loptica7 -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 11:29:47)
|
IZVORNA PORUKA: maja78 RR IZVORNA PORUKA: Medić* IZVORNA PORUKA: scarlett Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće. Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka. Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet. Moj je rodjen 2.10. 2008. Prosle godine nije bio obavezan da krene. Ove godine polazimo aBg sa nepunih 7 god. Nisam imala dilemu uopste da li da ga ostavim ili upisem. Vodila sam se time da mu ta godina bezbrizna itekako treba [sm=smiley1.gif] isto kao medic sam i ja Moja cura će u 10 mj napuniti 7 god, a u školu će krenuti u 1 mj 2016. god, jer u našoj županiji tada počima nastava. Upisi su nam bili sad u jesen i ona tada nije bila za škole, ništa je nije zanimalo osim igre. Tete u vrtiću su mi rekle da je ne šaljem, da 1 god puno znači djetetu, a u vrtiću je crtala i pisala samo zato što mora, stalno je gledala kad će završiti i ići se igrati. Jesam li pogriješila vidjet ćemo. Sad je zanima i pisanje i crtanje, gotovo sva slova je naučila sama, čak je počela čitati. Zakonom ona nije morala u školu, a mogli smo je poslati.
|
|
|
|