sana80 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (2.4.2014 20:53:58)
|
Cao drage zene... Posto imam iskustva Sa IVF, evo mog misljenja i iskustva. prije Bahceci imala sam 2 neuspjesna postupka, i izmedju sam pravila pauzu od 6 mjeseci ( dr je rekao da je dovoljno da prodju 2 menst nakon stimulacije, ali je meni bilo potrebno vise vremena da se psihicki pripremim. Treci postupak sam imala u Bahceci klinici (prije toga inostranstvo) i postupak je uspjesan. Posto sam iz straha cijelo vrijeme odbijala da prihvatim moguci uspjeh, i prije punkcije sam pitala dr " sta ako ne uspije?" i odgovor je bio jako smislen i logican... Naime nakon stimulacije "posljedice" traju jos 80-ak dana, i onda preporucuju da se naredna stimulacija raadi vec sl. Mjesec s tim sto se koristi manja doza injekcija i iskoriscava se efekat prethodne stimulacije. Postupak IVF je ionako atak na organizam, i ono sto se meni narocito svidja na ovoj klinici je individualan pristup svakoj pacijentici... Mi ovdje razmjenjujemo misljenja i to sto je dr nekom rekao ovako a drugom onako ne znaci nista drugo do da je svaka zena razlicita i da drugacije reaguje. Znam da je bitan broj embrija koji se dobije jer povecava sansu al je u sustini najbitniji kvaalitet. laboratorija je savremena i uz embryoskop su konkurenti savremenim klinikama. Jako je tesko odluciti se i skupiti hrabrost za ove postupke , i onda kada zena odluci to treba biti tada, zato vas u potpunosti razumijem... Nestrpljenje i brigu... Bahceci je ipak klinika sa renomeom vrijednim postovanja, i ne bi dozvolili da se izigra niti jedan pacijent. Uostalom mi smo bili medju "poslednjim" prije zatvaranja, i profesionalizam koji su tada pokazali zaidta se ne moze porediti ni sa onim sto smo imali.na klinici u EU. Bez obzira sto sam ja cijelu noc preplakala od.brige, sta ce se desiti a u postupku sam bila... Moje misljenje je da su vrijedni cekanja, i narocito za zene koje su iz ove sredine, neuporedivo je lakse kada ste kuci... I ja isto zelim da klinika sto prije pocne sa radom, i da nastave sa uspjesnim radom. Srecno svim zenama, a mozda ce kao i meni tada bas ovaj stres oko njihovog rada, dodatno stimulirati jajnike, i biti punoooo bebica.... :)
|
|
|
|