|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
19.3.2014 13:11:59   
NEA
ako mi možete dostaviti broj, jer evo sam jutros dobila, da mi ne propadne i ovaj mjesec user posted image

(odgovor članu NEA)
Neposredna veza do poruke: 1976
19.3.2014 13:20:11   
M1985
NEA ako dobiješ dr Admira, možeš li nam reći šta ti je rekao, molim te. I ja čekam da počnem IVF postupak, pripremila sam sve nalaze, uradila histeroskopiju i sad neznam šta da radim. Bojim se da će ovi nalazi zastariti i onda sve ispočetka, a kada moram izlaziti s posla user posted image .....
A o neizvjesnosti da i ne govorim.....

(odgovor članu NEA)
Neposredna veza do poruke: 1977
19.3.2014 16:42:27   
Luli22
Drage moje, ja sam jutros isto od sestre na klinici dobila informaciju da neće počet sa radom prije polovice aprila a i da tad ne mogu garantirat jer da nije do njih. Prije petnestak dana sam dobila informaciju od iste sestre da su papiri pri kraju i da bi kroz sljedećih desetak dana trebali početi sa radom.
I sad umjesto početka rada dočekala me jutros ova informacija. Više sam na kraju svih živaca da me se uopće ne tiče to što nije do njih. Niti me se tiče do koga je. Znam samo da do nas pacijenata nije, da mi do ove situacije nismo ni doveli i da je nama najgore.
Oprostite, na grubosti, ali sam baš iznervirana tim više što mi se čini da smo opet na početku i da moramo sve iznova.
Nadam se da me nećete krivo shvatit. I iskreno se nadam da će klinika uskoro početi sa radom.

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 1978
19.3.2014 17:14:52   
Android
Drage moje zenice, i ja sam jutros kontaktirala kliniku i s doktorom sam se jucer cula licno, ono sto mi je mogao potvrditi zasigurno da ce klinika jako brzo poceti sa radom, da se oko papirologije privodi kraju. ja radim u administraciji i znam da se oko svakog papira ceka nekad i duze nego sto se ocekuje, mada iscekivanju i nervozi nikad kraja. Jednostavno moramo sacekati jos malo, jer da oni ne rade na tome ne bi se ni javljali na pozive. Ja imam zalednje embrije, i ako ovog puta dodje do trudnoce halalit cu svima sto sam ovoliko cekalaaa....

(odgovor članu Luli22)
Neposredna veza do poruke: 1979
19.3.2014 18:33:26   
NEA
PA vidite da se svakoj od nas razlicito govori, neko moze uskoro, neko sljedeci mjesec, neko izgleda ni ne dolazi u obzir... zao mi je i mene i svih vas, a posebno jadnih zena, koje su vec imale embriotransfer pa su u goroj situaciji od nas (primjer: jakuta). ne zalim novac ni jednog momenta, zao mi je mojih embrica, koji su se smrzli cekajuci na mene user posted image , i imam samo jedan pokusaj, ako mi to ne uspije, moram sve ispocetka...Boze, samo da brzo prodje. user posted image

(odgovor članu Android)
Neposredna veza do poruke: 1980
19.3.2014 20:23:37   
dzeny31
Drage moje, evo i mene... jucer sm dobila, cula sam se sa doktorom, rekao je da bi oki 1-og trebali definitivno poceti sa radom... Rekao je da sljedeci mjesec 100% startamo... Ja sam vise izgubila i volju i nadu...Jos jedan mjesec broji obe tabletice...

(odgovor članu NEA)
Neposredna veza do poruke: 1981
20.3.2014 19:28:37   
Emmerald
Ja sam stvarno kao i svi vi na rubu živaca.
Ja nažalost nemam srmzlice, da imam, lijepo bih tražila da mi omoguće da odem o trošku klinike u Tursku zajedno sa svojim zamrznutim embrijima i da mi ih tamo vrate.
Na kraju krajeva, mi pacijenti smo imali puno povjerenje da je klinika registrovana po svim pravilima i papirima. Jel to trebam biti inspektor pa ih pitati kad dođem na postupak da li imaju sve administrativne zahtjeve ispunjene??????

Ovo da se desi u bilo kojoj civilizovanoj državi svi bi mi bili bogati. Ja kontaktiram sa drugaricom iz inostranstva koja je također prošla IVF. Ne smijem od STIDA da kažem šta se ovdje dešava, i znam da bi me ona lijepo pitala kako uopće i imam povjerenja u takvu kliniku. A onda ću joj ja objasniti da i takva, koja administrativno ne ispunjava uslove, je bolja od bilo koje druge????

Drage moje, ja znam da smo mi svi više očajni, da se za slamku hvatamo, ali također mislim da je klinika, ma koliko draga i ma koliko sposobna nas sve u neku ruku PREVARILA. Ako do 01 aprila ne počnu sa radom, ja savjetujem svima sa smrzlicama dobrog advokata, ako su sekunde pametni.

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1982
20.3.2014 22:05:46   
Android
Drage moje zenice, rijetko da ista komentarisem al uredno citam komentare. Nazalost ovakve gluposti koje je Emmerald napisala, ne mogu da ne prokomentarisem. Prvo, ako nemas zaledjene embrije, ne znam sto uopste cekas, trazi drugu kliniku, što si se vezala za Bahceci. Nisu oni jedina klinika. Da to sto oni nazivaju administrativni problem, ja ne mogu da definisem. Al u ovoj drzavi je adminstrativni problem bio i JMBG, pa svi znamo kako je sve rijesno...iza administrativnog problema u Bahceciju stoji Mehmedbasic, i njegov neuspjeh u IVF-u. Zbog toga sto je fond trebao da placa 2 pokusaja, svi znamo da su svi eliminisani da bi njemu dosao sav novac. Samo nikako ljudi da shvate da mi koji imamo problem sa sterilitetom, uvijek cemo ici tamo gdje ima uspjeha...Emmerald, umjesto da utjesis, ti pozivas na advokate. Sta ti advokat moze pomoci. Jednostavno ti sa klinike mogu reci da vise nisi njihov pacijent. Ipak je to privatna ustanova, i mogu praviti selekciju pacijenata... kao da ti je M.....ic diktirao sta da pises. JA IMAM ZALEDJENE EMBRIJE I SACEKAT CU JOS MALO. A ONDA CU RAZMISLITI DA LI DA SVOJE EMBRIJE PREUZMEM I URADIM TRANSVER U NEKI DRUGI IVF CENTAR. Lijecim se od steriliteta 6 godina, jos 3 mj mi nista nece promjeniti u zivotu...

(odgovor članu Emmerald)
Neposredna veza do poruke: 1983
20.3.2014 22:38:51   
Emmerald
Draga Android,
za doktora Mehmedbašića nemam riječi osim daleko mu kuća.
Bahceci mi odgovara jer nažalost nema drugih klinika u BiH, a ne želim da idem van iste što radi posla što radi blizine klinike i drugih faktora koji tebe ne interesuju, iako ću uskoro očigledno biti primorana i da svoju sreću tražim negdje drugo, gdje ljudi ne otvaraju klinike i zatvaraju iste kao piljare.

Kakvu garanciju imaš da će ti smrznute embrije vratiti? Da se neće samo spakovati i otići? Ko zna, možda već i jesu. Koliko sam ja shvatila, samo je dr. Admir tu na e-mailu i nekakve sestre koje, da se mene pita bi sutra nestale sa posla što šire neovlašteno informacije...

Jel se iko pita koja je sudbina zaleđenih embrija u Euromedicalu, koji je mjesecima zatvoren? I užasno me boli što pacijenti šute i strpljivo čekaju. No dobro, ja znam šta bih ja, a ti izvoli pa radi kako ti hoćeš... Od srca ti želim sve najbolje i da čim prije prorade, pa da ove moje slutnje koje mogu biti veoma opravdane, ostanu upravo samo... slutnje...

(odgovor članu Android)
Neposredna veza do poruke: 1984
21.3.2014 7:59:54   
NEA
draga emerald, u pravu si potpuno, ja te podrzavam, a i ja imam smrzlice i cisto sumnjam da cu ih ikad vise vidjeti user posted image

(odgovor članu Emmerald)
Neposredna veza do poruke: 1985
21.3.2014 13:15:18   
Emmerald
Draga NEA,
iskreno i od srca želim tebi, kao i sebi, da ova saga završi, da se Dr. Umut vrati, da se svi vratimo u svoje FETove ili postupke ispočetka, i da aBd bude sve i jedan hairli. I da se pozabavimo bebama a ne forumima.

Ono što ja govorim je znam, veoma brutalno, ali je također i istinito. Ja se borim na raznoraznim aspektima neplodnosti već 7 godina. Pacijent sam bila Mehmedbašića, Clarusa, Sanase, Sunce agrama, i bezbroj drugih klinika. Kao biber po pilavu, za vrijeme pripreme za postupak u Euromedicalu, oni su zatvorili svoju "piljaru". Jedva sam, od jedne od sestara iskamčila da mi pošalje nalaze hormona na e-mail kako bih ih drugdje mogla iskoristiti. Između 2 i 3 postupka u Bahceciju, i oni zatvoriše. I što me najviše boli je, činjenica da smo mi svi, "neplodni" jako merhametli ljudi. Jako volimo da se družimo, pomažemo, forumišemo, ali je sve to, priznat ćete, samo u svom vlastitom cilju. Ne krivim nikoga, i sama sam takva. Ipak smatram da ne trebamo gledati ovo individualno, i ko je dobar sa kojim doktorom, kome se koja sestra javlja. Ja smatram, onako skromno da je:
1.) trebalo da nam se obrati neko iz klinike. Meni se niko nije ni javio ni bilo šta pojasnio. U Avazu sam vidjela da je klinika zatvorena.
2.) trebalo je da nam ponude druge opcije, kakve god one bile. Ni to mi niko nije javio.
3.) jel iko javio Dr. Admiru sa kojim se pola foruma čuje šta te sestre pričaju kad se nazove klinika? On se jadan trudi da nam svima što prije odgovori, da nas smiri, da obeća po ko zna koji put da "samo što nisu" a onda zovneš na telefon i kažu ti da ništa prije aprila.

Dragi Bahcecijevci,
ako ovo čitate, a sigurno čitate:
javite nam se. Imate naše podatke u kartonima. Recite nam šta se dešava. Imate pacijenata iz svih mogućih grana i sfera života. Možda vam i mi možemo pomoći? I nama je stalo da proradite, možda čak više nego vama samima.
Iskreno nam recite šta je bilo, smatram da smo svi sa vama prešli prag doktora-pacijenta i da smo više kao familija.
Ponudite opciju da ko hoće i može nastavi tretman kod vas u Prištini, u Istanbulu ili u bilo kojem drugom centru.
I tako vam Boga recite sestrama šta smiju i šta ne smiju pričati na telefon.

Hvala.

(odgovor članu NEA)
Neposredna veza do poruke: 1986
21.3.2014 17:36:41   
NEA
emmerald svaka ti cast na ovome i zelim ti sve najljepse od srca, hrabra si i postena osoba user posted image

(odgovor članu Emmerald)
Neposredna veza do poruke: 1987
21.3.2014 17:37:14   
samy_lo
Cao,ja sam nova..molim vas da mi kazete gdje se ima u Sarajevu vaditi spermograf,ili spermogram kako se vec zove..koliko kosta..kako ide procedura,i da li odmah nalazi budu gotovi..hvala

(odgovor članu Emmerald)
Neposredna veza do poruke: 1988
23.3.2014 11:40:36   
tin88
pozz, pošo vidim da neke žene razmišljaju o prebacivanju embrija u druge klinike a i mi imamo u bahceciju zaleđene spermije koje bi takodjer prebacili, samo me zanima kako to izvest? za prebacivanje nam trebaju posebne posude, znate li postupak ?

(odgovor članu samy_lo)
Neposredna veza do poruke: 1989
23.3.2014 13:18:03   
kokouli

IZVORNA PORUKA: tin88

pozz, pošo vidim da neke žene razmišljaju o prebacivanju embrija u druge klinike a i mi imamo u bahceciju zaleđene spermije koje bi takodjer prebacili, samo me zanima kako to izvest? za prebacivanje nam trebaju posebne posude, znate li postupak ?

Klinika koja ima zaleđene spermije mora od vas dobiti odobrenje da iste prebaci u drugu ,te se njih dvije kontaktiraju kako i kada ,ne mislis valjda ti donijeti svoju neku posudu ,a zato klinika u kojoj ih cuvate mora raditi prije svega .Dakle opet zid .Zalosno je sta ova drzava radi svom narodu ,zaista .

(odgovor članu tin88)
Neposredna veza do poruke: 1990
23.3.2014 17:35:38   
Anoniman
Pet kesa sa zip zatvaranjem od 3 litre, i obični ručni frižider za plaže... I oni ti ubace u tu posudu a ti trčiš do slijedeće klinike...

(odgovor članu kokouli)
  Neposredna veza do poruke: 1991
24.3.2014 9:53:32   
pahuljicamala
Haloooo, djevojke, sta vam je? Bas ste me uznemirile! Kakvo propadanje embrija? O cemu vi govorite? Nea, Emerald.... Ima nas kojima je jedina nada zamrznuta u Bahceciju. Zapalili bismo barem citav kanton, a nema misije rupe u Svijetu u koju bi se odgovorni mogli skriti od nas! O tom gubitku embrija nemojte niti razmisljati. Emerald, potpisujem sve sto si napisala! Ja te podrzavam, ma sta neke ovdje pisale. Klinika nije pokazala ozbiljnost niti kada je od jednom doktor Enver nestao, a pojavio je dr.Umit. I tada su trabli obavijestiti pacijente, a da ne pricamo o ovoj situaciji o kojoj pacijenti dobijaju informacije iz medija. Istovremeno osobe koje se javljaju na telefon klinike daju razne informacije i totalno su neupucene. Jedini dr. Admir je tu uvijek koji se trudi i mislim da zasluzuje postovanje, Takoder, da se ovo dogada u nekoj uredenoj pravnoj drzavi, negdje u Evropi, kao sto Emerald rece, pacijenti bi bili bogati, jer bi naplatili odstetu i mogli bi ici dalje u svojoj borbi za potomstvo. Klinika bi takoder svoja prava trebala traziti od nadleznih organa vlasti koji su im dozvolili pocetak rada bez da su kompletirali sve administrativne duznosti, pa su doveli u pitanje ugled kompletne Bahceci klinike i povjerenje njenih pacijenata u nju samu.
Ja sam za to da poduzmemo nesto ( pravnim putam) ukoliko klinika ne pocne sa radom u aprilu... Zaista je bruka i sramota i ne znam ni sama sta jos da jedna drzava ne moze zavrsiti procedure oko nekih dozvola za rad klinike u roku od mjesec-dva.... Pa ljudi moji, ovdje se radi o vrlo vaznom stranom investitoru koji ne samo da ekonomski investira u Bosnu..... Sta reci.... Trebamo izgleda samo bjezati iz ove "drzave"....
Jos nesto, mislim da Mehmedbasic nije vrijedan spomena na ovom forumu. Da ne postoji niti jedna druga ordinacijica, ( da ne govorim klinika) za lijecenje steriliteta, misllim da mnogi parovi opet ne bi pomislili da se obrate Mehmedbasicu. I onim najmanje upucenim je jasno ko i zasto stoji iza svega, ali.... Moram vas podsjetiti da, dok se roditelji nisu digli na noge, bebe nisu dobile JMBG! Izgleda da je to jedini jezik koji se razumijem u BiH.... Na zalost....
Ja i suprug ( visokoobrazovani, zaposleni, zadovoljnji poslovima koje obavljemo) razmisljamo o napustanju BiH.... Postaje sve gore i gore stanje..., tesko je zivjeti....

Zenice, drzite se, i ostavite se pasivnosti, negativnih misli, i ostanite lavice u srcima, kao sto ste uvijek bile. Jer, ovo sto mi radimo, samo mogu podnijeti osobe lavljeg srca!
Volim vas i saljem vam veliki user posted image

Nada posljednja umire....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1992
24.3.2014 10:32:30   
M1985
Suprug i ja već neko vrijeme razmišljamo da postupak obavimo negdje van BiH. Preko vikenda smo uputili nekoliko emailova klinikama van BiH i sada čekamo njihove odgovore. Definitivno bi nam najvise odgovaralo da smo uspjeli naš prvi pokušaj obaviti u Bahceciju ( cijena, blizina, jezik i sl.) ali obzirom na splet svih okolnosti, mislim da je zaista neizvijestan početak rada ove klinike.
Što se tiče Dr. M..... o njemu uopšte ne razmišljamo....

(odgovor članu pahuljicamala)
Neposredna veza do poruke: 1993
24.3.2014 15:11:47   
Nutella74
Drage moje,ja sam po prvi put na forumu.Po zanimnju sam zdravstveni radnik i nikad nisam voljela pricati na svoje radne kolege.Svi smo mo ljudi i svi ponekad grijesimo.I sama sam bila pacijen kiline Bahceci,vjrovala sam tom timu specijalista.Ali to sto sam ja dozivjela tu neprofesionalnost zaista nisam vidjela nigdje.U medicinu se odlicno razumijem tako da znam sav protokol.Svi smo mi tu iz istog razloga da dobijemo svoje dijete,a mogi a sami i oni iz ovog sve ga profitiraju.Zelim da pozdravimEmmerald jer vidim da zaista trezveno rtazmislja i sa njom se u potpunosti slazem.Iz svog iskustva imam moralnu odgovornost da vam kazem da se sve ovo mora iznjeti na cistac.Ja nemam niti jedan nalaz ,ni cak pecat doktora koji me vodio ,koji mi je davao hormonalnu terapiju i isti radio punkciju.Zar to negovori mnogo.A kamoli da pricam o nalzima koju su mi trebali pri samom postupku trebali biti vadjeni FSH,LH PROLAKTIN,ANIT NMILEROV HORMO.Asve to mi je bilo trazeno od dr Ali Enver Kurta,sto doticni doktor koji ga je zamjenio to nista nije trazio.Jako puno sam para dala a na punkciji prazna folikul sa jako ruznom dijagnozom,koja se niposto nesmije niti zna bez svih tih nalaza.Zelim vam svima svako dobro.

(odgovor članu M1985)
Neposredna veza do poruke: 1994
24.3.2014 16:05:54   
Emmerald
Draga Pahuljicamala,
hvala na podršci!
Meni je iskreno dodijalo više da "šutim i trpim".
Ne smiju se klinike otvarati i puštati da rade a da nije sve 100% u redu.
Ne smiju se iste zatvarati tek tako.
Žao mi je Bahceci tima, i žao mi je klinike, ali mi je ponajviše žao sviju nas koji čekamo, čekamo i čekamo. A niko se nije udostojio (osim Dr. Admira, ali to je neupitno ovdje) da nam nešto kaže, da ponudi, da umiri... i na kraju krajeva da nam dozvoli da se mi organizujemo. Neću da živim u zemlji, gradu, kantonu, gdje ljudi daju stranim doktorima lažna obećanja, gdje je moguće otvoriti kliniku na lijepu riječ i istu tu zatvoriti tek tako, i da me se ništa ne pita. Ali sam sada, razočarana i u državu i u kliniku počela da tražim odgovarajuću kliniku van BiH. I mogu vam samo reći da, kad sam došla do jedne iz Praga, lijepo sam pala na g******. Pozitivno iznenađena šta sve rade, neinvazivno rade ekvivalent PGD-ja i čak na sajtu drže svoje obećanje o transparentnosti postupka.
Oduševljena.user posted image user posted image

(odgovor članu Nutella74)
Neposredna veza do poruke: 1995
24.3.2014 16:11:46   
Anoniman
Nutella imaš pravo!
Ja sam cijeli postupak išla na kliniku gdje je na vratima pisalo Dr. Ali Enver Kurt. Nisam znala ni imena a ni prezimena Dr. Umuta dok nije izašlo u novinama!!!!!! Sve je potpisivao Dr. Admir.
Došla sam sa jednom dijagnozom koju je Dr. Umut odmah otpisao kao nebitnu (a pet godina ganjam nalaze da dođem do te dijagnoze) a da ne spominjem da je bilo NEOPHODNO uraditi histeroskopiju. Pouzdano znam i pratim da imam miom u zidu materice veličine 2 cm, koji mi u nalazu histeroskopije NIJE uopće spomenut. Nalaz uredan, uzorak uzet, bez vidljivih mioma...

Potom, nikad nisam vidjela slike svojih embrija prije transfera. Doktor je bio obećao raznorazne analize nakon punkcije, i onda, nikad ih više nije spomenuo. Muž i ja smo doživjeli nervni slom čekajući, jer su tada bile i one guste magle nad Sarajevom, pa smo se pitali, ako su nam "djeca" i otišla u Istanbul hoće li se moći vratiti...

Bilo je jako puno fula koje sam uočila i jako puno fusherenja. Ali eto, možda nam je to opomena svima koji smo spremni i dušu prodat djavolu samo da nam omogući naše user posted image ...

Pamet u glavu ženice drage, ako same ne tražimo svoja prava na klinici, onda će i dolaziti do ovakvih propusta. Kao što reče Emmerald, nije do nas da glumimo inspektore, ali ako živimo u takoj zemlji, onda i moramo biti i pacijenti i doktori i inspektori i sve redom.

Neposredna veza do poruke: 1996
24.3.2014 16:48:15   
Nutella74
Vjeruj mi Anoniman i sama sam dozivjela sok ,skratili su mi zivot 5 godina.Puno je gore kad sve znas i bezuspjesno se boris da im pokusas reci neke stvari reci,nece apsolutno da te saslusaju .Nemaju dusu,ponasaju se kao da si na traci i idemo jedna za drugom.Meni kad su rekli tadasnju dijagnozu ja sam se savjetovala sa jako puno doktora i nasli su im puno gresaka u dijagnozi.Kad sam nazvala dr Admira Ramu i rekla mu sve sto sam trebala ,pokusao me ubjediti u suprotno i rekao da oni to nisu rekli i da sam ih poigresno svatila.Bezuspjesno pokusavam doci do lalaza i dijagnoze sa pecatom dr Umuta ali izgleda da je nemoguce .Akako ce biti moguce kad i nema pecat,koristio je pecat dr Rame.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1997
24.3.2014 16:59:44   
Anoniman
Nutella,
glavu gore, vjeruj da znam tačno kako ti je. Znaš šta ti je, i kao da vrištiš u sobi punih ljudi ali niko te ne čuje i samo fura po svome.
Mislim da ne treba da tražiš izričito ime i pečat dr. Umuta. Mislim da je pametnije tražiti zvanični nalaz na memorandumu Bahcecija pa neka potpiše ko hoće kao njihov uposlenik.
Ako su sestre tamo i javljaju se na telefon, i ako se Dr. Admir javlja na e-mail onda to ne bi trebao biti problem...

Meni je također smetalo što mi je Dr. Umut pola nalaza (koji su bili ne znam ti kako obavezni za sve druge doktore) jednostavno gurnuo u stranu i rekao da nisu bitni. Ne smijem ni da kažem da mi postupak nije uspio user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1998
24.3.2014 17:08:30   
Nutella74
Prvo mi je bila prepisana jedna terapija,na koju nisam reagovala,skinuo me sa te terapije i rekao da cekamo sljedeci ciklus da idemo sa drugom.I opet poslije nije izvadio stimulirajuce hormone FSH I LH.I jos ga pitam dali trebam vaditi nalaze on kaze ne.Tvoji jajnici su u odlicnoj kondicijii i nada se dobrom odgovoru.Druga stimulacija jos gore rteagovala i na punkciji prazan folikul.I zato je uzeo 1300eura.Jos kaze da je moje rjesenje doborska celija i da dodjem za par dana na razgovor da se dogovorimo jer oni to rade u inostranstvu.Kad sam rekla da necu pogledao me sav zacudjen.Ma jednostavno uzas .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1999
24.3.2014 17:17:53   
Emmerald
Nutella, imas PP. (posto si nova - vidi gore lijevo - moja Ringeraja).
Nemam komentara na tvoje iskustvo stvarno... sta god da kazem... osim da ne mogu da vjerujem
user posted image
Kako ne postoji taj individualni pristup pacijentu? Pogotovo kad pacijent jos ponesto i zna (a ne da postavlja ova pitanja kao gore, koje posude trebaju da se dodje po embrije...)

Neposredna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

grčevi
/MMK/

Molim mame, čije bebe su imale grčeve ( pogotovo jake) da napišu kada su prestali .

prije 2. mjeseca (42%)

2-3 mjeseca (25%)

3-4 mjeseca (27%)

oko 6. mjeseca (6%)

Broj svih glasova: 52

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *