mersudina 27 -> RE: Pregledi za parove sa dijagnozom steriliteta! (21.7.2012 12:41:41)
|
Pozdrav moje drage zenice,o Boze hvala ti, konacno sam usla u postupak ICSi.Upravo sam sad dosla iz Bahceci klinike i odmah da vam napisem da sam konacno od sutra bockalica.Prvo sam bila kod dr.Envera malo smo porazgovarali,pregledao sve moje nalaze koje sam prikupila,u sali sam mu rekla da zelim odmah u postupak i da necu cekati sljedeci mjesec,a on se samo smijao.Pogledao me na UZ i rekao da moram uraditi odmah progresteron i estradiol(u njihovoj laboratoriji) koji je bio gotov za sat vremena,jer sam mu rekla da mi je mens.kasnila dva dana vjerovatno zato sto mi je prva poslije histeroskopije.Nalaz hormona mi je ok,tako da mi je dao terapiju za narednih pet dana.Femara dva puta i svaki dan Puregon 150jedinica,uz to mi je ukljucijo Folacin,takodje ja i mm trebamo uzeti tri antibiotika Suma med,samo po jedan dnevno.I to je to.kontrola u petak ujutro pa vidjecemo sta dalje.MM trebao bih u ponedjeljak uraditi spermiogram,spermu ce zalediti da bih imali sto boljih spermica kad ih budu spajali sa jajnim stanicama,tako su mi doslovno objasnili.a za kompletno osoblje nemam rijeci,svi su predivni.Sestara Lejla i Adna su prekrasne,bas se trude da sve objasne,maximalno.Da nebih bilo opet polemike fiskalni racun sam dobila za hormone i kosta 96 KM,a za stimulaciju nisam,uglavnom za sve daju racun samo za lijekove ne.
|
|
|
|