RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

White rose -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (30.1.2014 16:39:20)

jakuta double test se radi u ili oko 12. sedmice koliko ja znam. Detaljno se uradi uzv, mjeri se nuhalni nabor, nosna kost itd. a onda se vadi krv i kad se svi ti podaci sumiraju dobijes taj double test. Meni je kod njih bio skup, ja sam uradila samo uzv i odmah sa tom slikom otišla u Sanasu jer sam se njih prvo sjetila, izvadila krv i tu uradila nalaz. U bahceciju je 220 KM plus 100 km poštarina jer to šalju u Tursku, plus 100 KM ultrazvuk. A u Sanasi je 100 KM... Mislim da je kod Mehmedbašića pregled, nalaz krvi, sve zajedno 250 KM. Pa eto ti se skontaj...

amigos -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (30.1.2014 18:31:05)

Double test je 220 KM , ali kada radiš test ne naplaćuju ti pregled taj dan koji bi inače koštao 100 KM . Dakle samo 220 KM.Ništa poštarina sve je u 220 KM.

White rose -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (31.1.2014 8:48:58)

Ja bila prije 15 dana. Neko od nas dvoje onda nije dobro informiran, jer ja se dobro sjećam svih cifri koje mi je sestra nabrojala... Možda su se stvari promijenile...

jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (31.1.2014 8:54:36)

hvala white na inf.
uzivaj i mazi mrvicu[sm=duda.gif]

jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (31.1.2014 17:12:12)

IZVORNA PORUKA: amigos

Double test je 220 KM , ali kada radiš test ne naplaćuju ti pregled taj dan koji bi inače koštao 100 KM . Dakle samo 220 KM.Ništa poštarina sve je u 220 KM.

amigos,hvala i tebi na inf
svaka inf je dobrodosla tu smo da pomazemo jedna drugoj

jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (2.2.2014 11:06:52)

imal zenicaa na ovoj temi
sano kako si ti
dzeny ti
jel zna neka ,da li nam je dosao dr Umit

dzeny31 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (2.2.2014 11:41:58)

Gdje si Jakuta? Kako si mi ti? Ja ti odmaram ovaj mjesec, na kontracepcijskim pilulama sam... Sa Sanom odbrojavam dane do njene BETE... Uzivas li ti u svojim trudnickim danima? Poljubac za tebe i mrvicu :-* :-*

sana80 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (2.2.2014 13:49:54)

Sana se jutros probudila bolesna. Grlo, nos... :(
Jakuta jesi li ti imala povisenu temp? Meni navecebude oko 37 sa par crtica. Moze li to zbog utrogestana? kiselina neka.... Uuu svasta nesto.
Juce mi dzeny pise da jos imam 5 dana do bete, ja jutros razmisljam pa sta je sa njom, kakvih pet ima jos 10. Haha tek skontah da je ona u pravu. Tako su mi ovi dani do sada brzo prosli.
Ja sam cula da dr Umit brzo dolazi sa odmora....
Kad bi neko drugi mogao umjesto mene raditi test... :( treba cekati onih sat vremena... Jakuta jesi li isla na kliniku da raddis test? Ja mislim da cu ovdje blizu zgrade. Lakse mi je da kuci to prihvatim, kako god da bude.... :)

sana80 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (3.2.2014 17:14:36)

Ima li koga? Jakutaaa

Adria -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (3.2.2014 17:39:48)

Sano, ne znam za grlo i nos, to nisam imala, ali sam u oba postupka nakon transfera dobijala tu 37 sa par crtica... mnoge žene kažu da je to popratni efekat terapije, neke kažu da je čak simptom trudnoće.. Kod mene jednom nije bio a drugi put eto izgleda jeste [sm=smiley1.gif]
Ne brini se ništa oko te temp, nemoj da je skidaš ničim. A za grlo što više meda, limuna, narandži, voća raznooog, domaće supice i tako. Sretnoooo

sana80 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (3.2.2014 23:00:59)

Hvala ti Adria. Pa ja u prethodnim postupcima nisam imala te temperature. A moja tjelesna temp je od 35,5 do 36,3 zbog hipotireoizma..

Mozda i od ove prehlade...

Adria -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (4.2.2014 11:27:55)

Možda od prehlade a možda i od [sm=duda.gif] [sm=bravo.gif]

Nejra26 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (4.2.2014 12:19:20)

Sano kako si?? Odrojavaš dane?
Kad je beta aBd? Čuvam fige i mislim na tebe stalno, svaki dan.

Jelena86 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (4.2.2014 16:20:44)

Molim Vas, jedno pitanje, ima dosta stranica, ne mogu naći, možda je neko već pisao o tome. Koliko košta sperimiogram u klinici? da li se potrebno naručivati i za koliko budu rezultati?

mia 74 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (4.2.2014 18:35:02)

Spermiogram kosta 100 KM, samo ne znam da li je klinika pocela sa radom sem sa pacijentima koji su u postupku.Molim ako neko ima informaciju o radu Bahceci da javi [sm=smiley1.gif]

M1985 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (4.2.2014 20:13:46)

Ja sam zvala u petak i rekli su mi da ne rade s pacijentima. Ocekuju da ce poceti za otprilike mjesec dana a dobila sam i info da je dr. Rama na bolovanju zbog saobracajne nesrece.

Jelena86 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (4.2.2014 21:54:32)

Hvala puno na odgovoru :*

sana80 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (5.2.2014 0:36:43)

Nejra26, Adria hvala puno na podrsci. Beta je u petak... Vec me polako panika hvata. Minutu sam ubijedjena u 1, a minutu u drugo... Ja se pouzdala u temperaturu tu blagu, kad veceras i muz temp 37,3... Mozda je i on trudan... ;)

Imam jos 3 zene koje smo bile u zadnjim postupcima. Jedna
je juce radila betu, nazalost 0, ja u petak, i ove druge 2 u ponedjepjak...

Nadam se da ce uskoro da se rijesi problem sa klinikom, zbig drugih zena koje cekaju postupak, i onih koji crkaju konsultacie...

Javim se...

jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (6.2.2014 9:18:45)

drage moje,kako ste?
nisam bila kuci pa vam nisam pisala
sano sretno sutra i da nam javis lijepe vijesti,ja sam betu vadila u svom gradu i javila rezultate na kliniku.
imala sam temperaturu kao i ti,mozda si citala naprijed i to je bilo zbog [sm=bravo.gif][sm=duda.gif]
white,kako ti provodis dane izlazis li u setnje ili jos lezis
moja komsinica je lezala tri i po mjeseca i tek poslije je pocela izlaziti u setnje
ja pokusam da lezim al ne mogu,zabole me kosti i ustanem za komp.da li ste pitale dr jel smeta puno sjedenja u trudnoci
dzeny,jesil ti dobro?
ljubim vas

White rose -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (6.2.2014 16:01:12)

jakuta ja sam se vratila svom starom tempu, više ne moram ležati. Čak sam danas bila čestita pa i pitu razvila ;) Brojim dane do sljedećeg pregleda... Kako si ti? Sretno svim ženicama koje čekaju betu, bockaju pupu i sve ostalo ;)

jakuta -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (6.2.2014 17:05:37)

IZVORNA PORUKA: White rose

jakuta ja sam se vratila svom starom tempu, više ne moram ležati. Čak sam danas bila čestita pa i pitu razvila ;) Brojim dane do sljedećeg pregleda... Kako si ti? Sretno svim ženicama koje čekaju betu, bockaju pupu i sve ostalo ;)

Svaka cast i pitu razvila[sm=bravo.gif]
Koliko si dugo se cuvala tj. lezala
Ja trebam sutra zvati da pitam jel radi dr Umit ili dr Admir al kako citam da je covjek nastradao,bas mi je zao.
Ja se white osjecam dogro hvala Bogu,al mi se ne radi jos jer je hladno,bojim se prehlade a i na poslu bi morala stavljati utrice a wc koristi jos 10 zena,bojim se bakterija

White rose -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (6.2.2014 23:54:39)

Pa da nisam imala hematoma ne bih ležala i čuvala se nikako. Ovako sam mjesec dana provela u krevetu (pola u bolnici a pola kod kuće), ali pošto je kod tebe sve ok samo se opusti i uživaj, ali uspori tempo obavezno!
Ako je istina da je dr.Admir nastradao baš mi je žao. Zna li iko išta provjereno? Kako je čovjek?

Nejra26 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (7.2.2014 8:32:28)

Sano, jedva čekam da nam se danas javiš. S najljepšim vijestima aBd.[sm=bravo.gif]

pahuljicamala -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (7.2.2014 8:53:08)

Dobro jutro djevojke!

Dr. Admir jeste imao saobracajnu nesrecu ali, hvala Bogu, nije strasno. Ima povredu glave i vrata, ali prema informacijama koje ja imam, unatoc svemu, povremeno boravi na klinici, kako bi pomogao, sto govori da nije strasno lose [sm=smiley1.gif]
Takoder sam dobila informaciju da se dr. Umit vraca tek za nekim mjesec i pol-dva, a da ce tada poceti i primati nove pacijente....[sm=smiley13.gif] Ja sam skoro poludjela. Danas mi prvi dan ciklusa, trebala poceti sa pripremama, a doktor nije tu[sm=zmeden.gif] Da covjek poludi od svega...
AKo neka ima neku drugu informaciju, molim da podijeli. Ovo je ono sto sam ja saznala....

Veliki pozdrav svima...

pahuljicamala -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit... (7.2.2014 8:55:56)

Ah, da, i kliniku kada pozovete, nista vam nece znati odgovoriti. Pocela je raditi neka nova sestra koja nas je samo iznervirala. Na svako pitanje je odgor bio : " Ne znamo jos nista"! Pa, dobro, zar nema nikakvog pomaka, nikakvog plana, pretpostavke? Ludnica!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  73 74 [75] 76 77   Sljedeća stranica >   >>