Vinetu -> RE: Kako, kada i koliko te�nosti dati bebi? (27.3.2013 10:31:02)
|
IZVORNA PORUKA: Arminaa Upravo sam bila procitala ovaj tekst sto si stavila link. I ja sam misljenja kao i ti, da mu ne treba voda bez obzira sto je od pocetka na AD, ali okolina me slomi po tom pitanju - daj mu i daj mu vode. Kontam drugi znaju bolje od mene, meni je prva beba. I mene su tako maltretirali sa prvom bebom. Tek kad je napunila 6 mjeseci počela sam joj nuditi vodu, a tada sam prvi put uvela i gustu hranu... zapravo, ona do 10 mjeseci nije htjela ni okusiti vodu. Uvijek je fino napredovala. Na AD mlijeku je bila od prvog dana. Drugo dijete sam isključivo dojila prva dva mjeseca, a zatim sam postepeno prešla na AD mlijeko, zbog lijekova koje pijem. Par puta sam mu dala po 10ml čaja protiv grčeva i tri dana po 15 ml čaja od kamilice (po preporuci pedijatrice jer je imao bronhijalitis). AD formule se ne mogu mjeriti sa majčinim mlijekom, ali su sada toliko usavršene da im nisu potrebni nikakvi dodaci kao što su voda ili čaj, osim u posebnim iznimkama, kada to dr. preporučuje... mada i to nekad uzmem sa rezervom. IZVORNA PORUKA: Daliyah92 Koliko beba od 9 mj. treba piti vode? Moj nekad nece skoro nikako, u toku dana popije samo par gutljaja [sm=zmeden.gif] Najcesce se samo igra, izbacuje vodu van (nije da mu se gadi nego namjerno to radi, vidio da mu se ja smijem jednom i sad uvijek tako [sm=smiley36.gif] ) tako da ne znam je li tad zedan ili nije [sm=zmeden.gif] Kao što rekoh, moja je curica tek sa 10 mjeseci počela piti vodu, iako sam joj nudila od 6. mj. Nije je htjela piti iz flašice, ali smo otkrili da je hoće sa kašičice... pa probaj tako, možda upali.
|
|
|
|