henna ze -> RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije (27.5.2011 11:08:25)
|
Reći HVALA, malo je. Kako zahvaliti svim dobrim ljudima koji su se angažovali i pomogli mi da započnem još jednu novu bitku u mom životu.I da nije svih ovih predivnih ljudi ne bih se ni usudila pomisliti šta bi bilo. Na sreću bolest od koje bolujem nije opasna po život, ali sama činjenica da u mojoj glavi raste nešto što treba izvaditi govori samo za sebe. I kad pomisliš kako se nalaziš u teškoj situaciji, kad padneš na dno okeana jer se osjećaš skrhano i bezvrijedno, desi se nešto što te ponovo vrati medju žive i da ti snagu da izdržiš jer toliko je razloga koji te tjeraju da isplivaš. Znala sam da imam dobr prijatelje. Znala sam da ovdje postoji toliko dobrih ljudi ali nisam znala kolika je ta dobrota i koliko su ljudi spremni učiniti dobro djelo. Koliko su ljudi spremni učiniti da ja riješim svoj rat i izadjem kao pobjednik. Jako mi je teško kad pomislim šta me očekuje ali sama pomisao da svi ovi ljudi žele da ja ozdravim daje mi snagu i sama sebi kažem: Ti ćeš uz Božiju pomoć to pobijediti tako lahko!!!! I zato evo hoću ovako javno cijelom Svijetu da kažem i zahvalim se prvo Bogu jer mi je poslao sve ove divne ljude, jer sam u iskušenju otvorila oči i shvatila prave vrijednosti ovog tako prolaznog života, zatim da napišem imena ljudi bez kojih ne bi bilo ni zaigravanja ni utakmice u kojoj namjeravam pobijediti:(ovdje sam navela imena) Želim dalje da se zahvalim svima koji su mi slali poruke na FB, na mobitel..koji su pitali za mene i mislili na mene, te mi svojim pozitivnim mislima i dobrim željama uljepšavali minute i dane i činili jakom i sretnom. I naravno iako na kraju ono što je najvažnije..javno i veliko hvala, pa kome drugo nego mojoj PORODICI , što trpe i prolaze zajedno sa mnom kroz sve ovo, što mi ugadjaju i paze me. Zar ima išta vrijednije od prizora nas četvoro u čekaonici..mama, babo,Edo i ja...uvijek ista postava u svim čekaonicama u Tuzli, Sarajevu i Zagrebu... Hvala onome ko me smatra "jakom curicom"! HVALA svima i da svima Bog ovo upiše u dobra dijela i da svi imaju nagradu na ovom i onom svijetu. Amin!!! Ovo sam objavila javno kao zahvalnicu prije nego sam otišla na operaciju..da razumijete kako se čovjek tad osjeća i da je bitno i kad ti neko pošalje makar poruku Izdrži.. i da se nikad više ne upitamo čime smo zaslužili ili šta ako se meni desi.... Izvinite da dugom postu ali sam jednostavno morala na tako dug način da vam kažem...Hvala u Nejrino ime, u moje ime...žene moje drage nemate pojma kako činite dobru stvar..
|
|
|
|