Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 2.8.2011 13:01:20
Lejla Ka
Evo nas opet!
Povodom obilježavanja Svjetske sedmice dojenja Udruženje DjeCa organizuje
Susret grupe za podršku dojenju
U subotu 06. Jula 2011. u prostorijama Udruženja DjeCa, Nadežde Petrović 18/1 (Dobrinja C-5) u Sarajevu, održat će se susret Grupe za podršku dojenju. Radionice vode Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa, a teme nose zajednički naziv
Početak prve radionice je u 11:00 sati, predviđeno trajanja sat vremena. Sve trudnice, ali i mame koje imaju bilo kakvo pitanje vezano za dojenje ili im je potreban savjet, podrška, mogu nam se pridružiti.
Puno korisnih savjeta, ohrabrujućih i pozitivnih primjera i iskustava pomoći će vam u vašoj odluci da uspješno dojite vašu bebu.
Za detaljnije informacije možete nazvati broj telefona: 061/538-467 ili 062/013-058
Zbog ograničenog broja mjesta molimo da nam se obavezno prijavite na mail dojenje@djeca.org ili SMS-om na gornji broj telefona
Neko nam je hakovao portal pa za sad nema pristupa tamo, ali možete pozvati telefone ako vam trebaju dodatne informacije.
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 5.8.2011 12:12:58
Lejla Ka
Sutra znači, u 11h, Nadežde Petrović 18. Lagano i u revijalno svečarskom duhu. Ako vam nije teško, prijavite se na dojenje@djeca.org ili SMS na 061 538 467. Možete naravno doći i ne prijavljene, a i prijaviti se pa ne doći iz opravdanih razloga uz priloženu ispričnicu
Trudne, ne trudne, dojilje, ne doilje dobro došle!
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 5.8.2011 12:13:31 >
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 6.9.2011 11:15:05
Lejla Ka
Drage Sarajke, trudnice i mame, Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa pozivaju vas na novi susret grupe za podršku dojenju, u subotu, 10.09.2011 u 12h, u prostorijama udruženja, Nadežde Petrović 18 (Dobrinja C-5).
Podijelite sa nama svoja iskustva, pitanja, nedoumice, strašne i smješne situacije. Dođite da iz roditeljske perspektive porazgovaramo o najvažnijoj egzistencijalnoj potrebi vaše bebe, dojenju. Mame savjetnice za dojenje pokušaće odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.
Tema ovog susreta je: Kako i zašto Dojenje.
Zbog ograničenog broja polaznica prijave su obavezne i primaju se na e-mail adresu: dojenje@djeca.org ili SMS-om na broj telefona 061 538 467. Molimo vas da u prijavi navedete da li ste trenutna ili buduća mama. Predviđeno trajanje susreta je 90 minuta. Prisustvo je besplatno.
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 8.9.2011 10:02:39
Lejla Ka
Moram malo hopnuti temu. Bujrum u subotu na sijelo!
A možete se prijaviti i ovdje, samo ostavite post.
Trudnice, nije rano za ovakve susrete sve da ste i prvi trimestar, nema potrebe da čekate da se termin približi, do tad ćemo se baš lijepo upoznati i družiti.
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 13.10.2011 14:59:07
Lejla Ka
U subotu 15. oktobra 2011. u prostorijama Udruženja DjeCa, Nadežde Petrović 18 (Dobrinja C-5) u Sarajevu, održat će se novi susret Grupe za podršku dojenju. Grupu vode Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa, a tema ovog susreta je "Laktacija - šta je to”. Razgovarat ćemo o procesu laktacije, tj. o tome kako se to zapravo proizvodi mlijeko u našim grudima. Pogledat ćemo i par edukativnih filmića na interesantne teme. Početak susreta je u 18:00 sati, predviđeno trajanja je 90 minuta. Prisustvo je besplatno Zbog ograničenog broja zainteresiranih koje možemo ugostit molimo vas da se prijavite za učešće ovdje ili na e-mail dojenje@djeca.org
Dobro nam došle!
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 12.3.2012 15:36:24
Lejla Ka
Drage trudnice i mame dojilje pozivamo vas na prvi ovogodišnji susret Grupe za podršku dojenju
Udruženje DjeCa, u okviru programa Dojenje je IN, u subotu 17. marta 2012. u svojim prostorijama, Nadežde Petrović b.b. (preko puta zgrade broj 18, Dobrinja C-5) u Sarajevu, organizuje prvi ovogodišnji susret Grupe za podršku dojenju. Grupa za podršku dojenju podrazumjeva susrete mama dojilja i trudnica, te razmjenu iskustava i neformalne razgovore na temu dojenja i njege bebe. Susrete vode Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa. Tema ovog susreta je "Dojenje – uživanje ili problem?”. Početak susreta je u 11:30 sati, predviđeno trajanje 90 minuta. Za detaljnije informacije možete nazvati broj telefona: 061/538-467 Zbog ograničenog broja mjesta molimo da nam se prijavite na mail dojenje@djeca.org ili SMS-om na gornji broj telefona. Dobro nam došle!
Kako doći do naših prostorija možete se pomoći ovom kartom:
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 17.4.2012 12:39:07
Lejla Ka
Drage trudnice i mame, Mame savjetnice za dojenje udruženja DjeCa pozivaju vas na novi susret Grupe za podršku dojenju
Udruženje DjeCa, u okviru programa Dojenje je IN, u subotu 21. aprila 2012. u svojim prostorijama, Nadežde Petrović b.b. (preko puta zgrade broj 18, Dobrinja C-5) u Sarajevu, organizuje novi susret grupe za podršku dojenju. Grupa za podršku dojenju podrazumjeva susrete mama dojilja i trudnica, te razmjenu iskustava i neformalne razgovore na temu dojenja i njege bebe. Susrete vode Mame savjetnice za dojenje Udruženja DjeCa.
Tema ovog susreta je "Dojenje – jasno i jednostavno!”.
Početak susreta je u 11:30 sati, predviđeno trajanje 90 minuta. Prisustvovanje je besplatno. Za detaljnije informacije možete posjetiti web stranicu www.djeca.org ili nazvati broj telefona: 061/538-467 Zbog ograničenog broja mjesta molimo da nam se prijavite na mail dojenje@djeca.org ili SMS-om na gornji broj telefona. Molimo vas i da nam napište da li ste buduća ili već mama. Kartu prema kojoj možete lakše doći do nas imate u predhodnim postovima. Dobro nam došle!
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 18.4.2012 12:51:25
KupusLivada
Je li dolaze mame sa bebama? Ja se jednostavno jos uvijek ne osjecam opusteno da je ostavim duze vrijeme s nekim, pogotovo sto ona u to vrijeme rucki otprilike svaki sat?
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 18.4.2012 13:03:35
Lejla Ka
Jedna od važnih stvari na grupama za podršku dojenju je da damo priliku trudnicama da se uživo sretnu sa majkama koje doje, da vide dojenje u direktnom kontaktu. Mi čak zamolimo naše gošće dojilje da trudnicama demontriraju prktično neke stvari o kojima govorima. Prostor je prilagođen i boravku beba, majke mogu dojiti u svim položajima koji im odgovaraju, totalno dojenje friendly :)
RE: Poziv za druženje u grupi za podršku dojenju 18.4.2012 13:06:00
Alhemicarka
Moja beba je premala da bi je vodila, a rado bi došla. Bila sam na jednom ovom susretu i mnogo mi je pomoglo i evo polako uspostavljamo dojenje. Svima bih preporucila da posjete ovu školu
Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva,
Anketa
Kiretaža! klemzi
Urađena mi je kiretaža prije mjesec dana, doktori nisu rekli koliko da čekam sa ponovnim zatrudnjivanjem. Meni se ne čeka uopće.. Šta mislite da odmah počnem sa pokušajima? Molim komentare i obrazloženja za odgovor za koji se odlučite. Hvala!
odmah bih pokušavala ponovo (30%)
sačekala bih 3 mjeseca (37%)
sačekala bih 6 mjeseci (27%)
nešto drugo ( navedite šta) (5%)
Broj svih glasova: 73
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!