emma.L -> RE: Odgoj i postupanje prema živahnom petogodišnjaku (6.4.2011 14:50:17)
|
OT, pošto je već krenulo: Mene je moja mama tukla prutom, ali nakon moje 6 godine se nikad nigdje nije postidjela moga ponašanja. I nisam je se bojala, iako je bila jako stroga, voljela sam je neizmjerno. A tukla me je jer sam bila dijete koje te u oči gleda i radi što je naumilo iako razlikuje dobro i loše. Kasnije smo razgovarale bez kraja i konca i nalazile kompromise, kad sam već bila veća. A sad na topic: Moj rođak je imao problem sa koncentracijom i sjedenjem kad je krenuo u školu i to je bilo popraćeno i izljevima bijesa. Strina ga je nekoliko godina vodila na savjetovanje i čovjek je uspio završiti srednju školu, sada studira višu medicinsku i radi kao fizioterapeut dva posla. Da nije odreagirala na vrijeme (po meni je malo i kasnila, jer je on ovo sve ispoljavao i kao mali, sa 4-5 godina), tko zna bi li išta bilo od njega. E sad, ovdje se iz aviona vidjelo da je problem s koncentracijom i zadržavanjem pažnje, u kombinaciji sa odgojnom zapuštenošću (jer mu je otac poginuo, a majka jedno vrijeme zabila glavu u pijesak). Vidjelo se da to nije samo živahno dijete. A on, duša draga, danas se zna žaliti "na dvanaesti rođendan si me vodila psihijatru" [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - kad je krenula, nije odustajala dok nije našla način i pomoć i za učenje i za odgajanje.
|
|
|
|