M kao Mama -> RE: Dojenje i tablete (2.6.2014 15:45:50)
|
IZVORNA PORUKA: irmaMama IZVORNA PORUKA: mama_alma IZVORNA PORUKA: irmaMama Drage mame, ima li među vama neka koja doji svoju bebu, a prethodno je koristila Siofor500 tablete protiv hiperinsulinemije? Ja sam prije trudnoće koristila, a u trudnoci smanjenu dozu. Prestala sam nakon 28 sedmice i od tada nisam nikako. Osjecam tegobe, manjak energije i patim od viška kilograma. Iskustvo? Hvala ja sam cijelu trudnoću koja je bila rizična od 5 nedjelje, pored silnih lijekova za čuvanje ploda pila i siofor, od trećeg mjeseca smanjenu dozu,prije sam pila 500 x3, a tokom trudnoće i dok sam dojila upola. Dojila sam četri mjeseca, al sve ovo je bilo uz stalne konsultacije i kontrole sa mojim dr. ginekologom i internistom. Sretno kod mene je hipoglikemija Jeli ti to preporučio endokrinolog? Kod kojeg se endokrinologa vodiš? Mene je samo strah da ne naskodi bebi uzimanje siofora.. Nadam se da ti nisi primjetila neke nuspojave uzimanja siofora na bebi u vidu stolice, mucnina i sl. Mene nikada nije vodio endokrinolog, mene je uvijek vodio internista, i to jedno vrijeme čak dva iz dvije različite ustanove, dr. Mira sa Jezera i dr. Stevanović iz Opće bolnice, i da naravno uz njihovu preporuku, sam pila lijekove, nisam primjetila ništa čudno,a bila sam na kontrolama svako tri sedmice, kasnije mjesečno, tako da najbolje tije da se posavjetuješ sa svojim dr. koji ti je i uključio ovu terapiju.
|
|
|
|