treciputmama -> RE: Kako biti bolja supruga? (25.10.2011 1:12:31)
|
IZVORNA PORUKA: hatepsut Mislim da ako zelis da neko bude dobar prema tebi...prvo ti moras biti dobar prema tom drugom...ja sam u dusi veliki romaticar,samo mi se cini da to blijedi s godinama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] znala sam ranije dok nismo imali djete recimo kaficu i u krevet pa mi jos bar satak uzivamo..inace trudim se maximalno,a i on prema meni je takav.dovoljno je da kazem "jaoo kako sam vidjela dobru torbu" uz to kazem cjenu (uglavnom uvijek imam novac) ali on izvuce ko dobra vila i kaze "evo za torbu".nikad ne bjezim da mu spremim njegovo omiljeno jelo i gotovo svaki dan pecem hljeb jer on vili domaci hljeb.meni to zaista ne pada tesko,jer ja ne radim.nije mi mrsko ni kafu ili caj ujutro da mu napravim,apsulutno nista mi nije tesko za njeg.s druge strane ni njemu nije tesko za mene bilo sta.mada nekad i meni zna biti svega puna kapa,ali svima takodje s vremena na vreme...mm vrlo rijetko izidje iz kuce bez poljupca,isto je tako i kad dolazi s posla.nikad ga nisam docekala namrgodjena na vratima,ma kako imala "los" dan jer znam da je i on sam umoran.to sam ja,to je nas zivot..on ugadja meni,ja njemu.nije nesto vjest u kuhinji,ali zato zna da nazove i kaze nocas cemo jesti vani.nekad imamo dobre tenutk,nekad lose...ali sve je to sastavni dio zivota..meni za mm nista nije tesko,niti mrsko ! ja uzivam da mu ugadjam,imam obicaj reci da imam dvije bebe,jednu malu drugi veliku ! ja njemu da kazem "zelim na mjesec" on bi rekao "vazi,kad zelis da ides".nas dvoje smo prosli i bolest i krizu i "bjedu" donekle i sve to nas je jos vise ujedinilo i vezalo ! eh, ko da o mom prica...... ovako...nama najvecu radost predstavljaju zajednicki trenuci...navikli smo uvijek zajedno, sta god da je u pitanju....i nekako nam je bezveze dan kad smo razdvojeni..cak i kad se mora-odmah telefon radi-"zvrcamo" jedno drugo stalno...mm je sretan kad krene na posao a nas cetvero se poredamo ko vojnici da ga izljubimo..naravno ja sam zadnja i cesto se zeza "djeco popustite, umoricu se dok dodjem do mame"...sretan kad dodje s posla a ja ga docekam s osmijehom...i nista mu vise ne treba!!!! iznenadjenja su sastavni dio , neka mala- ona cija su znacenja samo nama znana....ali ipak , najvise smo sretni sto smo zajedno, zdravi, sto zivimo svoj jednostavni, lijepi zivot., ispijamo kafu u toploj kuci a vani hladno....e, to je zivot-smirenost, zadovoljstvo u dusi...nikakvi unaprijed planirani gestovi...spontanost pomijesana sa ljubavlju ce biti dovoljna svakom muskarcu da se osjeca sretnim i voljenim...i znam da se mm bas tako osjeca....
|
|
|
|