suncan_dan -> RE: Ishrana dojilje (17.8.2008 18:26:08)
|
ja vise nedojim, al sam evo izvukla neki listic kad sam dojila: 1-mame koje su uvele gustu hranu, i koje nedoje samo 2-mame koje samo doje u prva 4mj treba mamama 400-50 kalorija vise. od 4mj. 1- 480kalorija vise 2-550 kalorija " poslije 6mj. 1- 240 kalorija " 2- 550 kalorija " 12 casa vode dnevno i voca i povrca! kofein i alkohol, mogu preko krvi u majcino mlijeko da dodu, isto kao i nimkotin. rekla mi je isto babica da od kofeina isto cesto dobiju grcice. al isto kazu, ako je mama nesto jela ili pila puno u trudnoci, da cesto to bebi poslije nesmeta, ja sam pila poslije poroda, kafu bez kofeina, jer u trudnoci sam oila rijetko kafu. , e dalje ovde pise, da se hoce grcici od ljuti, i puno zacinjeni stvari isto mogu grcici da dodu. mlijeko kravije da se nepije,, ne vise nego u trudnoci, da bi dobila dovoljno kalcija, moze se jest zeleno povrce, ili bademi (osim spinata, zbog oxal kiseline) paradajiz i kupus imaju najvise folne kiseline, tako da preporucuiju, da kad majka to jede da prepazi 24h kako dijete na to reagira, ako je sve ok onda znaci da to i majka moze da jede, isto tako i kod drugi proizvoda(luk, grah itd.), da se nemijesa previse, da ako bi bebanoj nesto zasmetalo, da se zna sta joj smeta. i preporucuju da imajka pije caj od koromace i kim´a (izbjegavat crni caj)
|
|
|
|