|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pregledi za parove sa dijagnozom sterilit...
25.12.2012 20:54:15   
nedzla.
Drage ženice user posted image

Svim trudilicama želim uspjeh uz Božiju pomoć da što prije stignemo do svog ciljauser posted image
Našim dragim user posted image želim hairli trudnoću i da nam se aBd rode zdrave i dobre user posted image user posted image user posted image

Što se tiče tima Bahceci samo ih mogu pohvaliti i reći o njima sve najbolje, hvala Dragom Allahu pa je poslao ovakav tim u našu zemlju. Imala sam dvije negativne bete, ali opet idem njima i ne znam da li će treća biti pozitivna, ali vjerujem da bih se ponovo obratila timu Bahceci. Doktor je divan, ulijeva povjerenje i odiše optimizmom user posted image Već 5 mjeseci idem u ovu kliniku i svjedok sam niza pozitivnih beta user posted image user posted image user posted image

Lično bih voljela da se više ženica javlja na forum i dijeli svoja iskustva sa nama, jer ne možemo na osnovu broja ženica koje se javljaju na forum zaključivati koliko klinika ima uspjeha user posted image

Ovo pišem dok još nisam u postupku "čiste savjesti" dakle ne znam da li će moj novi pokušaj uroditi user posted image user posted image ali Bahceci klinika je definitvno moj izbor user posted image

Skupo jeste, ali šta možemo??? Znam da nemam šta više čekati user posted image

na kraju; želim svima da što prije dođu do svog cilja u Božiju pomoć user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 25.12.2012 20:55:38 >

Gospodaru Milostivi,
hvala Ti za ova 2 najljepša poklona u mom životu....
lijepi mamini blizanci A&A

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 976
25.12.2012 21:06:55   
nedzla.
kad smo već kod finansija za ženice koje planiraju IVF/ICSI evo mala pomoć user posted image
doktor priznaje laboratorijske nalaze i nalaze sa mikrobiologije sa drugih klinika i to:

Za muškarce:

Anti-HCV
Anti-HIV
Anti-HBs

Za žene:

Glukoza
Prolaktin
Hemoglobin A1C
TSH
Anti-HCV
Anti-HIV
Rubella IgG
Kompletnu krvnu sliku
Krvna grupa

Ovo je moguće izbjeći na startu, kod njih je skupo, ali fino kažu da možete uraditi u nekim drugim lab/mikrolab.

Ako ste osigurani, platit će te participaciju i nalaze, ali nije puno, a ako ste na BIRO-u nećete platiti ništauser posted image

< Poruku je uredio nedzla. -- 25.12.2012 21:11:02 >

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 977
25.12.2012 21:16:48   
mersudina 27
Djevojke moj savjet vjeruj te u ono sto radite,ne slusaj te nicije komentare,nikom od nas ne pada s neba.Kao sto rece nasa Elica sve mi imamo kredite koje vracamo zbog ove proklete bolesti.Mozda u splitu jeste jeftinije ali opet tu kad dodas,troskove smjestaja,goriva,hrana,odsustvo s posla ipak tu je to negdje.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.12.2012 12:32:53 >

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 978
25.12.2012 21:19:12   
nedzla.

IZVORNA PORUKA: nedzla.
Za žene:
Anti-HCV
Anti-HIV
Rubella IgG

ovi nalazi su za mikrobiologiju, za sve ženice iz ZE-DO kantona, korisno je da znate, da vam vaš ginekolog odvoji Rubella IgG na posebnu uputnicu jer se to radi u prizemlju KB Zenica (Odjel mikrobiologija) a Anti-HCV i Anti-HIV na spratu u istoj zgradi. Dakle, morate imati 2 uputnice. Za muža se podrazumijeva (posebna uputnica)

eto nadam se da će nekome pomoći ove informacije, a i uštedit će se malo user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 979
25.12.2012 21:23:36   
nedzla.
ma user posted image user posted image naše drage Elice i Mersudina, vi se ne smijete nervirati, neka je vas Dragi Allah obradovao, a i nas ostale trudilice će obradovati aBd user posted image

a vas dvije brzo pomilujte male user posted image user posted image i user posted image u tibi user posted image

Gospodaru Milostivi,

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 980
25.12.2012 21:38:35   
Elica 5

IZVORNA PORUKA: nedzla.

ma user posted image user posted image naše drage Elice i Mersudina, vi se ne smijete nervirati, neka je vas Dragi Allah obradovao, a i nas ostale trudilice će obradovati aBd user posted image

a vas dvije brzo pomilujte male user posted image user posted image i user posted image u tibi user posted image

Nedzla Amin,, abd,, hoće ubrzo a ja mene ovakvi komentari ne nerviraju samo mi je žao kada pojedine žene ne razlikuju raspravu od informacija,,,, ali mene su učili da se ne raspravljam tako da neću ni ovaj put nego samo želim tebi kao i svim ostalim mojim dragim trudilicama da budu naše budeuće user posted image i da skupa samnom i mersudinom 27 i ostalim trudnicama donesemo na ovaj svijet svoje mališane,,,,,,,,,

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 981
25.12.2012 21:41:23   
mersudina 27
nedzla mila moja hvala ti,dace dragi Allah da i ti uskoro uspijes,a sigurna sam da hoces,pa da s nama skupa razmjenjujes trudnicke slatke muke.
To od srca zelim svim zenicama koje se bore za to,a pogotovu ovim s nase klinike.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 26.12.2012 12:33:42 >

Hvala ti Allahu za moje dvije mrvice.

(odgovor članu nedzla.)
Neposredna veza do poruke: 982
26.12.2012 9:03:13   
Rapka73
Samo da napišem komentar u vezi ovih cijena. Istina, u Bahćeći klinici imate stvarno kraljevski tretman. Sala za postupak im je kao svemirski brod. Osoblje je zaista stručno. Klinika je na pravom evropskom nivou. Zato su im i cijene evropske. Možda bi uprava klinike i snizila cijene, jer i nemaju baš previše posla, ali šta onda sa cijenama u drugim njihovim centrima. Mislim da svako ko sebi može da ovo priušti, da ne treba da ide dalje.
S drude strane, moram iz svog iskustva priznati da je lijepo tu razliku novca za smještaj i gorivo iskoristiti i otići u npr. Split. Možete izabrati proljeće ili jesen i cijeli postupak pretvoriti u lijep godišnji odmor. Nekad je pozitivno izaći iz svakodnevne kolotečine i obaveza jer vjerujem da i psiha ima pozitivam učinak na ishod.

(odgovor članu mersudina 27)
Neposredna veza do poruke: 983
26.12.2012 9:14:51   
Rapka73
Još samo da dodam ja sam u svojim 40setim. U dvanaest godina sve sam prošla od Godinjaka, Ćehića, Mehmedbašića....
Nemojte mi zamjeriti za moje savjete, niti bih htjela da potaknem prepirku. Citiraću samo Mešu Selimovića:
''Cetrdeset mi je godina, ruzno doba: covjek je jos mlad da bi imao zelja a vec star da ih ostvaruje. Tada se u svakome gase nemiri, da bi postao jak navikom i stecenom sigurnoscu u nemoci sto dolazi. A ja tek cinim sto je trebalo uciniti davno, u bujnom cvjetanju tijela, kad su svi bezbrojni putevi dobri, a sve zablude korisne koliko i istine. Steta sto nemam deset godina vise pa bi me starost cuvala od pobuna, ili deset godina manje pa bi mi bilo svejedno. Jer trideset godina je mladost, to sad mislim, kad sam se nepovratno udaljio od nje, mladost koja se nicega ne boji, pa ni sebe. ''

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 984
26.12.2012 11:14:30   
nesa
Pozdrav svimauser posted image .....i ja sam trudnica iz Bahcecija, vec sam 18. nedelja....javia sam se par puta da prijavim uspjesan postupak u mojoj 44, godiniuser posted image ,,,sve pohvale jos jednom za doktora i osoblje klinike...trudnocu vodim i kod njih i na Gak-u istovremeno....gore mi je doktorica reka da ima jos nekoliko njihovih trudnica i da se cini da su uspjesni, bez ikakve ironije i ljubomore...
sto se tice cijena, isto mi je bilo i u Mb, s tim da sam jos i boravak placala 50 Eura dnevno 15 dana, i jos sam put, pa nesto se moralo i papatiuser posted image ....tako da je ovo prilicno ok cijena....
Nema svrhe da se ovdje vode ruzne rasprave, pa pogledajte malo na svim drugim forumima zene pokusavaju pomoci jedna drugoj sa informacijama i iskustvima, bez nepotrebnih uvreda...svako odlucuje o svom lijecenju i postupku uzimajuci u obzir sve pa i finansije...
Svima zelim uspjeh u postupcima i malo vise sabura u sopstvenoj glavi i srcu, sto je i najpotrebnijeuser posted image

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 985
26.12.2012 11:21:45   
riba78
Nesa iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image želim ti najljepših devet mjeseci i naravno živu i zdravu user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 986
26.12.2012 12:34:36   
malena27 RR
Zamolicu forumasice da ne idu OT i da smanje tenzije.

LP, RR Tim

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu riba78)
Neposredna veza do poruke: 987
26.12.2012 13:25:06   
jakuta

IZVORNA PORUKA: nesa

Pozdrav svimauser posted image .....i ja sam trudnica iz Bahcecija, vec sam 18. nedelja....javia sam se par puta da prijavim uspjesan postupak u mojoj 44, godiniuser posted image ,,,sve pohvale jos jednom za doktora i osoblje klinike...trudnocu vodim i kod njih i na Gak-u istovremeno....gore mi je doktorica reka da ima jos nekoliko njihovih trudnica i da se cini da su uspjesni, bez ikakve ironije i ljubomore...
sto se tice cijena, isto mi je bilo i u Mb, s tim da sam jos i boravak placala 50 Eura dnevno 15 dana, i jos sam put, pa nesto se moralo i papatiuser posted image ....tako da je ovo prilicno ok cijena....
Nema svrhe da se ovdje vode ruzne rasprave, pa pogledajte malo na svim drugim forumima zene pokusavaju pomoci jedna drugoj sa informacijama i iskustvima, bez nepotrebnih uvreda...svako odlucuje o svom lijecenju i postupku uzimajuci u obzir sve pa i finansije...
Svima zelim uspjeh u postupcima i malo vise sabura u sopstvenoj glavi i srcu, sto je i najpotrebnijeuser posted image

nesa,cestitam od srca,da rodis zdravu i zivu bebuuser posted image
Utjesila si me,jer je i meni vec 41 godina,ima nade i za mene,nadam se.

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 988
26.12.2012 13:29:38   
Elica 5
Jakuta,,, naravno da ima nade abd,,,, jesi vidjela na stranici,,, Bahceci da im naj starija trudnica ima 45 godina,,,,, user posted image user posted image

1.ICSI-2010-mis.ab. u 11.
4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690
Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica"
16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 989
26.12.2012 16:57:19   
san4
Prvo da svim trudnicama pozelim skolsku i laganu trudnocu,a svim curama koje tek ulaze u postupak,zelim svu srecu svijeta,da sto prije ostvare svoju veliku zelju.
Morala sam nesto napisati,jer sam i sam bila na klinici i radila VTO.Nije uspjelo,ali sve pohvale za tim Bahceci.Sam postupak kosta 4000km,skupo je,u Citu,u Splitu je 25000km.Ali,u Citu punkciju ne rade u ostoj anesteziji,moze se raditi,ko zeli,to se dodatno placa 1000km.Znaci,dodemo na isto.
Meni,licno,iako je ova bila prva VTO,mogu reci da je prava stvarsto se u Bahceciju radi punkcija u ostoj anesteziji.Sigurno bih i u Citu molila da urade u ostoj anesteziji.
Imala sam tri operacije i znam sta je bol.Ali,zasto se izlagati dodatnom stresu?
Zasto trpiti bol.
Ovako sam prosla super,uvijek sam se bojalA samog postupka VTO,ali,vjeruj te mi ,u Bahceciju je to tako bezbolno.Sigurno.
Jos jednom,svaka pohvala za tim!

(odgovor članu Elica 5)
Neposredna veza do poruke: 990
26.12.2012 18:33:32   
jakuta
Draga san 4,bas dobro sto si se javila.Ima nas puno koje idemo kod dr. Envera.
Ja sam kod dr.Mehmedbasica radila punkciju bez anestezije i mogu vam reci da uzasno boli,
bolje platiti vise a ne prezivljavati onu bol,dosta boli vise i fizicke i psihicke za cijeli zivot.
Mislim da me razumijete ,pogotovo one zene koje su vise puta radie VTO.
Ljubim vas.

(odgovor članu san4)
Neposredna veza do poruke: 991
27.12.2012 10:17:55   
Rapka73
Drage forumašice,
ja takođe moram da dodam da znam za bol prilikom punkcije. I meni je na vrh glave postupaka bez anestezije. Imala sam dvije punkcije bez anestezije i dvije kiretaže. To stvarno boli. U Citu ne daju anesteziju, ali se dobiva injekcija. Ne znam kakva, ali od nje postanete polusvjesne. Vidite šta se sve događa, ali vam tijelo udrveni i skoro ništa ne osjećate. Ja sam od te inekcije poslije prespavala cijeli put od Splita do Sarajeva.

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 992
27.12.2012 21:42:33   
jakuta

IZVORNA PORUKA: Rapka73

Drage forumašice,
ja takođe moram da dodam da znam za bol prilikom punkcije. I meni je na vrh glave postupaka bez anestezije. Imala sam dvije punkcije bez anestezije i dvije kiretaže. To stvarno boli. U Citu ne daju anesteziju, ali se dobiva injekcija. Ne znam kakva, ali od nje postanete polusvjesne. Vidite šta se sve događa, ali vam tijelo udrveni i skoro ništa ne osjećate. Ja sam od te inekcije poslije prespavala cijeli put od Splita do Sarajeva.

Draga Rapka
Zao mi je svake zene koja radi VTO pa ne uspije,jer znam kroz sta prodje.
Al eto nase je da se borimo pa sta nam drag Bog da.
poz

(odgovor članu Rapka73)
Neposredna veza do poruke: 993
28.12.2012 10:37:01   
delila1986
drage moje zenice!!!
ja jos nisam dobila, nebjerovatno.
sad me stvarno uhvatio strah, sta to moze znaciti.
danas idem kod doktora na ultrazvuk da vidimo sta se desava.
trebala sam dobiti 18, a jos nista!

pozz za sve!

(odgovor članu jakuta)
Neposredna veza do poruke: 994
28.12.2012 13:07:23   
Anoniman
Draga delila1986, nemoj se preuranjeno brinuti, ja sam imala jedan Ivf postupak neuspješan i poslije njega mi je prva mens. kasnila nekih 15-ak dana, išla sam na pregled pa mi je doktor rekao da su neki folikuli prerasli u vodene ciste i da je to razlog kašnjenja. I stvarno dva-tri dana nakon pregleda sa dobila.
U svakom slučaju obavezno otiđi ljekaru ali samo nemoj da se brineš unaprije vidjećeš da će biti sve ok aBd.

(odgovor članu delila1986)
  Neposredna veza do poruke: 995
28.12.2012 17:08:52   
delila1986
drage moje!
doktor kaze da je sve uredu i da nema hvala Bogu nikakvih ozbiljnih smetnji.
vjerovatno je malo ovulacija se pomjerila zbog tableta i inekcija iz pripremne faze.
sad sam malo mirnija.
ako ne dobijem do utorka 02. januara, radicu betu, pa cemo vidjeti dalje..ali po svemu sudeci, radi se o malom odgađanju ovulacije pa zato kasni...eto
pozdrav!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 996
28.12.2012 22:24:58   
sabas
delila drago mi je da je sve uredu, jeste hormoni se zbrkaju od stimulacije Evo meni danas 32DC jos nema M ???,  ako ne dodje sutra pocecu da se brinem , trudna nisam znam :D - malo ironije.
Prosli mjesec sam odradila HSG dr je pregledao snimak hB sve je ok nema potrebe za bilo kakvim hirurskim intervencijama. Jos koji mjesec pa ponovo pocinje aB bocanje.

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 997
28.12.2012 22:33:03   
kokouli
sabas,da ti bude sretno s bockanjem user posted image user posted image .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 998
30.12.2012 11:31:00   
delila1986
sabas mila ima li kod tebe ista??

kod mene jos nista!!
jooooj!!!
ne mogu obuzdati zelju, jedva cekam da krenem sa postupkom, sad me ovo sprijecava..a sve sebi isplanira sad je sve se poremetilo!!

pozzz

(odgovor članu kokouli)
Neposredna veza do poruke: 999
31.12.2012 9:57:07   
delila1986
drage moje, konacno!! dobila sam!

ali sam malo tuzna, jer necu ovaj mjesec raditi FET, doktor smatra da je bolje sacekati sljedeci ciklus pa mirno krenuti, jer je puno kasnilo pa da idemo na sigurno.
eto, ja vjerujem doktoru ali sam malo tuzna jer sam jedva cekala da krene postupak a ovako se sad moja zelja i dalje produzava.
ali se nadam ako Bog da, da ce ovaj put uroditi plodom.
zelim vam svima sretnu novu i uspjesnu 2013., na svim poljima a posebno u ovoj borbi za ono nase najvrijednije malo bice.

sve najbolje!!!
pozzzz

Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Ime za curicu!!!!
cipelica

Molim da mi pomognete pri odabiru imena za curicu!!!!

Dora (30%)

Lara (37%)

Dorotea (8%)

Nika (25%)

Broj svih glasova: 120

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *