RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem

Poruka

pahuljicamala -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (8.3.2013 9:06:23)

Neka je svim trudilicama i trudnicama ali i mamicama, koje nas ovdje bodre, sretan 8. Mart![sm=rozica.gif]
Budite uvije sretne i nasmijane i da nas do narednog, ovog podebnog dana, Bog na poseban nacin obraduje.[sm=duda.gif]
Ljubim vas sve[sm=smiley31.gif]

doktorica -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (8.3.2013 15:16:04)

ja mislim da će oni i dalje raditi besplatnu inseminaciju na KCUS jedino nam mogu dati lijekove na recept tipa ampulice i slično.
neće oni nama nikad dati da mi kod Bahčečija idemo na icsi sa knjizicom.
to ce biti možže al ovo sto mi radimo.
Ne radi se to ništa u federaciji na javnim ili drzavnim ustanovama,ako imaju opreme tad na nju niko ne zna raditi, a nemože se to naučiti za 3 dana.

neki dan na KCUS za kariogram nema reagensa , pa kasnije čujem nije do toga neg nemaju doktora taj jedan što ga imaju na bolovanju...tj mozda ce moći da ga uradim na knizicu ali za pola godine i da cekam još pola da se uradi...

ja radim u zdravstvu i mislim da nećemo mi još ni zadugo to imati na knižicu.Super ako nam dadnu femaru ili menopur il utrogestan - lijekove na recepta.

delila1986 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (12.3.2013 18:03:52)

drage moje!!
da li je neko koristio gonal f u postupku stimulacije? kakva je razlika izmedju njega i femare??unaprijed hvala! pozzz!!!

sabas -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (13.3.2013 12:58:25)

delila1986
Gonal F je FSH kao i Puregon koji je FSH, Femara je kao Klomifen koristi se za indukciju ovulacije
Nasa nova trudnica Leva :) je sada u ovom uspjesnom postupku koristila Gonal F Takodje moja prijateljica koja je trenutno u protokolu Bahceci koristi Gonal F sa Cetrotide

delila1986 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (13.3.2013 17:14:07)

znaci gonal f je zamjena za puregon! heh a ja sve mislim da je zamjena za femaru!

hvala ti !!![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mikano -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (14.3.2013 13:17:04)

Krenula sam sa pripremom za FET :-)
Pijem cikloproginovu, aspirin 100 i folnu kiselinu
Adria draga kako ide priprema kod tebe? Kako se osjećaš? Ja imam neke žigove u materici valjda od ove cikloproginove.
Nadam se da će nam ovo proljeće donijeti puno pozitivnih beta na Bahceci klinici [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Svima vam saljem veliki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Adria -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (14.3.2013 14:23:29)

Ja sam trebala imati transfer 18.3 međutim ništa od toga, imala sam ovulaciju ranije no što sam trebala i to znači ponovo novo čekanje,novi ciklus, novo drogiranje... peh na peh se lijepi...
Sretno svima koje su u postupku..

malena27 RR -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (14.3.2013 14:48:09)

Adria, ima i april [sm=smiley1.gif]

Adria -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (14.3.2013 15:00:22)

Malena, da je april, nego će ponovo biti hajd pij kontracepciju mjesec pa onda još pola maja neku drugu drogu, muka mi je od tableta, odgađanja i razočarenja!

sreca 27 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (14.3.2013 15:10:05)

Adria znam da je tesko,ali eto sad ce i april,malo se zabavi ovdje sa zenama da ti vrijeme prije prodje...[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Elica 5 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (14.3.2013 20:34:39)

IZVORNA PORUKA: Adria

Malena, da je april, nego će ponovo biti hajd pij kontracepciju mjesec pa onda još pola maja neku drugu drogu, muka mi je od tableta, odgađanja i razočarenja!

Adria mila baš mi je žao,,, znam da je svaka riječ suvišna i da si razočarana,,, ali molim te izdrži proći će i to vrijeme,,,, ko zna zašto je tako trebalo da bude,,,, sve ima svoje neke razloge u ovom životu,, ali kao što ti cure već rekoše pokušaj malo više da se družiš sa ovim ženicama proći će i taj mjesec,,,, znam da ti čak i riječi smetaju ali doći će i tvoje pravo vrijeme abd,,, a dolazi imaš pusu,,,,,

nedzla. -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (22.3.2013 15:54:59)

Drage trudilice i [sm=nosecka.gif] iz Bahceci klinike kako ste?

Mi smo hvala Allahu Dragom dobro. Bebice su porasle i od kako smo ih vidjeli na UZ kako leže u tibi i kako miču ručicama i nožicama ne prestajemo razmišljati o njima. Da ih Dragi Allah sačuva, kako moje [sm=duda.gif][sm=duda.gif] tako i vaše bebare, da ih harili žive, zdrave i pametne uz Allahovu dž.š.pomoć donesemo na ovaj svijet[sm=bravo.gif] a da naše trudilice Dragi Allah obraduje prije nego što mogu zamisliti[sm=bravo.gif]

Adria, sabura nikad previše. Šta ćeš tako je kako je, ali na kraju će biti dobro aBd[sm=bravo.gif]
Delila, aBd da sada bude uspješan postupak aBd [sm=smiley31.gif]
Mikano, sretno s hajrom aBd [sm=smiley1.gif]

Mersudina, Elice, Nesa, kako vas slušaju [sm=duda.gif]

Ostale ženice [sm=smiley31.gif]

toncica -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (22.3.2013 20:08:46)

Adria mila jako mi je zao zbog tebe , ako bd bice srece drugi put[sm=smiley31.gif]

White rose -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (25.3.2013 11:18:48)

Drage trudilice, možete li mi reći da li sada sve postupke u Bahceciju rade u Sarajevu ili se ide u Istanbul? I da li pohranjuju embrije nakon postupka?

ena0002 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (25.3.2013 13:49:50)

Koliko ja znam sve se radi u Sarajevu....a da rade zamrzavanje embrija

Nemiran -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (25.3.2013 22:02:41)

Imam jedno pitanje za bilo koju forumasicu. Da li je neko od vas bio u situaciji da vas sestra pregleda ultrazvukom u Bahceciju. Ja sam danas bila, i nisu mi rekli da nema doktora, a nisam iz Sarajeva, i kad sam dosla na pripremu za iVF (2.dan ciklsua), sestra je pregledala sve pacijente i rekla je da imam folikularnu cistu i da trebam uzimati kontracepciju jedan mjesec. Nije problem cekanje, nego me iznenadilo da je sestra ovlaštena da daje takve dijagnoze (do sada me je uvijek doktor pregledao). Možda je to praksa kad nema doktora ali bih bil zahvalna na nekoj informaciji.

4 godine u braku, 2 IUI neuspješne...

Mia -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (25.3.2013 22:10:02)

nemiran jesil i sigurna da je sestra u pitanju? Mislim da to one ne bi mogle tj.smjele raditi. Ja cu aBd ici za koji dan i bas cu obratiti paznju. Zao mi je zbog te ciste, ali zato ce aBd iduci mjesec sve biti OK [sm=bravo.gif]

Elica 5 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (25.3.2013 23:55:43)

IZVORNA PORUKA: Nemiran

Imam jedno pitanje za bilo koju forumasicu. Da li je neko od vas bio u situaciji da vas sestra pregleda ultrazvukom u Bahceciju. Ja sam danas bila, i nisu mi rekli da nema doktora, a nisam iz Sarajeva, i kad sam dosla na pripremu za iVF (2.dan ciklsua), sestra je pregledala sve pacijente i rekla je da imam folikularnu cistu i da trebam uzimati kontracepciju jedan mjesec. Nije problem cekanje, nego me iznenadilo da je sestra ovlaštena da daje takve dijagnoze (do sada me je uvijek doktor pregledao). Možda je to praksa kad nema doktora ali bih bil zahvalna na nekoj informaciji.

4 godine u braku, 2 IUI neuspješne...

Ja sam njihov pacijent,,, i zaista još nikad mi se nije desilo da me pregleda sestra,, ali ima čak mislim i naših forumašica kojima se desilo da ih pregleda sestra Bade, i to i u samom postupku priprema za IVI, ICSI nebitno jer nemogu ulaziti u detalje da li ima ovlaštenje ili ne ta sestra ali znam da je sestra čini mi se i desna i lijeva ruka našeg doktora Envera,,, i da joj on vjeruje i zato mislim da se on znajući njega nebih igrao sa nečim takvim da ta sestra nije stručna u tome,,,,,,, mada ona nije ginekolog niti ljekar,,,, ja sam ti napisala ono što znam e sad o s tručnosti zaista nesmijem komentarisati jer oni to najbolje znaju a mi znamo da je jedno ginekolog a jedno sestra,,,,,,
Tebi od srca sretno u narednom mjesecu da to bude sve o i da kreneš u svoj postupak koji čekaš Sretno,,,,,,,

Elica 5 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (26.3.2013 0:02:57)

Ostale ženice gdje ste kako ste?????????????''
Ja i moja mrva vam šaljemo veliki [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Rey,,, Mersudina, Nedzla,,, Adria,, delila1986,,, Mia kraljice gdje si tiiiiii,,,,,

Nemiran -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (26.3.2013 11:47:11)

Jeste sestra se zove Bade zaboravila sam ime. Ma i ja sam kontala da doktor vjerovatno ima povjerenja u nju čim joj je povjerio da pregleda pacijentice, ali znate kako je opet je neki strah bar u meni. Jer ionako prolazimo kroz puno toga, pa se mislim još i to. Nekad čovjek počne sumnjati i kad nema razloga, jer i ja sam vjerovatno kao i većina vas bila kod raznih ginekologa prije Bahcecija. Hvala vam puno svima i zelim nam svima puno srece u narednim poduhvatima!!!

nedzla. -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (26.3.2013 19:23:33)

IZVORNA PORUKA: Nemiran

Jeste sestra se zove Bade zaboravila sam ime.

mene je pregledala sestra Bade[sm=smiley1.gif]
kad dr. ima povjerenje u nju, zašto sumnjati[sm=zmeden.gif]
to se dešava kad je dr. u Turskoj[sm=smiley1.gif] nije česta pojava

Mia -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (26.3.2013 19:33:01)

E drage moje, dobro je sto smo ovo razjasnili oko sestre Bade, jer i ja treba da idem za koji dan kod njih, pa da se ne iznenadim [sm=smiley1.gif] Kad je nemirna rekla da ju je sestra pregledala, ja odmah pomislila na onu plavu sa silikonima [sm=smiley36.gif] Kontam, kuku dje ce nas ona pregledati [sm=jezicek.gif]

Elice[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Kako tvoja bubmolina napreduje? slusa li mamicu [sm=love.gif]

nedzla kako si nam ti? Raste li stomo [sm=metulj.gif]

Elica 5 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (26.3.2013 21:43:29)

IZVORNA PORUKA: Mia

E drage moje, dobro je sto smo ovo razjasnili oko sestre Bade, jer i ja treba da idem za koji dan kod njih, pa da se ne iznenadim [sm=smiley1.gif] Kad je nemirna rekla da ju je sestra pregledala, ja odmah pomislila na onu plavu sa silikonima [sm=smiley36.gif] Kontam, kuku dje ce nas ona pregledati [sm=jezicek.gif]

Elice[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Kako tvoja bubmolina napreduje? slusa li mamicu [sm=love.gif]

Hahaha,, Mia kraljica nema te više sa " Silikonima" dobra si,,,,

Ja sam ok,,, bebolina sluša dobro je da se javlja čim prestane malo se umiri dan dva uh mene panika pođe hvatati ali uglavnom dobro smo,,,,,
Ti ćeš nam abd ubrzo ubrzo dole ,,,, hajde čuvamo fige da to sve bude abd,,, Jubimo te ja i moja maja [sm=duda.gif]

nedzla. -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (27.3.2013 16:10:41)

IZVORNA PORUKA: Mia

mia [sm=smiley31.gif] raste pomalo, za sada je ujutro manji, a naveče se pravo ugleda, valjda dok se napuni hranom, voćem, vodom...[sm=smiley36.gif] sretno u postupku aBd [sm=bravo.gif]

elice [sm=smiley31.gif] pomiluj princezu u tibi [sm=smiley27.gif]

ostale ženice [sm=smiley31.gif]

gdje nam je mersudina [sm=kava.gif]? slabo navrati mamica [sm=duda.gif][sm=duda.gif]

ljubavzaljubav1978 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (28.3.2013 12:59:21)

Drage moje, evo da se i ja javim. Jucer bila na punkciji js u Bahceci klinici: uzeto 8 js. Danas vijest sa klinike: svih 8 js su zrele i oplodjene uspjesno! [sm=bravo.gif] Cekamo dalji razvoj embrija. Ako Bog da da sve bude u redu! Ja se nadam najboljem i svima nam drzim fige!!!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>