RE: kupovina putem interneta (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

babina beba -> RE: kupovina putem interneta (22.2.2012 11:31:10)

IZVORNA PORUKA: tajra

Hvala, babina beba...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Definitivno ja nisam za ovaj nacin kupovine...

E da si se u subotu poslije bb, ispred AS pekare pozdravila ja bih ti narucila ali.....saljem ti pp

mama2884 -> RE: kupovina putem interneta (27.2.2012 9:11:42)

Pozdrav, drage moje....
jeli neka od vas narucivala preko ebaya obucu...ja sam miliona tabela pregledala,i jakkooo velika su mi odsutpanja u brojevima od tabele do tabele kada je u pitanju obuca za djecu....znaci trebaji mi nasi 21/22 i 28/29....zaista sve sam pokusavala,i mjerila u cm duzinu stopala,ali kada god odem na ebay ono mi izbacuje neke velicine koje mi po uzrastu djeta bas i ne odgovaraju broju koji nam je potreban.

zvončica -> RE: kupovina putem interneta (4.3.2012 0:12:29)

Ovako....izvrsen mi je povrat novca na Paypal racun, jer stvarcica nije dosla....Mene zanima kako se taj novac sa PayPal racuna prebaci na svoju karticu...nema sta nisam pokusala i kliknula...je li mozda treba neki period da prodje pa da se onda pare mogu prebaciti [sm=zmeden.gif]
Heeeelp...

Hannan -> RE: kupovina putem interneta (4.3.2012 11:18:07)

Ja sam prije par mjeseci isto imala povrat, nista nisam klikala, nakon odprilike jedne sedmice novac je bio na kartici.Malo to u banci potraje, ali prebace, doduse ja sam ocekivala da to ide automatski, ali eto nije.

zvončica -> RE: kupovina putem interneta (4.3.2012 11:20:55)

IZVORNA PORUKA: Hannan

Ja sam prije par mjeseci isto imala povrat, nista nisam klikala, nakon odprilike jedne sedmice novac je bio na kartici.Malo to u banci potraje, ali prebace, doduse ja sam ocekivala da to ide automatski, ali eto nije.

Hvala na odgovoru [sm=smiley1.gif]

teacher75 -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2012 17:33:05)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Našla sam na ebayu radnju koja prodaje Carter's stvari [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Evo link koga interesuje:
http://stores.ebay.com/Babies-and-Reborns-Boutique?_fcid=29&_jgr=0&_localstpos=&_sid=830769728&_stpos=&gbr=1

jesu li vam stigle stvari sto si narucila ovdje? vidim da vise ne radi ova stranica[sm=smiley13.gif]

mamina princeza -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2012 17:48:14)

nisu tiki stigle palachinken pokrenula postupak i vratili joj lovu .. ja zakasnila jer je rok 45 dana i meni nisu ni vratili ni stigle stvari. ja sam nedavno gledala opet je prodavala s vremena na vrijeme ima stvari pa nema i tako u krug cini mi se.

teacher75 -> RE: kupovina putem interneta (11.3.2012 18:02:32)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

nisu tiki stigle palachinken pokrenula postupak i vratili joj lovu .. ja zakasnila jer je rok 45 dana i meni nisu ni vratili ni stigle stvari. ja sam nedavno gledala opet je prodavala s vremena na vrijeme ima stvari pa nema i tako u krug cini mi se.

znaci prevaranti, i meni je bilo sumnjivo, rekoh vidi sad nista nema[sm=zmeden.gif]

bellla -> RE: kupovina putem interneta (26.5.2012 17:10:24)

vjerovatno negdje pise,al nemam vremena sad iscitavati,da li netko zna do kojeg iznosa ne naplacuju carinu,kad se narucuje sa ebaya(konkretno obuca)

mamina princeza -> RE: kupovina putem interneta (26.5.2012 23:05:28)

mislim da s e od 50 KM ne placa carina .. al opet zavisi i koje si srece:) mozda i na skuplju da s ene npalati ...

D_K -> RE: kupovina putem interneta (26.5.2012 23:07:28)

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

mislim da s e od 50 KM ne placa carina .. al opet zavisi i koje si srece:) mozda i na skuplju da s ene npalati ...

taman tako.. mi smo imali posiljke i preko 100 km koje se nisu carinile a jednom nam na 70 km ocarinise pa dodje skuplja 'pita od tepsije' [sm=smiley13.gif]

Precious -> RE: kupovina putem interneta (20.7.2012 14:37:12)

Ja sam kupovala preko pik-a i zadovoljna sam skroz, a ovo ostalo preko kartica, ne bih smjela [sm=zmeden.gif]

Emmy -> RE: kupovina putem interneta (20.7.2012 15:48:11)

Na parfeme i ostalu akciznu robu carina se uglavnom plaća. Istina, ne carini se uvijek sve. Po mom dosadašnjem iskustvu nisu mi ni parfeme carinili ako nisu prelazili preko 70 KM, odnosno ako ih nije bilo više u paketu. Znači jedna stvarčica prođe bez problema. Odjeća, obuća i ostala neakcizna roba u vrijednosti do 50 KM ne podliježu carini. Meni se prošle godine desilo da su mi dvije pošiljke stigle istovremeno, sasvim slučajno, i onda su me dobro ogulili. Platila sam 1/3 vrijednosti robe, taman ono što sam kupila sniženo. Kada sam otišla da vidim o čemu je riječ, kaže službenik, takav se dan potrefio - sve su carinili. U doba slobodne trgovine, oni nama ovakve namete, pa osim carine platiš još nekoliko stavki i kao šlag na tortu porez, pa izađe fina cifra. Zato u Evropi npr. moja rodica iz Danske naruči TV iz UK i fino joj čike za dva-tri dana pokucaju na vrata i uruče robu bez problema, nervoze, plaćanja dodatnih nameta.......... Daleko smo od svega toga, nažalost, nego eto ja se ovako provučem sa nekom robom na sniženju, manje vrijednosti[sm=smiley1.gif]

Medi_87 -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 9:49:46)

nakon loseg iskustva s jednim od bh portala za kupovinu niakd vise nista necu kupiti preko internetea, hem su promaslili rok dostave hem su mi poslali neispravan proizvod, a onda odgovorili ako mi smo takav kupili pa vama proslijedili[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

hapymum -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 9:57:50)

ja stalno narucujem na ebay i jako sam zadovoljna,uvijek mi dodje onako kao sto narucim,novca skinu koliko im treba i to je to

henna ze -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 10:03:54)

u zadnjih mjesec dana kupujem od jedne cure preko fb...iz zenice je..robu iz ikee i h&m...evo sad sam naručila ruksak za školu , majice idukseve...tako to...da spremim dijete za školu...ona ode u šoping i kaže da će kupiti..jeftinije mi nego stvari na pijaci.a daleko kvalitetnije..čak sam i nuttelu kupovala....

palachinken -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 10:07:27)

Jesi joj probala odabrati npr na stranici ikee pa da dovuče?

henna ze -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 10:09:22)

ne treba mi ništa iz ikee
pregledala sam sniženja u H&M...pa vidjela kako se kreću majice ..i rekla da donese..

Gigana -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:14:46)

Draga, moze li se odbiti na privatnu poruku stranica od te cure za H&M i IKEA-u?

hapymum -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:18:56)

IZVORNA PORUKA: Gigana

Draga, moze li se odbiti na privatnu poruku stranica od te cure za H&M i IKEA-u?

ima nas jos zainteresovanih [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hanady RR -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:21:55)

. eto jeste uzele...ja brzinski da ne PP-om 100 puta[sm=smiley36.gif]

Skvo RR -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:25:08)

Reklama[sm=zmeden.gif]

Uzmite link pa brisem.

henna ze -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:26:03)

zato ja nisam htjela da postavim..ko hoće nek pošalje pp

Skvo RR -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:26:52)

Hvala Hanady.[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: kupovina putem interneta (27.7.2012 11:27:33)

pa ja namjerno stavila da ide brže...
znam pravila nisam ih zaboravila[sm=smiley36.gif]
taman u prostoru uređenja posta...[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>