Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 8.3.2014 20:37:25
kokouli
1 sam se srela sa njim i nikad vise ,a vrhunac odbojnosti je kad sam ga nekad slusala na tv i kaze ovim rijecima ,jedan nas clan predsjednistva je kod mene dobio bebu iz epruvete ,pa kako ga nije stid da iznosi nesto takvo javno ,tako delikatno ,mozda covjek ne zeli da se to zna .Kakva je to etika boze sacuvaj .Ko radio mileva .A uspjeh 0,001 posto sto se tice njegovih VTO postupaka .Drago mi je da i vi znate da je njegovo to maslo .Bahceci ce valjda proraditi uskoroi nadam se da ce biti jos voise bebica ako bog da .SRETAN VAM 8.MART .
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 9.3.2014 13:52:54
M1985
Jedva cekam pocetak rada Bahceci. Ima li neko novih informacija. Ja sam prosle sedmice radila histeroskopiju, skinuli su mi neke male polipe i sad cekam da Bahceci proradi pa da krenemo u postupa. Zna li neko treba li se cekati poslije histeroskopije na postupak VTO ili može odmah naredni mjesec.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 9.3.2014 16:40:07
dzeny31
Ja sam cula da ove sedmice startaju sa radom...Iskreni se nadam da je to tacna informacija, jer i ja jedva cekam... Ja sam poslije histeroskopije cekala prvu menstruaciju, i doktor mi je rekao da nema potrebe da vise cekamo... pozzz
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 12.3.2014 13:05:03
banchi35
danas sam zvala kliniku i nije jos pocela sa radom.cekaju dozvolu koju im prolongiraju iz mjeseca u mjesec. sa dr umitom su u kontaktu i kao navodno bi se trebao vratiti kad bude fozvola.dr admira zovem cijelo jutro i ne javlja se.da li neko od vas zna je li on jos u ovoj prici?kad sam pitala za smrznute embrione receno mi je da se ne sekiram sve je ok i da ih ima jos i od drugih pacijenata.uglavnom agonija cekanja se nastavlja a mjeseci prolaze uzalud:( da li neka od zenica ima jos nekih informacija...strasno!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 13.3.2014 8:58:14
pahuljicamala
Zdravo, zenice! Da vam se pridruzim... I ja sam na rubu strpljenja vise... Ovo je cisti gubitak vremena. Najvise stete u svemu ovome imamo mi. Embriji zamrsznuti, cekamo i gubimo vrijeme. Izgleda da kliniku neko laze da ce dobiti rjesenje danas, sutra, a oni lazu nas... Ja sam prije 15-20 dana dobila od njih informaciju da za nekih 5 dana ocekuju da pocnu sa radom i jos uvijek nista... Najgore je sto nas ima koje smatramo da hvatamo zadnje vozove, pa je nervoza i nestrpljenje sve vece Zanima me samo da li ce se klinika udostojiti da nam ponudi izbijanje ovih par mjeseci iz cijene zamrzavanja embrija na godinu dana? Mi smo platili godinu dana, uz mogucnost raspolaganja njima, a nismo u mogucnosti koristiti ih... Ko jos ima toliko novaca da placa kako se sta trazi, pa pod bilo kojim uslovima... Shvatam da su i oni u losoj situaciji, ali najvise smo mi osteceni.
Neka nam dragi Bog da snage i strpljenja, drage moje....
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 14.3.2014 12:34:49
pahuljicamala
Najbolje je da opet provjeris na klinici, a nama je receno da je zamrzavanje na godinu dana 500KM.... Mi smo ih zamrznuli pod tim uslovima ( godina dana, i koristenje kada mi zelimo...) Ima li neko svjezije informacije o pocetku rada klinike? Ja dobila i umjesto da sutra ili prekosutra idem na prvi pregled i ponem sa terapijom, grizem se ovdje od muke, kao i prethodnih mjeseci!
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 15.3.2014 19:22:46
Magnolie
Pozdrav cure... da li je neko koristio Gonal f terapiju i gdje se ima u BiH nabaviti (gdje god sam pitala blijedo me gledaju). inace za 2 ciklusa cu poceti sa stimulacijom i do tada bih to sve da skupim. radila sam nalaze hormona i prolaktin mi je 650, ali doktorica kaze da to nije nista da je zbog stresa bla bla... da li vi preporucujete nesto, da li da insistiram n anekoj terapiji ili ne?
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 15.3.2014 21:25:37
dzeny31
Magnolie, ako si iz Sarajeva, probaj potraziti u apoteci Dina, na Cengic Vili ( tel. 716-000 )...Oni imaju vecinu lijekova... Meni je prolaktin bio oko 800, i dobila sam terapiju...S tim da mi je svaki put bio iznad granice kada sam vadila, a vadila sam punoooo puta :-) Gdje ces ti raditi VTO? Sretno gdje god...
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 16.3.2014 14:53:52
Magnolie
hvala vam punooo. nazvat cu obje apoteke... ja se spremam za odlazak u Prag, mislim da u BiH nemam sta da radim. MM ima azoospermiu pa cemo tamo raditi biopsiju i uporedo sa mojom stimulacijom. sada sam u fazi prikupljanja lijekova pa aBd idemo za 2-3 mjeseca.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 16.3.2014 21:54:39
tin88
mognolije gdje vi planirate, ja i moj muž smo mislili u Pronatal Repro kod dr.Mardešića kod moga muža je neopstruktivna azoospermija.. mužu su u bahceciju pronašli 10 kom spermija i išli smo u postupak koji je prošao bezuspješno..tako da planiramo u Češku za 2-3 mjeseca,
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 17.3.2014 8:46:57
Magnolie
Draga Tin mi planiramo u PFC kod dr Sonje Lazarovske, vec sam u kontaktu s njima i poslali su mi prijedlog lijecenja.imam jos nekih nalaza da povadim i onda taman planiram juni ,najvjerovatnije, da budemo tamo. i kod mm se radi o neopstruktivnoj azoo, ali mi nismo ranije isli u postupak , niti smo radili biopsiju. tako da ne znamo sta nas ceka. Sada istrazujem najjeftiniju varijantu kupovine ovih ampula, i smjestaja u Pragu pa ako nesto saznas javi
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 19.3.2014 9:59:16
NEA
Drage moje ženice, informacija za rad bahceci- ja, tek od polovine aprila, dakle još uvijek ništa. šta da radimo? jA sam totalno demotivisana i nemam volje, a i dobila sam Nadam se da je kod vas bolje stanje. srdačni pozdravi
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 19.3.2014 11:15:59
M1985
NEA da li si ih zvala pa ti rekli da počinju polovinom Aprila? Ja sam zvala prije dva dana i rekoše da se nadaju u toku sljedeće sedmice, ali naravno, nisu sigurni.... Ma ovo je stvarno grozno, svako malo neka nova (dez)informacija :) Znam da nisu oni krivi, ali eto, mi najvise ispaštamo.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 19.3.2014 11:34:09
banchi35
pa ovo je stvarno vise grozno..kad sam zvala dr Admira prije 7 dana, rekao mi je da ce u narednih 10 dana poceti sa radom. Posto sam ja tad dobila menstruciju propisao mi je telefonski kontraceptivne pilule od treceg dana, kao da se pripremim taman za naredni mjesec, jer bi tad klinika trebala poceti sa radom.zvucao mi je prilicno siguran... medjutim sad kad procitam ove zadnje informacije gubim svaku nadu za skorije vrijeme, a jos gore sto onda uprazno pijem tablete...da li ste vi zvale klinuku ili vam je to sam dr rekao? kad pogledam njihovu stranicu na FB oni uredno stavljaju edukativne, lijepe postove, ljudi ih lajkaju, a niko od nas da im postavi pitanja oko pocetka rada.... da li je ijedna od vas isla u samu kliniku, ima li osoblja? strasno....
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 19.3.2014 12:31:57
Emmerald
Meni je takodjer Dr. Admir rekao da bi trebali da pocnu sa radom u narednih par dana, i da bas kao i Banchi nastavim sa kontraceptivnim pilulama i nakon toga da idemo u postupak. Nea odakle ti informacija? Izvini sto te pitam, ali u moru ovih dezinformacija i svega mi vise ne znamo kome da vjerujemo i sta da radimo.
RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... 19.3.2014 13:09:45
NEA
DRAGE MOJE, ja zvala jutros u 9 sati, i tako mi rekla ona sestra što radi kod njih. imate li broj dr. Admira, pa da probam i ja lično njega zvati, jer reče mi sestra da ništa ne koristim od tableta ovaj mjesec... stvarno više ne znam ni ja
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
bivša juga hahha felix
ko se sjeca , mozel reč dal je prije u to doba bilo
ljepše vrijeme dok je tito drzo " sve" konce pod rukama
il sad sadasnje vrijeme??
i mozetel navesti po, cem je bilo bolje vrijeme ??Doba???
da prije je bilo bolje (81%)
ne sada je bolje (19%)
Broj svih glasova: 153
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!