Lejla Ka -> RE: Dojenje i tablete (28.1.2013 13:44:54)
|
IZVORNA PORUKA: Nasa princeza zenice moje drage dali mi neko moze pomoci,imam veliki problem i dilemu.imam bebicu 4,5 mjeseca,od njenog rodenja imam zubobolju,kad sam otisla da vidim sta se moze uraditi,ljubazna zubarka mi je rekla,a da me nije ni pogledala,da ako dojim ne moze niti popraviti,niti vaditi zub.jedino sto mi je preporucila bilo je da i ako dobijem anesteziju,ne hranim malu minimalno 2 sata,a da se izdajam i da to bacim.sto je mene jos vise zbunilo,bebica je tad imala 45 dana,ne dojiti 2 sata je bila nemoguca misija,jer doji na zahtjev.a ako ona i ne bi jela,kako ja da znam kad sam izmuzla mlijeko koje nije dobro.tako da sam se vratila kuci i poslusala zubarku,trpi,trpi i samo trpi,pa kad ti dosadi dodi ponovo.e vise stvarno ne mogu da trpim i zelim sto prije da se ovog rijesim,pa ako iko moze da mi pomogne neka se javi.svaki savjet bi dobro dosao....kome sam god rekla sta mi je zubarka rekla,ostao je paf....vecina ih misli da lokalna anestezija ne prolazi u mlijeko i da sam trebala otici zubaru normalno i ne spominjati dojenje,ali ja se nisam usudila...ipak me je strah....pomozite.....unaprijed hvala.... Zubaru se uz dojenje ide normalno, bez ikakve bojazni, doji se odmah bez obzira na anesteziju. Veća je šteta učinjena što ti to nisu odmah riješili i što ti do danas postoji taj proces u organizmu. Pravac zubaru, šta god ti kažu za anesteziju reci da postoje naučni dokazi da nema nikakvih posljedica po dijete, a također postoje zubari koji to znaju.
|
|
|
|