|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   zimnica
4.9.2008 12:09:47   
nikka
Razmišljam šta ću ove godine praviti,pa drage moje izvolite sa vašim receptima.
Ja obično pravim,ajvar,paradaiz sos(ove godine slabo imam paradaiza),kisele paprike,šarenu salatu,cveklu,sok od jabuka i mrkve,džem od šipaka i šljiva...
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: zimnica
4.9.2008 12:35:48   
Happy
Ja ne pravim ništa... Ali ću ove godine aBd, kako se ono zove... Ide karfiol, mrkva, zeleni  paradajz.........mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Treba zabraniti da se preduser posted image priča o hrani user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: zimnica
4.9.2008 14:15:20   
Blue rose RR
Pravljenje i spremanje zimnice (po pitanju hrane) ću ostaviti za svoje penzionerske dane, jer tada ću imati sigurno 80 % više slobodnog vremena.user posted image
Ali u svakom slučaju ko pravi zimnicu, sretno sa istom, znam da treba mnogo truda i vremena.

_____________________________

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: zimnica
4.9.2008 14:19:05   
lejlaze
IZVORNA PORUKA: Happy

kako se ono zove... Ide karfiol, mrkva, zeleni  paradajz.........mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


mi zovemo tursija

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: zimnica
4.9.2008 14:29:04   
Aminad
A kako to pravite? Tursiju?

Ja uglavnom pravim onu šarenu salatu sa izirendanim kupusom i ostalim povrćem. Još nisam, poslije ramazana ću!

_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu lejlaze)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: zimnica
4.9.2008 14:34:35   
nikka
Turšija je sve to isto samo cijelo povće(krastavci,zel.paradaiz,mohune i sl) ili na veće komade kupus,mrkva,karfiol,netko voli tako,netko isjeckano,odnosno izrendano.

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: zimnica
4.9.2008 14:43:26   
Happy
JOJ jeste turšija je to... Šta bih sada dala za samo malo user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja volim sjeckanouser posted image


_____________________________

Gospodaru moj,
kad ja zaboravim Tebe,
nemoj Ti zaboraviti mene.


Naš dječak je došao 04.01.2010.

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: zimnica
4.9.2008 14:48:16   
Aminad
Skontala sam, hvala!

_____________________________

Merjema 02.08.2002.
Imran 11.11.2005.
Burhan 27.11.2007.

(odgovor članu Happy)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: zimnica
4.9.2008 15:22:40   
Mara
Ja i svekrva smo neku večer pravile malo džemova, slatka i marmelada iz novinauser posted image .
Uglavnom džem od šljiva je bio, i to smo očistile šljive od koštica,  i izmiksala ih u multipraktiku do neprepoznatljivosti, u kašu, u kuhala jedno 2 i po sata , na 3 kg smo stavile cca 200 gr šećera, . Džem je ispao pravo crn, bez konzervansa bez ičega ,  kao onaj od Podravke, a što ja njega voliiiim user posted image
Slatko od smokava je se kuhalo u vinu-sutra ide recept
Marmeladu od smokava :  Smokve (one zelene)  se ogule  is tave kuhati sa malo vode jedno 15 minuta , kad se raspadnu stavi se sok od 2 limuna i korica( limun neprskani naravno), e sada mi smo pogriješile jer smo stavile Džemfix, a tek kasnije smo vidjeli da ne treba jer u smokvama valjda ima nekog prirodnog konzervansa i toga šta ga zgušnjava.
U naravno marmelada od kupina( zamrznutih) bresaka i krušaka- za ovo ist recept iz novina.

Malo je reći da meni se čini ništa od ovoga zime neće dočekati već smo maznuli po teglicu svega user posted image


_____________________________

L´amore basta a se stesso...

(odgovor članu Aminad)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: zimnica
5.9.2008 8:57:18   
mamsi
Sad ništa ne pravim,ali kad sa svojima živjela pravili smo sve moguće salate,kiselili kupus,ajvar,pekmez,pinđur,i te sam dane tako voljela,

(odgovor članu Mara)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: zimnica
5.9.2008 18:46:53   
Amela V.

IZVORNA PORUKA: maryam amina

Pravljenje i spremanje zimnice (po pitanju hrane) ću ostaviti za svoje penzionerske dane, jer tada ću imati sigurno 80 % više slobodnog vremena.user posted image
Ali u svakom slučaju ko pravi zimnicu, sretno sa istom, znam da treba mnogo truda i vremena.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ni ja ne pravim zimnicu, obicno se "ogrebem" za kisele paprike od dajdzince a za ajvar od kume user posted image user posted image user posted image user posted image
To je ono sto najvise i jedem

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: zimnica
6.9.2008 16:45:53   
nikka
Jao,jao nitko ništa nepravi od zimnice,izgleda da se sve grebete od mame ili svekrve.
Eh ja sam danas bila vrijednica i napravila ajvar,13 teglica po kg.
Ali pečenje i guljenje paprika me dokrajčilo,od pon. idem dalje po paprikama,kupusu,mrkvi...

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: zimnica
6.9.2008 22:14:49   
Romali
Nikka i ostale 'zimnice', svaka vam čast user posted image . Mene sad lijepo stid od vas user posted image user posted image . Volim pojesti sve to,a nikad nisam ni gledala kako se pravi, shame on me.

_____________________________

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)




(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: zimnica
6.9.2008 22:40:31   
suncan_dan
mi volimo isto ajvar i kisele krastavce.........njam njam

_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu Romali)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: zimnica
7.9.2008 18:36:47   
bebacha
IZVORNA PORUKA: nikka

Razmišljam šta ću ove godine praviti,pa drage moje izvolite sa vašim receptima.
Ja obično pravim,ajvar,paradaiz sos(ove godine slabo imam paradaiza),kisele paprike,šarenu salatu,cveklu,sok od jabuka i mrkve,džem od šipaka i šljiva...

 


ajdi daj recept za cveklu i sok od jabuke i mrkve


_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: zimnica
8.9.2008 9:19:38   
Mara
Evo mene sa receptima iz novina user posted image , dakle:
Miješani pekmez:
50 dag krušaka
50 dag bresaka
50 dag malina( svježih ili zamrznutih, mada sam ja stavila kupine pa je bilo fino tamni pekmez)
sok 1 limuna
70 dag šećera

Oprane kruške i breskve oguliti, i narezati na kriškice, izvagati težinu. Dodati 1 dcl vode i limunov sok, kuhati 15 min. Ubaciti kupine/maline i kuhati 5 min. Sada na svaki kg ove smjese ide po 1 dcl vode, a to je cca 1,5-2 dcl vode na ovo, ubaciti šećer, i tijekom kuhanja od 30 min skidati pjenu sa vrha. Uliti u staklenke.

Slatko od smokava:
Oprati 1 kg zrelih telenih smokava, narezati i kuhati sa 1,5dl bijelog vina, da se tekućina ispari. Primješati 70 dag šećera i 2-3 kašikice linunovog soka, kuhati 30 min i uliti u staklenke.


_____________________________

L´amore basta a se stesso...

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: zimnica
8.9.2008 11:35:37   
nikka
IZVORNA PORUKA: bebacha 


ajdi daj recept za cveklu i sok od jabuke i mrkve


Cvekla:
6kg cvekle
3l vode
600gr. šećera
150gr. soli
1dcl esencije
Priprema:
Cveklu oprati, obariti,ohlađenu oguliti i isjeći na kolutove.
Prokuhati 3l vode sa šećerom,soli i esencijom,dodati cveklu i neka ključa 15 min.
Kada se malo ohladi staviti cveklu u teglice i sipati vodu u kojoj se kuhalo.


Sok od jabuka i mrkve:

5kg.jabuka
2kg mrkve
4kg šećera
100gr. limuntosa

Priprema:
Oguliti i isjeći na veće komade jabuku i mrkvu, nasuti vode da se potopi i kuhati dok neomekša.
Kad se malo ohladi izmiksati u blenderu zajedno sa vodom u kojoj se kuhalo.
Dodati šećer i limuntos kratko prokuhati.
Dobije se od 10-13l soka,vruć sok sipati u vruće,sterilisane boce i zatvoriti originalnim čepovima.


(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: zimnica
9.9.2008 1:08:48   
suncan_dan
ja licno nevolim kad je presladak sok, i mam ovaj recept:

sok od jabuke:
2kg jabuka 40g secera i jedno 1,3 g Sorbinkiselina (Emulgator E200 ili Hexadiencarbonkiselina)

jabuke izrezat na kockice ubacit ih u posudu i zgnjecit i 1l vode dodat, to na srednjoj temperaturi kuhat 10min. kroz jedno fino sito protjerat, sok uhvatit u posudu i dodat secer i prokuhat, odma kad se skine s vatre stavit sorbin. i sok u flase (koje su izkuhane) stavit.

Neotvorena flase moze da drzi 1 godinu dana



_____________________________

VOLIM VAS!!!

(odgovor članu nikka)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: zimnica
9.9.2008 13:45:00   
vildana26
Ja svake godine obavezno sa svojom mamom pravim turšiju i ajvar, a džemove kupujemo.
TURŠIJA (svakog povrče po jedno 2-3 kg)
-krastavci
-zeleni paradajz
-sitne paprike
-karfiol
-mrkva
-može i kupus na krupnije komade sječen

Sve se ovo u redovima slaže u tegle (veće) posipa biberom u zrnu i ubaci se još i malo kopra radi mirisa, onda se zalije sa predhodno pripremljenom smjesom od 5l vode hladne, ne prokuhane, u koju se stavi 1 fildžan šećera, 2 fildžana soli, jedna kesica vinobrana, i 1,5 fildžan esencije. Sve se to promješa i zalije povrće.Pritisne se u tegla, i za jedno 10- tak dana se jede...

P.S. Pečene roge za ajvar se najbolje gule ako ih odma po pečenju stavite u najlonske kesei dobro svežete da se potpare, kad odstoje jedno pola sata, istreset ih u zdjelu hladne vode, i tad kožica maltene sam spada.

Eto to su mamini trikovi, pa ako vam se da pokušajte

< Poruku je uredio vildana26 -- 9.9.2008 13:46:21 >


_____________________________

Život je nekad crn, nekad siv, život je kad si živ

(odgovor članu suncan_dan)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: zimnica
29.9.2008 9:34:05   
mamabb
Ja sam samo sebi pravila sok od grožđa i samu sam sebe iznenadila kako je dobar ispao, a za džemove i kiselinu ću da se šlihtam: malo od mame, malo od svekrve. Već sam pokupila po teglicu da isprobam šta mi se sviđa pa ću u pohode na zimnicu user posted image

_____________________________

04.12.2008.

(odgovor članu vildana26)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: zimnica
17.8.2009 11:33:15   
Nedi
Ponadala sam se da ću ovdje naći ispisane stranice i stranice...Ove godine nam je grožđe jako rodilo i planiramo praviti sok, zanima me da li neko ima još neku ideju za nešto od grožđa a da nije pekmez?



_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: zimnica
17.8.2009 11:53:03   
tea lana
kad mi je najbolje da pravim tursiju ja sve mislim da mi je suvise rano sta vi mislite

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: zimnica
17.8.2009 11:57:26   
Nedi
To obično moji prave a mi se ogrebemo, mislim da prave u drugoj polovici septembra. Ove godine ćemo zajedno praviti turšiju, sok od grožđa, sos od paradajza, ajvar i kiseli kupus. 

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: zimnica
17.8.2009 11:59:43   
tea lana
Hvala ti Nedi ma i moji prave ali ove godine hocu ja sama da napravima a da oni ne znaju pa da im to tako gotovo iznesem na sto.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: zimnica
27.9.2009 22:28:16   
mama_debeljuca
Jeste li napravile zimnicu, vrijednice moje?user posted image Ja još uvijek nisam, a plan je pao user posted image Htjela bih da pravim ajvar, ali kako nikada sama nisam to radila, ne mogu da se ukanim. Veliki mi zahmet, ali hoću da pokušam. Jeste li vi pravile ajvar i kako ga pravite, recept? Negdje sam čitala recept od samih paprika, bez patlidžana, jel iko tako pravio?

_____________________________

:-)

(odgovor članu tea lana)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4 5   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *