okana -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (22.9.2014 11:23:42)
|
Sweety draga ja sam radila u avgustu. Evo ti moj troškovnik iz Bahcecija, za sve imam uredno račune sa fiskalnim isječkom: Postupak IVF/ICSI-4000,00 KM (prvi pokušaj) -tu ti je uračunato folikulometrije, punkcija uz anesteziju, uzorak sjemena supruga i oplođavanje Lijekove nabavljaš sama- dadnu ti spisak, meni je napočetku trebalo 20merionala, 4 cetrotide i 2 Chormiona, međutim budi spremna na dodatne troškove jer dr ne može znati unaprijed odgovor tvojih jajnika na stimulaciju. meni je mjesto predvidjenog na kraju izašlo 33 merionala (sreća imala participaciju 33x 19,40KM=640,20 KM), Cetrotide 5 komadax109KM=545 KM, te Choriomon-njega mi je dala drugarica tako da ne znam tačnu cijenu. Uključi još 500 KM za zaleđivanje embrija bez obzira koliko ih ima i plaća se na godišnjem nivou. Antibiotike i vaginalete nisam plaćala, jer sam to dobila preko zdravstvenog. Za pripremu mjesec prije postupka dr je uključio mIkroginon kontracepciju 14KM. Od dodatnih troškova imala sam ti: Vađenje krvi-estradiol i progesteron 2 put -2x96 KM=192KM, prvi ultrazvuk i konsultacije 100KM, svaki naredni se ne plaća. Poslije transfera sam imala još troškove za utogestan i estrofem 2 mg, te 2 inekcije depo progesterona 7,40Km( jedna inekcija je 3,70KM). Utogestan je 19,80KM po kutiji, te Estrofem 25KM po kutiji(njega možeš naći u Apoteci DIna. Beta vađenje u Bahceciju je 50KM. Eto nadam se da sam ti makar malo pomogla. Sretno!
|
|
|
|