|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
30.12.2013 20:20:18   
dzeny31
Jakuta nemoj sr brinuti... Mozda he upitanju inplatacija pa se pojsvilomslokrvi... Menu se to dogodilo sa prvom trudnocom.. 7 dana pred menstruaciju malo sam prokrvarila... Moze ti biti i od Utrogestana ako ih stavljas kao vaginalete... Drzim ti fige da su se to tvoje bebice pricvrstile..

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1676
30.12.2013 20:26:57   
dzeny31
Draga Nejra dobro dosla i jos brze otisla sa ovog foruma... Sretno sutra i da se tvoje bebice lojepo smjeste i uzivsju narednih 9 mjeseci... Jesi li ti unaprijed znala terapiju, jer meni nije nista rekao... Samo kada dobijem da se javim, drugog dana ciklusa poconjemo...

(odgovor članu Nejra26)
Neposredna veza do poruke: 1677
30.12.2013 20:30:38   
dzeny31
Drage moje trebam vas savjet... Prolaktin mi jena 3DC bio 610... Doktor kaze da je to ok i da ne trebam terapiju... Problem je sto mi je znao prije biti oko 1000... Razmisljam da ga ponovim na 21DC... Mislite li da sam luda?

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1678
30.12.2013 23:50:23   
sana80
nejra, jakuta svim srcem sam uz vas...

Dzeny, mozes poslati mail i pitati za terapiju. Kad sam bila na kontrolu nakon hysterosk. prije mjesec ja sam trazila i doktor mi je odmah dao spisak sa injekcijama, jer sam rekla da necu biti u Bosni do početka procedure. Injekcije sam vec nabavila..

I evo ti savjeta sto se tice prolaktina. endokrinolog mi je rekao da tretiranje njega zavisi od slučaja do slučaja. 610 je vrlo malo odstupanje. meni je uvijek oko 500.. a prije mjesec dana 846... i ja nisam iako su neki predlagali ni pila nikakvu terapiju. Endokrinolog mi je rekao da sam dobro uradila... Jer vadjenje prolaktina samo ujutru iglom nikako nije mjerodavno... Sami ubod je stres za organizam i moze znacano da skoci...

24 sata prije bez odnosa, noc prije vadjenja prolaktina bez tusiranja i pritiskanja grudi...... odwsuser posted image user posted image user posted image odes u 7 ujutru da ti stave braunilu u venu... i tek oko 8:30, zatim 11:30 i 14:30 vadis prolaktin 3 puta preko braunile. lagano jutro bez stresa... doručkovati... e to je mjerodavno rekoao mi je...

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1679
30.12.2013 23:52:37   
sana80
E da, evo nesto značajno za sve nas od endokrinologa...

Osim nane, kamilice i vočnih čajeva treba maksimalno izbjegavati čajeve tipa macina trava i sl... pred postupak jer utiču na hormone a naročito što prolaktin dižu.

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 1680
30.12.2013 23:56:45   
sana80
Izbjegavati čajeve "za liječenje" prije postupka jer dizu prolaktin... (macina trava i sl...) tako mi je endokrinolog rekao

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 1681
31.12.2013 18:05:26   
dzeny31
Nejra kako prodje danas? Drzimo ti fige...
Jakuta sta je s tobom? Nadam se da se situacija smirila i da ce ako Bog da Beta u petak biti velikaaaa...
Sano na koji mail si pisala doktoru? Jesu li na nasem jeziku ili na eng.?

Ljubimvas sve i zelim vam sretnu i uspjesnu 2014 godinu i da nam se u njoj ostvari najveca zalje, a vi znate koja...

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 1682
31.12.2013 21:40:21   
sana80
Dzeny ja sam terapiju dobila "uzivo" od dr. Umuta. A ZA sve nedoumice ja pitam dr Admira na mail... Moram provjeriti samo koji je pa ti javim...

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1683
1.1.2014 21:09:56   
tin88
veliki pozzdrav cure, nova sam na forumu..moj muž ima problem sa azoosperijom,u bahceciju su našli 10 spermića u talogu nakon centrifugiranja, radili smo ICSI , međutim nije nam uspjelo pa sad razmišljamo o 2 pokušaju, dvoumimo se između sarajeva i cita..molim vaše preporuke,da li netko ima sa azoospe a da je uspio ostat u drugom stanju,i iz kojeg puta?

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 1684
3.1.2014 1:11:29   
sana80
Za Dzeny

admir.rama80@gmail.com

(odgovor članu tin88)
Neposredna veza do poruke: 1685
3.1.2014 9:36:08   
dzeny31
Hvala Sanouser posted image

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 1686
3.1.2014 13:03:25   
Nejra26
Doktor mi je savjetovao da se drzim sto dalje od racunara, mobitela radi zracenja.
Sve je hvala Bogu dobro proslo.10og radim betu. Nadam se da ce se bebice fino namjestit i da ce beta biti viisoka.
Dzeny meni je terapija bila Gonal F, Cetrotide i Ovitrelle. Doktor mi je dao preporuku prije ciklusa. Sve sam nasla
u Mariboru apoteka Tabor.
Prolaktin je i meni bio povisen, doktor je rekao da samo ako je
preko 1000 moze biti smetnja.

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1687
3.1.2014 16:07:29   
White rose
tin88 kao što vidiš iz mog potpisa, ja sam bila pacijent i u Citu i u Bahceciju. Ne znam gdje živis i kakve su ti finansije, ali ako pare nisu problem i ako si blizu Bahcecija, onda se drzi njih, pogotovo ako vec imate muzev bioloski materijal kod njih. To sto nije uspjelo prvi put ne znaci da nece u buducnosti. Ja sam u Citu imala 3 transfera, pa opet nista. Mi smo na kraju otisli u Bahceci jer nam je blize i jednostavnije, nego da stalno putujemo u Split. Sada sam u trecem mjesecu trudnoce. Uspjeh IVF i trudnoca je pitanje vremena i srece (naravno ako se dobiju embriji). NEko uspije odmah, a neko nakon pet puta kao sto sam ja, i ako je kod mene sve ko svicarski sat. Bahceci je doduse bolje opremljen od Cita, s druge strane Cito je dosta jeftiniji, ali sve se svede na isto. Sretno!

1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0
2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska
3. FET April 2013 Cito, beta 0
4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0
5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :)
6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska

(odgovor članu Nejra26)
Neposredna veza do poruke: 1688
3.1.2014 18:22:41   
jakuta
Drage moje,samo da vam javim da mi je beta danas 188 user posted image
Ljubim vas

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 1689
3.1.2014 19:07:42   
dzeny31
Cestitam jakutauser posted image
Ne znas kako mi je drago.... Znala sam ja da se bebica u ponedjeljak fino smjestila u maminu pupu...
Uzivaj sada i nemoj nas zaboraviti... Ljubim te..

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1690
3.1.2014 19:14:06   
Jelena86
Jakuta, čestitammmm user posted image user posted image user posted image ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje...

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1691
3.1.2014 19:30:40   
tin88
white rose, hvala na informaciji. drago mi je zbog tebe, da vam je uspjelo..kakav je problem bio kod vas? kod mog muža je neopstruktivna azoospermija

(odgovor članu White rose)
Neposredna veza do poruke: 1692
3.1.2014 19:52:50   
jakuta

IZVORNA PORUKA: dzeny31

Cestitam jakutauser posted image
Ne znas kako mi je drago.... Znala sam ja da se bebica u ponedjeljak fino smjestila u maminu pupu...
Uzivaj sada i nemoj nas zaboraviti... Ljubim te..

Hvala draga ,vi ste moja najveca podrska.Naravno da vas necu zaboraviti.
Zelim svim zenama da se osjecaju kao ja danas user posted image

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1693
3.1.2014 19:55:09   
jakuta

IZVORNA PORUKA: Jelena86

Jakuta, čestitammmm user posted image user posted image user posted image ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dalje...

Hvala Jelena.
Od srca zelim da i tebi uspije ,kao i svim zenama koje prolaze kroz ovu borbu.
Ja sam u 18-toj godini braka dozivjela da vidim ovoliku betu,Nadam se da ce sve zenice osjetiti u radost.

(odgovor članu Jelena86)
Neposredna veza do poruke: 1694
3.1.2014 20:28:26   
Mia
Bravo jakuta user posted image user posted image user posted image Cestitam od srca user posted image Dugo si cekala ova trenutak, ali si ga hB i docekala user posted image Zelim ti najugodnijih 9 mjeseci user posted image

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1695
3.1.2014 23:56:27   
sana80
Bravo jakuta.... Srecna sam i ja zbog tebe user posted image

Nejra ulila si mi nadu sto se tice prolaktina. Ja u sl. Par dana trebam raditi hormone stitne da vidim sta se desilo.... Ja sam takodje kupila injekcije u apoteci Tabor u Mariboru. Tamo su bile najpovoljnije.

Nadamo se i lijepim vijestima od tebe...

(odgovor članu Mia)
Neposredna veza do poruke: 1696
4.1.2014 9:08:52   
White rose
Cestitam jakuta! user posted image user posted image Dobrodosla u klub trudnica! :))) Molim te samo sad uspori svoj tempo maksimalno! Ja sam sad u trecem mjesecu, ali sam se na pocetku ponasala kao da nisam trudna, pa mi se stvorio hematom, prokrvarila sam i zaglavila sam 10 dana u bolnici, a ukupno mjesec dana mirovanja u krevetu. Ako primjestis smedji iscjedak, otidji na pregled, ja sam ga imala 7 dana, nakon toga prokrvarila bas,a da sam znala mirovala bih odmah. Znam koliko si sretna, ali vjeruj mi sad tek pocinje borba i druga vrsta strahova. Pokusaj se opustiti i zaboravi na kucne poslove, bar sad na pocetku.

tin88 kod mog muza je dijagnoza astenospermija, ali dok god ima zivih i ispravnih spermica s kojima oni mogu raditi u laboratoriji, vrsta dijagnoze nije toliko ni bitna. Jedan je dovoljan, a koliko vidim kod vas ih ima, jer inace ne bih mogli raditi icsi.

1. ICSI Sept 2012 Cito, beta 0
2. FET Nov 2012 Cito, biohemijska
3. FET April 2013 Cito, beta 0
4. ICSI Sept 2013 Bahceci, beta 0
5. FET Nov 2013 Bahceci, beta 178 :) koja sada ima dvije godine :)
6. FET Sept 2016 Bahceci, biohemijska

(odgovor članu sana80)
Neposredna veza do poruke: 1697
4.1.2014 14:25:34   
dzeny31
Jakuta iz kojeg puta ti je uspjelo? Sta je problem bio kod vas? Ako imas kakav savjet za nas, pisi nam...

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 1698
5.1.2014 12:48:25   
Nejra26
user posted image user posted image čestitam od srca jakuta..
Uživaj u trudnoći user posted image

(odgovor članu dzeny31)
Neposredna veza do poruke: 1699
5.1.2014 14:04:56   
Adria
Jakuta, čestitke tebi i klinici! Uživaj u svakom danu i čuvaj se kao nikad u životu!! user posted image user posted image user posted image

„Biću tu kad se probudiš ujutru i kad uveče kreneš na spavanje. I čuvaću te cijelu noć i ti ćeš osjetiti da ti se smiješim i nikada nećeš biti sama jer ću ja biti uz tebe,zauvijek.“

(odgovor članu Nejra26)
Neposredna veza do poruke: 1700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Privatne skole
salmy

Cesto se pise na tu temu oko privatnih skola... Jeste li za to da vase djete ide u privatnu(osnovnu) skolu? Da ili Ne ..bez obrazlozenja....strasno me zanima....

DA (60%)

NE (36%)

ostalo (5%)

Broj svih glasova: 416

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *