice koje mi se sviđaju, ali nisam nikad kupovala preko ebay pa me zanima procedura ... Molim objašnjenje ... [sm=smiley1.gif]

Miracle*3 -> RE: kupovina putem interneta (12.4.2013 8:07:46)

Next ne isporucuje u BiH, a za ostale ne znam. Uglavnom svi oni na stranici gdje suinformacije o dostavi, imaju navedeno gdje sve dostavljaju i koliko para je dostava.

Ja kupujem preko ebay-a, do sad nisam imala nikakvih problema. Placas preko PayPal-a, moras se prvo tu registrovati i na ebay. Ako vec nisi registrovana. Kad se registrujes nazoves banku da ti da kod za koristenje PP-a, i to je to.
ne znam jesi li na ovu proceduru mislila?

canim -> RE: kupovina putem interneta (12.4.2013 11:52:09)

Next mozes naruciti preko nase forumasice cickolino pa ti ona moze poslati uz neku simbolicnu proviziju.

tajra26 -> RE: kupovina putem interneta (28.5.2013 10:25:58)

drage moje da li ste narucivale sta od victoria secret-a nadjoh super kupaci kostim kosta oko 80 dolara e sad me zanima koliko ste platile carinu (ako ste narucivale) i postarinu..posto sam narucivala iz dorotty perkinsa neke stvari pa su mi uzeli carine oko 80km sto je realno previse... da li je isti slucaj sa svim stranicama...[sm=zmeden.gif] i ako ima neko za preporuciti kakvu dobru stranicu za kupovinu i za dijete i za mame bila bih zahvalna [sm=smiley1.gif]

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (28.5.2013 15:38:24)

doci ce te skuplja carina od kostima ako narucujs sa njihove stranice iz USA...

tajra26 -> RE: kupovina putem interneta (5.6.2013 8:43:51)

zato i pitam... nema niko da je narucivao ili da preporuci neku stranicu[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

Marija13 -> RE: kupovina putem interneta (5.6.2013 8:55:06)

vidi imaju li stranicu na facebooku, pa im posalji poruku, pitaj odakle najblize mozes naruciti..tako sam i ja kontaktirala carters, ljudi mi poslali linkove firmi koje su najblize bih tj.koji salju za bih [sm=jezicek.gif]

babina beba -> RE: kupovina putem interneta (5.6.2013 9:09:29)

IZVORNA PORUKA: tajra26

zato i pitam... nema niko da je narucivao ili da preporuci neku stranicu[sm=zmeden.gif] [sm=smiley13.gif]

Tajra narucivala sam ja vise puta i evo cekam posiljku treba stici ovih dana...ja uglavnom ves njihov narucujm jer je bas kvalitetan i pantalone ...znala sma im i vratiti i uredno mi vrate pare na racun...iskustva imam svakakva..tako da ti je to cisti rizik ili sreca...nekad mi donese postar na vrata i ne platim nista, a nekad me carina odere...neznam po kom to pravilu rade. Al na njihovoj stranici bas imas sve fino objasnjeno ako te nesto zanima  posaljes pitanje na customer service i ljudi odmah odgovore!

palachinken -> RE: kupovina putem interneta (5.6.2013 9:16:45)

Evo super stvari a free shiping [sm=smiley1.gif]
http://www.ebay.com/sch/m.html?_from=&_nkw=&_armrs=1&_ssn=peak.hiller&rt=nc

Jeste li 100% sigurne da je ovo original Carter's, obzirom da je prodavač u Hong Kongu?

bebacha -> RE: kupovina putem interneta (5.6.2013 9:32:06)

mm cesto narucuje s ebaya i uglavnom je sve ok
medutim narucio neko cudo za tv,oko 80KM i kad mu je dosla koverta unutra neki malcic,bobice neke,naravno on slikao,zalio se i dobio pare nazad
i onda to isto naruci s neke druge stranice i doslo mu al nije uredu
zalio se rekli da posalje nazad[sm=hudicek1.gif] nase poste nesalju u Kinu,tako da je ostao bez 80KM[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

tajra26 -> RE: kupovina putem interneta (5.6.2013 11:55:22)

hvala vam na odgovorima [sm=smiley1.gif] evo narucujem nesto pa cu da vam prenesem iskustva [sm=smiley1.gif]

Sandrich -> RE: kupovina putem interneta (6.6.2013 19:50:33)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo super stvari a free shiping [sm=smiley1.gif]
http://www.ebay.com/sch/m.html?_from=&_nkw=&_armrs=1&_ssn=peak.hiller&rt=nc

Jeste li 100% sigurne da je ovo original Carter's, obzirom da je prodavač u Hong Kongu?

jeste original ja narucujem samo sto ne placas shiping jedino carina mi dodje 3,5km....mozes tu istu odjecu naci od prodavaca recimo iz engleske al ti oni naplate postarina i iz usa isto skuplja postarina nego stvari

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 16 [17] 18   Sljedeća stranica >   >>