Aminad -> RE: kad se bebi daje voda (6.8.2008 19:03:18)
|
IZVORNA PORUKA: amrino IZVORNA PORUKA: mamyca Ja sam Hamzi pocela davati pomalo prokuhane vode kad je imao 3 mjeseca,to mi je pedijatar rekao,zato sto je majcino mlijeko slatko,pa on ozedni,a isto tako i zbog vrucine. Izvini- ali taj pedijatar nije odaaaavno obnovio gradivo. slažem se da treba što više podsticati dojenje kod majki ali ja nisam pristalica "slijepog" slijeđenja svega što zdravstvena org. kaže jer ni oni nisu 100% sigurni, ako su prije 10 godina govorili da treba davati vodu, sad kažu da ne treba šta će reći našim kćerkama pitanje je... ja smatram da bebu treba isključivo dojiti punih 6 mjeseci ali po potrebi se može dati i voda i čaj u vrlo malim količinama( par kašikica dnevno, zašto da ne) i da to ne utiče na ustaljeni ritam dojenja ja sam svojima davala kad vidim da se muče sa stolicom i stomačićem s kašike malo čaja od komorača a već sa tri mjeseca redovno par kašika vode,(ako imaju temperaturu dojila sam ih više nego inače ali i dodavala malo vode) isto s kašike, Burhanu je 9.mj. i još uvijek doji nemam namjeru sad izazvati lavinu reakcija, definitivno bebu treba dojiti punih 6 mj. ali po potrebi, ako majka zaključi da bi bilo potrebno može malo vode i čaja
|
|
|
|