RE: potreban savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca

Poruka

Medić* -> RE: potreban savjet (29.5.2013 11:00:02)

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Imam problem vezan za mog djecacica,ustvari za njegov vrtic pa ne znam gdje da napisem...
Prije par dana je ispricao baki da je iso s jednim djecakom u wc,imenovao ga....Kao taj mu djecak pricao kako se dira po cuni i hoce li ga on dirati?Zgrozila sam se...Mislite li da trebam reci tetama u vrticu da malo povedu racuna i da upozore mamu od tog djecaka....Ne vjerujem da je to slagao jer nista takvo nije imao prilike nigdje cuti...Momn ce 4 godine a taj djecak je malo mladji....Stvarno sam sokirana,nije aljda da ti roditelji dopustaju da dijete po tv gleda takve gluposti i kopira iline znam vec sta...

Ispricala bih uciteljicama svakako taj dogadjaj.

Ono sto moram reci da oni u tom uzrastu nekada od 3-5 godina postaju svjesna svojih spolnih genitalija i razlika. Te otuda pitanja : zasto mama, seka nema cunu i sl.

Uče dijelove svog tijela i njihove nazive te postaju vrlo znatiželjni za dijelove tijela drugih ljudi, djece i odraslih. Njihovu znatiželju posebno pobuđuje svijest kako djeca različitog spola jednako kao i odrasli imaju neke različite dijelove tijela. Stoga se katkad mogu upuštati u virenje dok su roditelji ili neke druge osobe u toaletu. Potaknuta snažnom znatiželjom vezanom uz dijelove tijela, djeca se s vršnjacima igraju “pokaži mi što imaš.

I moj je ovih dana u fazonu da razgovara o tome, milion pitanja i potpitanja.

Bitno je razgovarati sa njima, ne osuivati dijete, ne kanjavati ga i ne pokazivati nelagodu zbog njihovog istraivanja.

salmy -> RE: potreban savjet (15.6.2013 19:36:45)

Nije za djete,za mene je

Od jucer imam bolove u nogama rukama bla bla...nikako ne spavam..pijem coldrex i paracetamol
Jutros dobijek turu 37,8...spadne pa se vrati
Isla dr..imam gnojne cepove na grlu sa obje srtane..dala mi xiclav...apetit o bodova[sm=smiley13.gif] boli uzas

Zanima me neko na forumu je spominjao colu za te cepice?

Ispiram zalfijom ali nista[sm=smiley13.gif]

koka i po -> RE: potreban savjet (15.6.2013 19:46:42)

ni antibiotici ni zalfija ne mogu odmah pomoci.
mozes uzeti pa ispirati grlo sodom bikarbonom.za kolu ti cula nisam ali iz iskustva znam da je zalfija najbolja za takvo grlo i to hladna

Mya_81 RR -> RE: potreban savjet (15.6.2013 19:53:51)

Colu grgljati u grlu, jesti čips i slane kokice.

salmy -> RE: potreban savjet (15.6.2013 19:55:46)

Hvala vam drage idem u akciju..kako boli [sm=hudicek1.gif]

Mya_81 RR -> RE: potreban savjet (15.6.2013 19:58:35)

Čepice mozes i strugati sa stapicima za uho, natopi ih u hidrogen 3 postotni, dobro otvori usta i strugaj [sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: potreban savjet (22.9.2013 17:02:15)

Ne znam gdje da pitam [sm=zmeden.gif]

Imam tobrex kapi, ali sam bacila kutiju pa zna li neko koliko puta se stavljaju djetetu od 2 godine??
Mala je izgleda dobila konjuktivitis pa sam joj oko tri sata stavila 1 kap. Spavala je i kad je ustala oko skoro zatvoreno i cime to da skinem? Ne bih kamilicom zbog kapi. Vidom i catom[sm=zmeden.gif]

maja78 RR -> RE: potreban savjet (22.9.2013 17:20:04)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ne znam gdje da pitam [sm=zmeden.gif]

Imam tobrex kapi, ali sam bacila kutiju pa zna li neko koliko puta se stavljaju djetetu od 2 godine??
Mala je izgleda dobila konjuktivitis pa sam joj oko tri sata stavila 1 kap. Spavala je i kad je ustala oko skoro zatvoreno i cime to da skinem? Ne bih kamilicom zbog kapi. Vidom i catom[sm=zmeden.gif]

a otkad ti stoje uopste te kapi, pitanje je smijes li i h i stavljati

bebacha -> RE: potreban savjet (22.9.2013 17:31:03)

tobrex smije biti otvoren 7 dana i onda u smece

ninuska -> RE: potreban savjet (22.9.2013 17:33:26)

Ma smijem. Vaze do 2015 godine, pise na bocici.

ninuska -> RE: potreban savjet (22.9.2013 17:37:57)

IZVORNA PORUKA: bebacha

Stvarno? Uzas, nisam znala. A stavih joj u oko[sm=smiley13.gif]. Valjda se nece nista desiti. Odoh kupiti druge.
Ili ako imate neku drugu efikasnu preporuku i savjet cime ocistiti krmelje, pls, pa da sve kupim

lady_bubamara -> RE: potreban savjet (22.9.2013 18:29:30)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: bebacha

Stvarno? Uzas, nisam znala. A stavih joj u oko[sm=smiley13.gif]. Valjda se nece nista desiti. Odoh kupiti druge.
Ili ako imate neku drugu efikasnu preporuku i savjet cime ocistiti krmelje, pls, pa da sve kupim

Moj mali je imao konjuktivitis još u porodilištu dobio. Na otpustu su nam rekli 15 dana mast i kapi tobrex sipati i ped. nam rekla da se ne smiju držati duže od 15 dana, i da se moraju držati na tamnom i suhom mjestu. Isto tako nam je napomenula da se ni slučajno oko ne ispira kamilicom. I moj maleni je krmeljio isto oko okica i ja sam uzimala mlaku prokuhanu vodu na štapić za uho i samo lagano taknem krmelju i ona se zaljepi za štapić i tako uklonim. Sve je sada ok hB

cicak -> RE: potreban savjet (15.11.2013 23:36:20)

ako moze savjet, dijete 3,5 god. kasljuca, na antibiotiku je zbog upale grla, suhi je kasalj, doktorica nam dala sirup za iskasljavanje, ali sam negdje procitala da se ne smije davati ako kasalj nije produktivan.... ne znam koji sirup da uzmem??? to traje vec tjedan dana, nekad zna cijeli dan ne kasljati pa u toku noci kaslje a nekada stalno, davala sam mu domaci sirup od kadulje, kuham kompote, ne znam sta bi vise.... [sm=zmeden.gif]

Mya_81 RR -> RE: potreban savjet (15.11.2013 23:41:10)

Za suhi kasalj, posebno pred spavanje, dobar je panatus sirup.

R&T@ -> RE: potreban savjet (15.11.2013 23:44:23)

Za suhi kasalj, po savjetu nase AnLu, malo soka od limuna u soljicu i posoliti...

AnLu -> RE: potreban savjet (15.11.2013 23:52:11)

Sirup ako trazis onda od bjelog sljeza, a panatus niposto ne bih ukljucivala svome djetetu, a pogotovo bez saglasnosti sa dr.

cicak -> RE: potreban savjet (3.12.2013 0:14:20)

hvala....

Apotekarka -> RE: potreban savjet (17.12.2013 20:52:49)

Vecer jedno pitanje,A mi je odradio MRI glave u proslu srijedu i rekli su nalaz bude za 5 dana ali za svaki slucaj da dodjemo za 7 dana,kasne li ta ocitanja da mm dzaba ne ode nisu nam dali nikakav br za pozvati

jasmin -> RE: potreban savjet (17.12.2013 20:58:05)

Vecer jedno pitanje,A mi je odradio MRI glave u proslu srijedu i rekli su nalaz bude za 5 dana ali za svaki slucaj da dodjemo za 7 dana,kasne li ta ocitanja da mm dzaba ne ode nisu nam dali nikakav br za pozvati

Kasne. Ustvari,oni odmah imaju nalaz,samo je do vašeg doktora kada će ga dobiti s Radiologije i kada će vam očitati. Naš nije stigao ni u 15 dana na NP.

Mya_81 RR -> RE: potreban savjet (17.12.2013 20:59:26)

Ne bi trebalo kasniti. Ja dosad nisam imala neka iskustva gdje sam dugo cekala ocitanje uzv, rtg ili mri. U svakom slucaju, da nalaz bude super [sm=smiley31.gif]

Mya_81 RR -> RE: potreban savjet (17.12.2013 21:02:16)

IZVORNA PORUKA: jasmin

Kasne. Ustvari,oni odmah imaju nalaz,samo je do vašeg doktora kada će ga dobiti s Radiologije i kada će vam očitati. Naš nije stigao ni u 15 dana na NP.

Mislim da to ovisi od bolnice do bolnice. Mi nismo imali kasnjenje, doduse vodili smo se kao da lezimo u bolnici tako da ne znam je li to imalo utjecaja.

bebaa -> RE: potreban savjet (17.12.2013 21:05:20)

+387 33 298 226

nađoh ti ovaj broj piše recepcija za MRI.....

+387 33 297 533
a za ovaj drugi piše za izdavanje nalaza.....

Apotekarka -> RE: potreban savjet (17.12.2013 21:06:21)

Pa zasto su nam onda rekli da sigurnoi za 7 dana bude gotov,mi gore i nismo imali svog dr nas je na MRI uputila neuropedijatrica iz SUNCOKRETA

jasmin -> RE: potreban savjet (17.12.2013 21:10:11)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: jasmin

Mislim da to ovisi od bolnice do bolnice. Mi nismo imali kasnjenje, doduse vodili smo se kao da lezimo u bolnici tako da ne znam je li to imalo utjecaja.

Mi smo bili na Jezeru,poslali nas kući nakon urađene MR.

bebaa -> RE: potreban savjet (17.12.2013 21:11:48)

zar ima MR i na jezeru......[sm=zmeden.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>