Lulu_08 -> RE: Kako napreduje vaša beba (27.8.2013 14:50:19)
|
IZVORNA PORUKA: Lulu_08 Moja beba je rodjena sa 3,3 kg i 56cm. U prvih par mjeseci je super napredovala i tako je sa nekih 6-7 mj imala oko 7,5 kg. Isključivo sam je dojila skoro 6,5 mjeseci i tada je počela dohranjivati. U početku je jako teško prihvatala dohranu ali kasnije super, jede povrće, voće, meso, mliječne kaše, tjestenine, jaje (prvo žumance sada i bjelance) a sada sa godinu dana i med itd. Od tečnosti i dalje puno doji (iako ja radim opet) i pije dosta vode i čaja, sok rijetko i ako da onda samo hoće od jabuke. Nakon početka sa dohranom ona je usporila sa dobijanjem na kilaži, i dalje je napredovala u rastu u dužini. Sa punih godinu dana je imala 86 cm, znači 30 cm je dobila u prvoj godini života, a 9 kg što znači da je dobila 5,7 kg ukupno u prvoj godini (u prosijeku pola kg mjesečno). Ja sam se zabrinula jer mi je to malo, međutim dr pregledom ustanovila da je sve super, međutim beba koja ima brz metabolizam (kaki 2 do 3 puta dnevno) te je jako aktivna (od nekih 7mj puže i diže se, od 10 je počela prohodavati a sa 11 prohodala) pa stoga sporije dobija na kilaži. I eto kada sa se pomirila sa tim da je ona čisto "špica" ona je dobila u roku od 3 sedmice CIJELI KILOGRAM [sm=bravo.gif] što znači da sa godinu dana i 3 sedmice ima 10 kg!!! JUPI [sm=smiley36.gif] Radovala se ja i radovala i evo i dalje stoji oko cca 10kg, hahahaha, vrtirepka miša li joj neće da smiri guzu pa da dobije koju kilicu hehe. Ne znam tačno ali poslednje mjerenje prije cca 3 sedmice je bilo oko 88cm i 10ak kg.
|
|
|
|