Emmerald
|
Draga NEA, iskreno i od srca želim tebi, kao i sebi, da ova saga završi, da se Dr. Umut vrati, da se svi vratimo u svoje FETove ili postupke ispočetka, i da aBd bude sve i jedan hairli. I da se pozabavimo bebama a ne forumima. Ono što ja govorim je znam, veoma brutalno, ali je također i istinito. Ja se borim na raznoraznim aspektima neplodnosti već 7 godina. Pacijent sam bila Mehmedbašića, Clarusa, Sanase, Sunce agrama, i bezbroj drugih klinika. Kao biber po pilavu, za vrijeme pripreme za postupak u Euromedicalu, oni su zatvorili svoju "piljaru". Jedva sam, od jedne od sestara iskamčila da mi pošalje nalaze hormona na e-mail kako bih ih drugdje mogla iskoristiti. Između 2 i 3 postupka u Bahceciju, i oni zatvoriše. I što me najviše boli je, činjenica da smo mi svi, "neplodni" jako merhametli ljudi. Jako volimo da se družimo, pomažemo, forumišemo, ali je sve to, priznat ćete, samo u svom vlastitom cilju. Ne krivim nikoga, i sama sam takva. Ipak smatram da ne trebamo gledati ovo individualno, i ko je dobar sa kojim doktorom, kome se koja sestra javlja. Ja smatram, onako skromno da je: 1.) trebalo da nam se obrati neko iz klinike. Meni se niko nije ni javio ni bilo šta pojasnio. U Avazu sam vidjela da je klinika zatvorena. 2.) trebalo je da nam ponude druge opcije, kakve god one bile. Ni to mi niko nije javio. 3.) jel iko javio Dr. Admiru sa kojim se pola foruma čuje šta te sestre pričaju kad se nazove klinika? On se jadan trudi da nam svima što prije odgovori, da nas smiri, da obeća po ko zna koji put da "samo što nisu" a onda zovneš na telefon i kažu ti da ništa prije aprila. Dragi Bahcecijevci, ako ovo čitate, a sigurno čitate: javite nam se. Imate naše podatke u kartonima. Recite nam šta se dešava. Imate pacijenata iz svih mogućih grana i sfera života. Možda vam i mi možemo pomoći? I nama je stalo da proradite, možda čak više nego vama samima. Iskreno nam recite šta je bilo, smatram da smo svi sa vama prešli prag doktora-pacijenta i da smo više kao familija. Ponudite opciju da ko hoće i može nastavi tretman kod vas u Prištini, u Istanbulu ili u bilo kojem drugom centru. I tako vam Boga recite sestrama šta smiju i šta ne smiju pričati na telefon. Hvala.
|