|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
13.8.2009 23:53:09   
ElmaB
Ok!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 526
14.8.2009 0:20:17   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ma joj Hanady ima svega, ima onih što i "na silu" doje zbog slabog imovnog stanja, ipak je aptamil 25-30 KM a može biti 4-5 dana plafon
A ima onih što ne doje da bi im ko bajagi sike ostale ok a i neće kile (mislim neće da se zamaraju)
Sto ljudi, sto ćudi
Sto žena dvjesta sisauser posted image user posted image user posted image
što bi rekao naš naroduser posted image

jedan podoj u Americi kosta 400 dolara  ;) pa racunaj koliko je to kutija aptamila ;) ako cemo vec o imovnom stanju ;)

user posted image user posted image user posted image al mi živimo u BiH, ovdje toga nema

< Poruku je uredio veeseelaa -- 14.8.2009 0:22:18 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 527
14.8.2009 12:27:05   
škorpija
Uh ma ne bih dozvolila da mi dijete podoji neka druga žena, ma nema šanse, to mi je isto kao da muža dam drugoj user posted image , mislim glupo poređenje, al vjerovatno kontate šta hoću rećiuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 528
14.8.2009 12:30:42   
Lulu_
a zasto molim te?

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 529
14.8.2009 12:33:18   
škorpija
To meni nije samo čin hranjenja nego nešto veoma intimno između mene i bebe, ma ne znam jedino da je u pitanju zdravlje, ali baš kad bih morala, možda, ne znam, ne vjerujem, ja sam vrlo ljubomornauser posted image

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 530
14.8.2009 12:36:32   
Lulu_
meni je to malo smjesno al hajd eto...kad ne bih miogla da dojim radije bih dala da je neka druga zena podoji ...nego na flasicu...ako bih imala izbor.radije neka sklopi prijateljstvo sa zenom a ne sa flasicom...
meni je jako zasmetala jedna zena u porodilistu koja nije htjela dozvoliti jednoj mami da podoji i njenu bebu a ponudjeno joj je jer je zena imala zaista mnogo mljeka...ona je radije dala da se bebi da odmah ad mljeko...ne znam ali meni je to malo glupo

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 531
14.8.2009 12:38:19   
Okarica
IZVORNA PORUKA: škorpija

To meni nije samo čin hranjenja nego nešto veoma intimno između mene i bebe, ma ne znam jedino da je u pitanju zdravlje, ali baš kad bih morala, možda, ne znam, ne vjerujem, ja sam vrlo ljubomornauser posted image

Razumijem te, ista sam takva, ekstremno posesivna! 

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 532
14.8.2009 12:43:02   
neki
meni je jako zasmetala jedna zena u porodilistu koja nije htjela dozvoliti jednoj mami da podoji i njenu bebu a ponudjeno joj je jer je zena imala zaista mnogo mljeka...ona je radije dala da se bebi da odmah ad mljeko...ne znam ali meni je to malo glupo

Sorry Lulu,ali meni je ovo malo bezveze...Ja sam rodila svoje dijete,Bog mi dao da nemam mlijeka,pa sta,hB ima AD,to bih mu prije dala,nego da tuzno gledam kako ga doji zena koja ga nije rodila...

(odgovor članu Okarica)
Neposredna veza do poruke: 533
14.8.2009 12:46:06   
Lulu_
bez obzira jel ti bezze ili nije bolje je forsirati dojenje...
i osim toga to je opet moje misljenje ...user posted image
ja bih vako a tinako...svakom svacije...user posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 534
14.8.2009 12:47:11   
neki
Ma naravno,slazem se s tobom da treba forsirati dojenje...Meni je jaaaaaaaaaaaaako zao sto sam obojicu kratko dojila(3mj.)user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 535
14.8.2009 12:47:20   
škorpija
Uh sam taj prizor me tjera na plač, ma nema šanse, ne bih dala ni mrtvauser posted image

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 536
14.8.2009 12:49:17   
Lulu_

IZVORNA PORUKA: škorpija

Uh sam taj prizor me tjera na plač, ma nema šanse, ne bih dala ni mrtvauser posted image

svi mi volimo isto svoju djecu i majcinska ljubav je jako sebicna...ne kazem da mi nebi bilo tesko ali bi se strpila...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 537
14.8.2009 12:54:39   
škorpija
Sorry Lulu ja sam manijak najgore vrsteuser posted image , pristala bih jedino dati izdojeno mlijeko, ali da ga JA dam na flašicu. Ja inače dajem bebi AD ali i dalje forsiram dojenje baš zato jer to volim i čini mi zadovoljstvo

(odgovor članu Lulu_)
Neposredna veza do poruke: 538
14.8.2009 13:03:46   
Ex Yu
Da se ja vratim na temu ...

mi sad s vakcine nisam puno plako, malo al vise sto je bio gladan evo sad spava

imamo 2 mj i 8 dana a tezak je 6550 sa pelenom i bodijem pa je doktorica izbila to i upisala 6250 gr a duzinu nije mjerila al jest patronazna prije 10ak dana je bio 63 cm dug ... jednu smo vakcinu primili druge nestalo pa su nam rekli da dodjemo za mjesec dana ako bude da ce tad primiti ... ostalo nam je sve uredu i nismo debeli user posted image iako pocinjemo liciti na miselin bebu user posted image

Danijal 09.06.2009

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 539
14.8.2009 13:05:19   
Anoniman
Mislim daje krajnje vrijeme da prestane prica o dojenju i nastavi se na nekoj drugoj temi vezanoj za dojenje user posted image
Sljedece off topic postove brisemo.

Da nastavim na temu kojoj je naslov: Kako napreduje vaša beba?

prosli smo godinu, pa se necemo vise javljati na ovoj temi, al' evo zadnje mjerenje sa godinu je bilo: 10,6 kg i 76 cm

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 540
14.8.2009 13:12:21   
ziki
OT je skroz al da se oglasim povodom davanja drugim ženama da podoje diejte. Dala bih normalno, moja mama je plakala i molila žene ako neka hoće bar malo da me podoji jer ona nije imala ni kapi mlijeka a kako je još bila i bolesna morala je da pije tablete koje se nisu slagale sa dojenjem, ali samo da bih bar malo ojačala jer sam bila blizanče od 7 dana sa upalom pluća.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 541
21.8.2009 12:53:52   
Dinkica
Mi smo jutros primili trecu dozu vakcina, super je podnijela, duga je 68,5 cm (pola cm kraca nego prosli put, na kontroli prije ove bila je 69 cm user posted image ), teska 8550 gr, sve ostalo je gvala Bogu ok. Cmokic od nas dvije

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 542
24.8.2009 22:00:32   
shejla
drage moje zene,
evo mi danas bili na kontroli i bas smo se nasekirali mm i ja :(
Lamija je dobila oko 500 gr za dva mjeseca... Na prvoj kontroli, sa mjesec, je dobila oko 900 gr, pa onda sa 2,5 mjeseca oko 1100... i Sada samo 500. Inace doji sasvim normalno i redovno (7 obroka dnevno), fino spava navecer...uredna stolica..... zdrava, cvrsta, vesela... ne kontam???!!! I dr. kaze da izgleda zdravo. Idemo na kontrolu za 7 dana, a prije toga vadimo nalaze urina i krvi... :( :(  Je li neko imao slicnih iskustava i sta je bio razlog???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Dinkica)
Neposredna veza do poruke: 543
24.8.2009 22:14:21   
sheri
i moja curica je dobila u ovom drugom mjesecu 700 g. i mene je to malo zabrinulo. od rodjenja je dobila 1700g. i ona jede uredno, spava fino, vidi se da je zadovoljn abeba, ali eto slabije je dobila na kilazi. i mi sutra idemo vaditi nalaze , krvnu sliku, jer mi je doktorica rekla da s obzirom da smo razlicite krvne grupe da se moze pojaviti anemija i ja sam bas cijeli dan nikakva zbog togauser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 544
24.8.2009 22:17:50   
veeseelaa
meni je pedijatrica rekla da je normalno da beba mjesečno dobiva od 500-800 grama i to negdje do 8 mjeseca života, kasnije treba manje dobivati
Stoga sheri ne briniuser posted image sve što dobiva preko navedenog je baš preko

< Poruku je uredio veeseelaa -- 24.8.2009 22:19:28 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 545
24.8.2009 22:23:16   
shejla
IZVORNA PORUKA: sheri

i mi sutra idemo vaditi nalaze , krvnu sliku, jer mi je doktorica rekla da s obzirom da smo razlicite krvne grupe da se moze pojaviti anemija i ja sam bas cijeli dan nikakva zbog togauser posted image

i meni je rekla da je mozda anemicna.... ako ne, onda cemo ukljuciti dohranu, kaze dr.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 546
25.8.2009 14:07:56   
Sonja
i mi smo danas bili na vakcini
Adin ima 3 mj i 25 dana
7200 kg tezak
63 cm dug

pravi momcinauser posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 547
25.8.2009 14:16:52   
pocahontas
IZVORNA PORUKA: shejla

drage moje zene,
evo mi danas bili na kontroli i bas smo se nasekirali mm i ja :(
Lamija je dobila oko 500 gr za dva mjeseca... Na prvoj kontroli, sa mjesec, je dobila oko 900 gr, pa onda sa 2,5 mjeseca oko 1100... i Sada samo 500. Inace doji sasvim normalno i redovno (7 obroka dnevno), fino spava navecer...uredna stolica..... zdrava, cvrsta, vesela... ne kontam???!!! I dr. kaze da izgleda zdravo. Idemo na kontrolu za 7 dana, a prije toga vadimo nalaze urina i krvi... :( :(  Je li neko imao slicnih iskustava i sta je bio razlog???

http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=96&Tekst2ID=239&Show=2301

ja svima posaljem ovaj link ...ako je beba zdrava i ima redovan san,piski i stolica joj nije crna,crvena niti bijela ja ne bih nikada uvela dohranu...mislim da se tvoja beba uklapa u ovu tablicu...

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 548
26.8.2009 17:39:36   
shejla
hvala pocahontas.... I meni se po ovome cini da je OK user posted image

A evo samo da javim da smo danas izvadili nalaze krvi i urina i dr. je rekla da je sve u najboljem redu
user posted image user posted image user posted image

U ponedjeljak idemo na vaganje, pa cemo vidjeti jesmo li se sta udebljali... Vazno je da je sve OK, pa iako bude trebala dohrana, Boze moj! Hvala Bogu pa ima i to :):):)

Neposredna veza do poruke: 549
27.8.2009 12:20:50   
mamabb
Mi smo visoki 75 cm, teški 9750 grama :) mamin veliki curetak!

04.12.2008.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *