teacher75 -> RE: Ishrana dojilje (21.1.2010 18:08:52)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 ja jedem i pijem sve osim sto nisam probala ono sto je meni oduvijek smetalo grah, prokulice i kelj, kupus sam jela svjezi i nije joj smetalo, kafu pijem dvije dnevno, med i jagode nisam jos zbog alergija...interesuje me smijem li uzimati propolis jer mi je pao imunitet, mi u porodici inace nemamo alergije na to ali imamo neke druge, ja sam npr alergicna na psecu dlaku, brat i sestra na psecu i macju, farbe, ambroziju, svasta nesto al na hranu i pice nismo... drugo pitanje, skroz mi je pao imunitet nakon poroda od nespavanja, nalazi su super sto je zacudjujuce bas jer sam oduvijek bila anemicna a sad nisam? al su mi se pojavile zvale na ustima i suha mi je uzasno koza pogotovo izmedju prstiju, a i kosa mi pojacano opada...sta bi bilo najbolje da uzimam? ja sam u trudnoci pila prenatal i nastavila da ga pijem nakon poroda jer pise da je namjenjen i dojiljama, a ima u sebi i sve potrebne vitamine. buduci da se inace nezdravo hranim i jedem slabo povrce i voce, super se osjecam, kosa mi je tek pocela malo vise opadati ali nije strasno. ostalo je sve ok, evo dojim vec 4. mjesec, i ja i beba hvala bogu od pocetka dobro, bez ikakvih problema
|
|
|
|