samedi -> RE: Kako napreduje vaša beba (10.5.2013 10:55:49)
|
IZVORNA PORUKA: loomasa Pozdrav svima! NIsam sigurna da li je tema baš najprikladnija, ali nisam našla ništa drugo što bi odgovaralo... Dakle, moja beba ima 10 mjeseci i već otprilike 10ak dana se baš EKSTREMNO vezala za mene! Imali smo već jednom takvu "fazu", sa otprilike 6 mjeseci i prošlo je kako je i došlo. Nakon toga je počela da se ponaša "normalnije", do skoro je i mogla sjediti sama i igrati se, ili, recimo, htjela je kod drugih ljudi (makar to bili i stranci). Međutim, ovo sada već traje i traje, ne da ne mogu napustiti sobu, nego ne mogu ni koraka odstupiti od nje! To je odmah plač i vriska i izgleda da joj je dovoljno samo da sam tu s njom. Pokušala sam (iako sam inače totalno protiv toga) da je u ogradici pustim da otplače, ali šipak. Plač i vriska su postajali samo gori i opet sam je morala uzeti. Jučer joj je niknuo jedan gornji kec, pitam se da li je moguće da je to uzrok njenom ponašanju? I postala je totalno plašljiva, do neki dan su mogli topovi pucati, a ona bi spavala, a sada se budi i prepadne i plače na najmanji šum... Je li se nekome od vas desilo nešto slično? Šta ste poduzeli? Ja se iskreno nadam da je ovo samo neka "faza" :-/ To je najvjerovatnije nervoza zvog zubica a ona se osjeca opusteno i mirno kada si ti sa njom, sve je to "faza" i proci ce brze nego sto mislis, sada je tesko ali za par mjeseci ce ti to mozda nedostajati, naoruzaj se strpljenjem i sretno.
|
|
|
|