nikka -> RE: masina za susenje vesa (2.9.2008 13:57:48)
|
IZVORNA PORUKA: Shee Ja imam Boshovu mašinu i sušilicu veša u jednom. I nikad ne koristim to sušenje jer treba mu dugo da baš osuši veš, duplo više nego da ga opere i to pojede struju. Jedino ako imam neki komad odjeće koji sam baš naumila da obučem a mokar je, ubacim samo njega i onda se brzo prosuši ili kad perem ručnike, oni su malo teži i deblji, obavezno stavim radi reda desetak min. sušenja da se oslobode malo te vlažnosti ili ako taj dan perem baš puno veša i nemam mjesta za sušenje, pošto sušim na onom kućnom stalku, jer mrzim veš sterati vani radi golubova na balkonu, mušica i ne znam ti čega još, pa onda programiram da mi se poslije pranja prosuši tridesetak minuta, i onda se brže osuši kad ga izvadim i brže se napravi mjesto za novu turu. Inače, ne može se sušiti veš od osjetljivijih materijala, a i ostali se baš zgužva poslije sušenja, ko da ga je krava žvakala.:) Svašta ja napisa, ali mislim da sam sve opisala što sam trebala.:) Kod mene je ova 2u1,i istina je ako perilica troši jedan kw po satu,sušilica troši 2,ali nema veze ona meni super osuši veš,od 30-60 min., nikada nije trebalo duže,a što se tiče vrsta materijela,ako je više osjetljivog veša stavim na delikatno sušenje ako ne na normalno. Ako je veš zgužvan znači da je predugo sušen. Shee,šteta ti je neupotrebljavati sušilicu kad si ju već kupila.
|
|
|
|