HanaBana -> RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije (19.5.2011 19:16:39)
|
Sastanak zavrsen. Prisustvovali su nacelnik hematologije, Ado (Nejrin muz) Visnja, Hanady, moj kolega koji nas je povezao sa nacelnikom i ja. Dobili smo jako puno korisnih informacija i smjernica sta i kako dalje. Uskoro ce ici detaljan info od Hanady, ali evo malo detalja za cesto postavljeno pitanje. Svi se mogu testirati, nije bitno da li neko boluje od necega ili ne, mogu i trudnice. Za prvi stepen testiranja to nije bitno. U trenutku odluke ko bi mogao biti donor biraju se oni koji se poklapaju i oni koji nemaju niakakvih zdravstvenih problema, a ostale osobe se cuvaju kao rezerva. U Nejrinom slucaju idemo na to da se testiraju potpuno zdrave osobe jer se i tesiranje u BiH (Tuzli) placa. Vidjecemo da li ce se sta moci uraditi po pitanju da se potencijalni donori oslobode placanja prilikom tipizacije. Uglavnom idemo korak po korak. Hanady nam priprema zadatke, a mi cemo dati sve od sebe da sto prije reagujemo i pomognemo nasoj Nejri. Sto je najbitnije na vrijeme smo i ABD uspjecemo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
|
|
|
|