RE: Na upisu u skolu? (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

Hanady RR -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 7:59:42)

I ja sam u ovoj grupaciji koja kaže ostavi dijete ''kući'' sve dok možeš...
Bila sam toga mišljenja i prije nego sma imala školarca...
sada kada imam kćer u trećem osnovne još sam sigurnija da sma ispravnoga stava bila i jesam...
zakasniti nigdje neće...100%

Mala Selma -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 8:41:11)

Mi smo zavrsili ljekarsko uvjerenje za skolu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
U domu zdravlja saraj polje je sljedeca procedura:mora se naruciti i kod fizijatra i kod zubara.Kada se zavrse ti pregledi ide se kod pedijatra.Nasa pedijatrica je uradila pregled ociju,visina,tezina,pregled testisa,pluca i grlo.Pitala ga je par slova,uopstena pitanja (gdje zivi,koliko ima godina i sl.),boje i oblike i dala nam potvrdu.A.kasni sa dvije vakcine i kad budemo svi zdravi moramo i to zavrsiti.
Što se tice vrtica,obzirom da on ide od jaslica pa do danas,jucer smo dobili uvjerenje za upis,jos samo da odlucimo u koju skolu ce ici[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

I da,kod fijatra ide na vjezbe vec pet dana,mora opet nositi uloske,zubici ok su.

magbi -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 8:47:50)

mi smo sve zavrsili u dz vogosca sve hvala bogu uredu jedino je mrsavko visok 125 a tezak 23 [sm=zmeden.gif] jeli bez obzira na adresu stanovanja imas prvo na upisa u skolu koju zelis

Hanady RR -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 8:50:21)

IZVORNA PORUKA: magbi

mi smo sve zavrsili u dz vogosca sve hvala bogu uredu jedino je mrsavko visok 125 a tezak 23 [sm=zmeden.gif] jeli bez obzira na adresu stanovanja imas prvo na upisa u skolu koju zelis

da[sm=smiley1.gif]

i tamana je on...
kakav mršavko
super mašallah[sm=smiley1.gif]

dambolina -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 10:24:48)

jedino je mrsavko visok 125 a tezak 23

sta je onda moja sa 19,5 kg i 115 cm? neuhranjena, cccc [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

sin je na upisu imao 124 cm i 24 kg :)

maja78 RR -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 11:15:07)

IZVORNA PORUKA: Medić*

IZVORNA PORUKA: scarlett

Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće.
Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka.
Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet.

Moj je rodjen 2.10. 2008. Prosle godine nije bio obavezan da krene. Ove godine polazimo aBg sa nepunih 7 god.
Nisam imala dilemu uopste da li da ga ostavim ili upisem.
Vodila sam se time da mu ta godina bezbrizna itekako treba [sm=smiley1.gif]

isto kao medic sam i ja

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 11:22:46)

Da Majo. Tvoj je 7 cini mi se.

Moj ode na sistematski s muzem. Pitam ga hoces mama da te vodi. A on ide mu se s ocem pa kaze: nemoj se ljutiti, isto ja vas volim pa ti ces me voditi na sistematski za fakultet[sm=smiley36.gif]

loptica7 -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 11:29:47)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

IZVORNA PORUKA: scarlett

Jedno pitanje drage žene, moj sin je rođen sredinom avgusta, tako da će ove godine napuniti 6 godina i 2 sedmice kada krene u školu. Sve vrijeme kontam da me zakon obavezuje da ga upišem, ali evo zadnjih dana (a već smo završili sa sistematskim i dobili ljekarsko uvjerenje i potvrdu iz vrtića) često čujem kako roditelji ostavljaju djecu još jednu godinu kod kuće.
Sada me malo panika uhvatila kako da donesemo pravu odluku, obzirom da nemamo još mnogo vremena, a nekako bih mu radije poklonila još jednu godinu igre, jer kad krene u školu, slijede obaveze za cijeli život, nema više povratka.
Imate li vi kakav savjet iz iskustva ( pitanje se odnosi više na mame koje već imaju upisano jedno starije djete u školu) ali i na mame koje tek sada upisuju, ako imate neki savjet.

Moj je rodjen 2.10. 2008. Prosle godine nije bio obavezan da krene. Ove godine polazimo aBg sa nepunih 7 god.
Nisam imala dilemu uopste da li da ga ostavim ili upisem.
Vodila sam se time da mu ta godina bezbrizna itekako treba [sm=smiley1.gif]

isto kao medic sam i ja

Moja cura će u 10 mj napuniti 7 god, a u školu će krenuti u 1 mj 2016. god, jer u našoj županiji tada počima nastava. Upisi su nam bili sad u jesen i ona tada nije bila za škole, ništa je nije zanimalo osim igre. Tete u vrtiću su mi rekle da je ne šaljem, da 1 god puno znači djetetu, a u vrtiću je crtala i pisala samo zato što mora, stalno je gledala kad će završiti i ići se igrati. Jesam li pogriješila vidjet ćemo. Sad je zanima i pisanje i crtanje, gotovo sva slova je naučila sama, čak je počela čitati. Zakonom ona nije morala u školu, a mogli smo je poslati.

pocahontas -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 11:39:31)

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: dambolina

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas [sm=zz_big_green.png] 19,5 kg i 115 cm

mi smo 21 kg visina 118[sm=smiley36.gif]

22kg i 121cm visok [sm=smiley3.gif]

magbi -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 11:42:30)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] samo nek su zivi i zdravi i ja sam bila mrsavica a sad ko bure xxl velicine hahah

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 13:07:17)

Evo i mi obavili. Saraj polje. Dodje moje pile sa sistematskog, sposoban za skolu [sm=smiley36.gif]
Sav je pod utiscima pozitivnim, odusevljen pregledima. Sve ok hBg. 5 maja jos termin kod fizijatra treba obaviti.
Uvjerenje uglavnom imamo. Vakcinisan. 131 cm i 30, 5 kg, rastu djeca.
Zalio se dr da mu mama neda puno na kompjuteru, ona mu rekla max 1h dnevno jer nije dobro vise, on se slozio i sav sretan [sm=smiley36.gif]
Njemu veci autoritetu dr i uciteljice nego ja :)

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 13:24:10)

IZVORNA PORUKA: pocahontas

IZVORNA PORUKA: dambolina

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas [sm=zz_big_green.png] 19,5 kg i 115 cm

mi smo 21 kg visina 118[sm=smiley36.gif]

22kg i 121cm visok [sm=smiley3.gif]

sto se cudis? taman mjera..moj A pojede Boziju kisu nemam pojma gdje mu stane...to je djete hiper aktivno..sve spadne za tren..na mamu garant bacio[sm=smiley36.gif]

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 13:25:39)

masAllah medici tvoj decko veliki i napredan..hama kila ko ja[sm=smiley36.gif]

nije mi jasno sto svi idu kod fizijatra..nama nista nije rekla[sm=zmeden.gif]

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 13:30:13)

Pa dobar je. Onako prati visinu, ni debeo ni mrsav, fino nekako.
Ni nama nije rekla ( muz ga vodio ) i dala termin 5 maja.
Pa idu na pregled stopala. Znas da sva moraju. I vecina djece koliko cujem imaju manje ili vise ravna stopala.
Koja imaju problema s tim fizijatar im daje dijagnozu neku, vjezbice, ulosci...bar ja tako mislim.

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 13:34:20)

Pa idu na pregled stopala. Znas da sva moraju. I vecina djece koliko cujem imaju manje ili vise ravna stopala.
Koja imaju problema s tim fizijatar im daje dijagnozu neku, vjezbice, ulosci...bar ja tako mislim.

pa da..nama je dala samo uputnicu na pregled stopala..nismo isli fizijatru...bodili terminn u Drzavnoj ..jel fizijatar ortoped[sm=smiley36.gif]hahahhaha..nisma u fazonu majkemi nista ne kontam..otisla kod ortopeda[sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 13:58:45)

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

MicoTico -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 14:12:14)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

taman

Mirkica -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 14:21:51)

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

evo ti tabela

za visinu

http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121106_Kinder_Entwicklung_Groessentabelle_Maedchen_5-19_Jahre_druck.pdf

i za tezinu
http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121031_Kinder_Entwicklung_Gewichttabelle_Maedchen_5-10_Jahre_druck.pdf

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 14:25:21)

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

Evo mi danass bili 131 i 30,5 kg. Nije puno.
A generacija su nam. Moj stariji 2 mj.
Ima i vecin, manjih takodjer.

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 14:26:43)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

moja Ajša

124 cm visoka
24 kg

jel to malo? puno?

evo ti tabela

za visinu

http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121106_Kinder_Entwicklung_Groessentabelle_Maedchen_5-19_Jahre_druck.pdf

i za tezinu
http://www.netmoms.de/magazin/fileadmin/user_upload/Kleinkindentwicklungskalender/121031_Kinder_Entwicklung_Gewichttabelle_Maedchen_5-10_Jahre_druck.pdf

Evo gledam moj jos nema 7 godina, uglavnom veci od vrsnjaka a ne odstupa od krivulja [sm=smiley1.gif]

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 14:27:51)

pa da..nama je dala samo uputnicu na pregled stopala..nismo isli fizijatru...bodili terminn u Drzavnoj ..jel fizijatar ortoped[sm=smiley36.gif]hahahhaha..nisma u fazonu majkemi nista ne kontam..otisla kod ortopeda[sm=smiley36.gif]

Pa valjda jest. Muzu rekla za taj termin, to sva djeca idu, da gledaju stopala, ja sve kontala idemo ortopedu [sm=smiley36.gif]

maja78 RR -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 15:16:13)

Moj ode na sistematski s muzem. Pitam ga hoces mama da te vodi. A on ide mu se s ocem pa kaze: nemoj se ljutiti, isto ja vas volim pa ti ces me voditi na sistematski za fakultet[sm=smiley36.gif]

jeste 07.10.

a tvoj je kralj hahaha, i tacno se vidi godina razlike, toliko je zreliji nego prosle godine moj malac

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 15:24:21)

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

jeste 07.10.

a tvoj je kralj hahaha, i tacno se vidi godina razlike, toliko je zreliji nego prosle godine moj malac

Naravno. I sama kazem za svog drugo dijete u vecini stvari. Zreliji svakako.

aazra -> RE: Na upisu u skolu? (27.3.2015 20:12:17)

Moj ispade debeljuca s 33 Kg i 128 cm [sm=smiley36.gif]

Kad ga se sjetim kakav je bio u septembru kao da je dvije godine proslo, a ne sedam mjeseci, stvarno nekoliko mjeseci puno znaci koliko se djeca uozbilje kad im se da malo vremena...za ovu opciju odlaganja sam svakako [sm=smiley1.gif]

A razlog vise je taj sto znam i neku djecu koja su četvrti - peti razred, već umorna od obaveza, da se razumijemo odlikasi su u pitanju ali ne vjerujem nikom ko kaze da djeca uzivaju u svom tom gradivu ( samo knjiga iz engleskog ima dovoljno za gimnaziju). Neka se djeca pripreme i psihicki za sve to [sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (30.3.2015 13:39:55)

izvadih decku i rodni list....0,40 pfeninga[sm=smiley36.gif] lopovluka braco mila
elem potvrde od vrtica su poceli davati samo da odemo i imamo svu papirologiju[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>