Hanady RR -> RE: Masina za susenje vesa (1.3.2012 22:31:55)
|
IZVORNA PORUKA: Selminja IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Selminja Ja imam ovu Indesit 2 u 1, susim stalno osim ljeti kad su bas vreline. Najvise koristim onu opciju gdje je pegla oznaka (za bijeli ves), ves koji ne peglam mogu sloziti, a ne bude zguzvan. E sad mene zanima, vidim da ima zena koje imaju istu, kad koristite ostale opcije sušenja? Koji program susenja koristite kad sušite šareni ves? Ja inace prije pocetka sušenja šarenog veša povadim dzempere i košulje.Ne usudjujem se ukljuciti na opciju "pegla" pa ukljucim na 40 ili 80 minuta s tim da ne bude potpuno suh, ali ono rastiranje dok se ne osuši me jednako nervira kao i da je skroz mokar. Obucu jos nisam, ali probat cu. Često koristim onaj program 13 wash & dry, a bebecu odjecu perem na programu 5 i susim isto oznaka pegla. Kako vi najčešće sušite, kojim programima koji veš? Otkad je proucavam i jos je nisam skroz skontala. ja bijelo i šekire sušim na oznaku ormar iz mašine lažem... dobar dio peglu i e zahtjeva al ja sma jedna od onih koje sve peglaju, al to moje peglanje je vrlo brzo jer nije gužvano zaista šarenu veš koji perem na 4-ci ili 5-co zavisi jel 40 ili 60 stepeni potrebno...njaga sušim do vješalice.... s tim da ako ima sintetaike ua stavrima tipa elastina posebno perem na eko porgramu do 3 ipo kilograma i sušim do vješaluce takošer a na porgramatoru na 12 stavim gdje mi je opcija sintetika na 11 ti je opcija suđenja pamuka... džemepere i svoje tunike u tom fazonu pereme same...po 3 i pol kilograma eko porgram na 4 na 40 stavim ...pa sušim do vješalice mekada na 11 porgramator nekada na 12 zavisi jel ima koja moja tunika koja je ono uz tijelo pa da mi elastin sotane takav ja sma porbala sve i patike i obući i sve živo...meni je super... ja do pegle sušim samo stoljnjake i košulja naše koje su mi sojetjivije...njih iz mašine stavim na grijače radijatora u toaletu...neki 20-tak minuta i onda domah peglam i peglom rubove dousšujem d ami bude sve ko uštirkano... eto, tako ja[sm=smiley1.gif] E Hanady ja cu isprintat ovaj tvoj post i zalijepit na masinu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala! A na kom programu sušiš obuću? Sta s minutnim sušenjem, da li njega koristis? To mi malo nejasno,mislim, kako cu ja znat koliko je minuta potrebno da se odredjeni ves osuši? ih kasno sma viejdla... al hajd evo da napišem.... obuću perem po dva para na progarmu namjenjenom za to... s tim ako perem male dječije tene onda pod jedne brojim dva para[sm=smiley36.gif] eh ja ti ovako stavim na desetku programator a temperatura 30 stepeni...sušenje radim na do ormara... a ovo da tajiraš u pricipu ti je isto kao stavke do pele ili vješalice ili ormara... s tim recimo ako perem neke lijepe stavri, muževe košulje ili svoje, svoje tunike u kombinaciji mekšim materijala do pamuka itd ja znam staviti na sušenje vremensko na minute...naravno nikada još nisma koristila na 180 min jer je to do ormara i teže je za peglat... ja recimo znam an 60 minuta kad je na eco porgramu manje stavri do 3 kg i osuši mi tamana da peglom dosušim a nije gužvano. da mi izađu negužvane i pomalo vlažne...pa ih stavim na ofinger
|
|
|
|