narin3
|
IZVORNA PORUKA: el_sa Pozdrav svim zenama :) Eh ovako... imam PCOS, odstranjen lijevi jajnik, neredovne menstruacije i izostanak ovulacije, inzulinsku rezistenciju, i sta sve ne...sve sto ide uz ovaj sindrom. Lijecila se kod mnogih ljekara, pila stimulaciju na koju jajnik nije reagovao, sad sam na metforminu...ali nista. Odlucila sam konacno juce da odem u kliniku New Life i da potrazim misljenje od dr Ali Mesuta. On mi je rekao da je u mom slucaju jedina opcija vantjelesna oplodnja i da mi daje 60% sanse za trudnocu. Jajnik je totalno policistican i on smatra da su i jajovodi problem. Maternica je super, hB. Rekao je da je to problem s kojim cu zivjeti sto se tice neredovnog ciklusa i da ce se on tek nekad u 40. godinama rijesiti. Sad imam 30 godina. Nikakva hormonalna terapija po njegovom misljenju ne bi bila efikasna niti ikakva druga metoda, poput drilinga jajnika itd. Juce su sve moje nade pale u vodu, jer naravno ogroman je to novac kojeg nemam. Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo a da je ipak prirodnim putem uspio zatrudniti, ili da se bacim na skupljanje novca i da se pomirim s cinjenicom da je to moj jedini izlaz? Pomislih da to mozda nije i neki komercijalni pristup, samo da se usluga proda...ne znam, zbunjena sam. Zahvalna sam svima koji podijele svoje iskustvo, ovdje ili u pp. Draga Elsa, ne gubi nadu, nikad...ja imam 32 god, pcos odkako znam za sebe, neredovni ciklusi od samog početka, tj, od 14 god, dlačice na licu, i bila sam se puno počela debljati..oko 30:e me već počela hvatati panika, pa sam se obratila endokrinologu, po preporukama dragih naših forumašica, Zeliji, Veliji...ona je moj spas i evo me trudna sam 4 mj, hvala Bogu dragom i dr Zeliji...pila sam 1 god Siofor, 3x 500mg..nisam se pridržavala ishrane, i nisam ni mršala..onda mi je promijenila terapiju, Fordeks 3x 500 i to je bio pun pogodak, uz sve ostale preporuke..D vitamin mi je bio nizak, pa sam i njega uzimala i selen...pridržavala se ishrane koju je dr preporučila, redovno vjećžbala i smršala 12 kg, za neku godinu dana..ciklusi se uredovili, 7 menstruacija dobila i test je bio pozitivan....Moje mišljenje je da stvarno mi sa pcos i inzulinskom, moramo redovno to kontrolisati i strogo se pridržavati tih uputa i rezultati su tu...ako ti bilo šta zatreba, pitaj slobodno, tu sam, želim da pomognem, znam kako ti je...želim ti svu sreću ovog svijeta, da što prije postaneš trudnica i mamica, a i svim drugim ženicama želim isto.