Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
E, da se i mi malo javimo ovdje. Mojim blizancima je 16 mjeseci i Deni ima 13,3 kg i visok je 88 cm, a Lana 11,4 kg i visoka 79 cm! Mama prezadovoljna!!!!!
moj sin ima 18 mjeseci i 10 kg i 700 gr a 89 cm je visok.....ove dosadne zenturace me ubise sa svojim glupim komentarima...sto je sitan, sto su mu mrsave noge, kako sam ja kriva jer necu da mu dam keks i mlijeko ( jer se kao od toga extra napreduje ), sto ga jos dojim....itd...ja to sve fino lijepo saslusam a radim po svom...meni je moje dijete sasvim ok, zdrav je i to je najbitnije.....
Wenn aus Liebe Leben wird, dann bekommt das Glueck einen Namen : EMAN!!!!!
zilo zilavi...to su beton djeca hehehe....to sto ga dojis nema cijene...zdraviji je sigurno od one galofag djece koja su na ad mlijeku a imaju 5 kg vise...mi sutra idemo na kontrolu pa se javimo nadam se s novim/debljim mjerama hehehe ;)
zilo zilavi...to su beton djeca hehehe....to sto ga dojis nema cijene...zdraviji je sigurno od one galofag djece koja su na ad mlijeku a imaju 5 kg vise...mi sutra idemo na kontrolu pa se javimo nadam se s novim/debljim mjerama hehehe ;)
Draga znaš da te cijenim, ali moja kikica nije "galofag" dijete. Žalosno , ali eto...
Draga znaš da te cijenim, ali moja kikica nije "galofag" dijete. Žalosno , ali eto...
namjera nije bila da nekoga uvrijedim vec vise utjesnog tipa za one koji doje a djeca ima ne dobijaju na kilazi tako rapidno kao sto je to cest slucaj sa djecicom koja su na ad mlijeku...kljuc uspjesnog dojenja je u samopuzdanju pa ga trebamo forsirati jedni kod drugih...ja dojim, dijete mi je imalo zuticu mjesec i pol i tek 14 dan je vratio porodjajnu tezinu od 3150gr...ostatak mjeseca je dobio 500gr dakle uhvatio je ritam..sada definitivno nije bucko mada redovono-pravilno-zdravo dobija na gramazi....
< Poruku je uredio pocahontas -- 12.8.2009 23:18:35 >
Naša pedijatrica ne zna. Po ovome Iris je u granicama normale, a po pedijatrici bi trebala imati više. Nismo dugo bili na kontroli jer sam odlučila da je odvedem tek kad bude vrijeme za vakcinu, ali ni tada se neću žuriti.
namjera naglasavam nije bila da nekoga uvrijedim ali evo:
Galofag generacija Generacija klinaca (sada su već odrasli ljudi) koji su detinjstvo proveli u Prvom Dobu Blagostanja, tj. negde posle 1975. Tada se već jeo Eurokrem i pila Koka-Kola. I za običnog radnika nije bio problem da se meso redovno nađe na trpezi. Tako su deca bila i zdravija i krupnija. Inače, Galofag je stočna hrana koja je brzo i efikasno povećavala masu tovljenika. mi sto dojimo smo mozda malo ljbomorni na vas sto ne dojite, imate tonu slobodnog vremena jer flasicu moze djetetu uvaliti i neko drugi, djeca brze napreduju i deblja su mashallah...pa smo nekad malo brzopleti s komentarima...opet kazem no offence! ;)
Ma u belaju su i jedne i druge, mame koje doje često misle da im beba ne dobija dovolno hrane i da je gladan, a one koje daju AD misle da bebac previše jede i da će postati predebeo. Barem je tako kod mene, jer ja radim i jedno i drugo, pa mi vrsta sekiracije zavisi od vrste obroka
mi sto dojimo smo mozda malo ljbomorni na vas sto ne dojite, imate tonu slobodnog vremena jer flasicu moze djetetu uvaliti i neko drugi,
boga mi sam ja imala vise vremena kad sam dojila...samo mu dam dojku i zavreno..znam i da je dovoljno toplo i nista se ne sikiram a sad: otkuhaj flasicu.prokuhaj vodu.rahladi vodu.razmuti u flasici , provjeri jel dovoljno toplo, pa onda sve ponovo i ponovo...pa kontaj jel mu godi hrana...1000 nekih sitnica koje oduzimaju punooooo vremena... i pored svega toga znas da je za tvoje dijete puno zdravije da je i dalje dojilo...pa u nekim trenutcima pocnes krivit sebe sto nije islo..
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
malokrvnost u trudnoci skorpi
u 37 nedelji sam trudnoce vadila sam nalaze i pokazalo se da sam malokrvna sutra idem odnjeti doktorici nalaze a interesuje me cim osim cvekle i spinata da popravim krvnu sliku prirodnim putem
džigerica (57%)
pilece meso (3%)
paradaiz (2%)
nesto drugo (38%)
Broj svih glasova: 93
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!