RE: Na upisu u skolu? (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:40:23)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

jeste..neki dan svratim u skolu da se mama raspita sta nam treba..kod sekretara[sm=smiley36.gif] kaze ona da sva jdeca koja su 2009 trebaju krenuti ove godine...ja kazem da cemo u oktobru imati 6..kaze ona nema to veze vi ste obavezni
mah...mi odlucili sa Bozijom pomoci...misljenja su podjeljena no duga prica

teacher75 -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:43:00)

Ta sekrertarica veze sa zivotom nema, valjda postoji u zakonu kad djeca moraju

Visnja RR -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:43:29)

IZVORNA PORUKA: salmy

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

jeste..neki dan svratim u skolu da se mama raspita sta nam treba..kod sekretara[sm=smiley36.gif] kaze ona da sva jdeca koja su 2009 trebaju krenuti ove godine...ja kazem da cemo u oktobru imati 6..kaze ona nema to veze vi ste obavezni

Nije rekla istinu..al naravno da možeš upisati ....

megi -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:43:30)

Ovo izgleda svi moramo kod ortopeda

ajd i to cemo obaviti narednih dana, cura je bila prehladjena pa nismo ni vakcinu dobili pa cemo traziti uputnicu za Opcu

mi smo 124 cm
26 kg

teacher75 -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:44:20)

IZVORNA PORUKA: teacher75

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

Jeste, ona svog salje ranije u skolu

hahahah Tiki sta ti bi[sm=smiley36.gif]

Pa ranije je, nema 1.sept. 7 jos[sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:45:17)

IZVORNA PORUKA: megi

Ovo izgleda svi moramo kod ortopeda

ajd i to cemo obaviti narednih dana, cura je bila prehladjena pa nismo ni vakcinu dobili pa cemo traziti uputnicu za Opcu

mi smo 124 cm
26 kg

mi smo dobili uputnicu..ali Kosevo...nije mi palo na pamet da pitam za Vojnu..a sve djeca nose anatomske uloske a svi moramo kod ortopeda[sm=smiley36.gif]

visnja namam pojma tako mi oan rece..jos se cudi sto je pitam...mozd anije upucena

teacher75 -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:45:31)

Greska, htjela sam napisat da nema 6

Medić* -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 16:55:06)

Salmy jel tvoj 2009 gen.
Moj 2008.

Evo moj 2008. Ajsa od Vesele isto I masa generacije 2008 ove god [sm=smiley36.gif]
Mi nismo zakonski obavezni[sm=smiley36.gif] prosle a ove da [sm=smiley36.gif]

Ta sekretarka se pravila pametna[sm=smiley36.gif]

koka i po -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 17:39:05)

sva djeca koja do marta ove godine imaju punih pet i pol godina su obuhvacena ovim programom.
tako je bar kod nas.
djeca koja imaju manje od odredjenih godina nisu obavezna da pohadjaju predskolsko obrazovanje.

Visnja RR -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 18:05:08)

http://www.ringeraja.ba/clanak/tik-tak-tik-takuskoro-upis-u-skolu_2277.html

teacher75 -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 18:07:27)

moja ce imati 5 godina i 5 mj.tako da ne mora jos[sm=smiley1.gif]

Hanady RR -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 18:09:39)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

Školskim obveznikom redovne osnovne škole smatra se dijete koje će do 1. marta tekuće godine navršiti 5 i po godina života.

Znači ovo je član iz zakona...koji je na snazi
Ta sekretarka ne da ne poznaje Zakon nego svjesno neupućene roditelje, kojih nažalost ima odvodi u zabludu...

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (12.3.2015 18:19:40)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Školskim obveznikom redovne osnovne škole smatra se dijete koje će do 1. marta tekuće godine navršiti 5 i po godina života.

Ta sekretarka ne da ne poznaje Zakon nego svjesno neupućene roditelje, kojih nažalost ima odvodi u zabludu...

iskreno nema ona mene sta dovoditi u zabludu...dovoljno poznajemo svoje djete da znamo ocjeniti je li ide ili ne ...ne vezano samo za skolu..
ja sam otisla po inf..sta mi treba od papirologije vezano za upis ...rekla je sto je imala ja je saslusala i dovidjenja...
u ovoj drzavi hebenoj ako cemo iskreno slabo ko poznaje zakone(specijalno oni sto zavrse fax u Travniku) za 15 dana...a takvih nazalost ima na pretek na funkcijama a meni na jedno uslo na drugo izaslo[sm=smiley1.gif]

maja78 RR -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 8:32:47)

IZVORNA PORUKA: dambolina

evo i mi danas bili u DZ Omer Maslic. visina, tezina, pregled vida, opsti pregled kod pedjatrice, dala nam zeleno svjetlo za vakcinu i rekla da trebamo ortopedu. ali nije mi dala uputnicu, pa mi sad nije jasno jel mozda napravila elektronsku uputnicu ili mi je fizicki trebala dati, a mozda zaboravila[sm=zmeden.gif]. moram kasnije ponovo u DZ po nalaz krvi i urina, pa da svratim i po tu uputnicu, al reko da prvo vidim sa zenama mozda neka zna kako to ide sad sa ovim uputnicama?

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas [sm=zz_big_green.png] 19,5 kg i 115 cm

moj tezi samo 1 kg, a djecak je, znaci isto sica :)

i mi juce zavrsili u O.M evo sve sto rece dambolina, brzo gotovo, samo sad vec pocinju guzve

mama75 -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 9:52:52)

evo i mi danas bili u DZ Omer Maslic. visina, tezina, pregled vida, opsti pregled kod pedjatrice, dala nam zeleno svjetlo za vakcinu i rekla da trebamo ortopedu. ali nije mi dala uputnicu, pa mi sad nije jasno jel mozda napravila elektronsku uputnicu ili mi je fizicki trebala dati, a mozda zaboravila[sm=zmeden.gif]. moram kasnije ponovo u DZ po nalaz krvi i urina, pa da svratim i po tu uputnicu, al reko da prvo vidim sa zenama mozda neka zna kako to ide sad sa ovim uputnicama?

I da vidim ima li ko laksi i manji od nas [sm=zz_big_green.png] 19,5 kg i 115 cm

15,7kg; 110cm curica [sm=smiley1.gif] Doduse, mladja je od tvoje 9 mjeseci, pa mozda da bude te visine za 9mj, ali tezina nema sanse [sm=smiley36.gif]

Hanady RR -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 10:03:02)

iskreno nema ona mene sta dovoditi u zabludu...dovoljno poznajemo svoje djete da znamo ocjeniti je li ide ili ne ...ne vezano samo za skolu..
ja sam otisla po inf..sta mi treba od papirologije vezano za upis ...rekla je sto je imala ja je saslusala i dovidjenja...
u ovoj drzavi hebenoj ako cemo iskreno slabo ko poznaje zakone(specijalno oni sto zavrse fax u Travniku) za 15 dana...a takvih nazalost ima na pretek na funkcijama a meni na jedno uslo na drugo izaslo[sm=smiley1.gif]

ja zaista ne znam da se fax pa i u travniku može za 15 dana završiti..
ali ono što znam je da je ovo javni forum gdje mnogi čitaju savijete i informacije...
i preuzimaju ih...
u skladu sa tim i regirah da nebi neko bio doveden u zabludu...a pojedinačne odluke nekog do roditelja su već drugi par rukava i u to ne ulazim...
[sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 10:06:42)

ja zaista ne znam da se fax pa i u travniku može za 15 dana završiti..
ali ono što znam je da je ovo javni forum gdje mnogi čitaju savijete i informacije...
i preuzimaju ih...
u skladu sa tim i regirah da nebi neko bio doveden u zabludu...a pojedinačne odluke nekog do roditelja su već drugi par rukava i u to ne ulazim...
[sm=smiley1.gif]

3 ih je zavrsilo u zadnjih par dana sto ih ja licno znam...1 je na putu[sm=smiley36.gif] da zavrsi...zavisi kojim autom ides do Travnika pa si brzi[sm=smiley36.gif]a ako s eutale za gorivo onda je isplativost bolja i malkice sporija[sm=smiley36.gif]

dambolina -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 10:43:09)

znaci ima nas razvih visina i tezina, cccc. ma dobro, kaze meni dr da je sitna, ali da je jos uvijek u granicama normale - meni je to OK, ipak je cura nedonosce. a niko ne zna sta je sa ovim uputnicama, jel?

a ovaj raniji upis u skolu, razlike se osjete tek u starijim razredima - moj sin je sada 6. razred i djeca koja su krenula ranije, hem su manja, hem su im rezultati slabiji... a dok su bili na razrednoj nastavi sve je bilo super, tek sad na predmetnoj, uocavaju se razlike... to je barem moje iskustvo i zato moja cura ide tek ove godine u skolu.

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 10:47:21)

a niko ne zna sta je sa ovim uputnicama, jel?

nama je jucer napisala uputnicu...da ti odes po nju ipak...nesto ne vjerujem tim elektronskim

dambolina -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 11:00:41)

ma jah, ipak bih ja nju radije u Vojnu odvela nego na Kosevo, tako da cu otici da uzmem ja tu uputnicu fizicki. sto je sigurno sigurno :)

maja78 RR -> RE: Na upisu u skolu? (13.3.2015 11:27:25)

ma ja mora ti dati uputnicu

Hanady RR -> RE: Na upisu u skolu? (17.3.2015 10:46:40)

I mi smo obavili sistematski[sm=smiley1.gif]
Stari Grad
dođete do sestrica i daju Vam papirić koji kasnije vraćate sa uputom gdje i kako sotmatologu i fizijatru idete...
Obaite to dvoje....i vraćate se njima...
Mi kod stomatologa, imali već karton, sve uredno, nema kvarova, šestice sve četiri isplivale, zakazali da ih zalijemo...stalne zube očekujemo, neki mliječni ispali neki se klimaju, pohvaljeni za higijenu....
Kod fizijatra opća priča o držanju tijela, kičme i leđa, izbor ruksaka kako vršiti u odnosu na položaj tijela, urađena nam podometrija, stopala u redu...doktorica istkla da pazimo na položaj sjedenja na stolici i izbor stlice uz radni stol radi visine koju naša cura ima i eto...
Kod pedijatra, opći razgovor, ime i prezime, adresa stanovanja, grad i držaa, brojanje do 10 i unazad, boje je ispitali, životinje koje žive u šumi...
Sve je znala hB[sm=jezicek.gif]
Pregled očni, oba oka Ok vidi i poslednju najitniju liniju...smao nije znala šta je Lula pa rekla truba[sm=jezicek.gif]
Visina i težnina, 132 cm i 29 kg...doktorica zadovoljna, napominje da je važno da održava fizičku aktivnost kao i do sada...[sm=smiley1.gif]
I primili smo vakcinu...mojoj curi je nedostajala Dite Per i Poli jer je imala doređena kašnjenja, MPRrevakcinaciju ne treba jer je imala rekciju u kasnom primanju itte tek prošle godine te joj je revakcinaciji nepotreban...al eto sve smo zvršili i dobili ljekarsko. spremni smo[sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: Na upisu u skolu? (17.3.2015 12:31:17)

I mi smo obavili sistematski[sm=smiley1.gif]
Stari Grad
dođete do sestrica i daju Vam papirić koji kasnije vraćate sa uputom gdje i kako sotmatologu i fizijatru idete...
Obaite to dvoje....i vraćate se njima...
Mi kod stomatologa, imali već karton, sve uredno, nema kvarova, šestice sve četiri isplivale, zakazali da ih zalijemo...stalne zube očekujemo, neki mliječni ispali neki se klimaju, pohvaljeni za higijenu....
Kod fizijatra opća priča o držanju tijela, kičme i leđa, izbor ruksaka kako vršiti u odnosu na položaj tijela, urađena nam podometrija, stopala u redu...doktorica istkla da pazimo na položaj sjedenja na stolici i izbor stlice uz radni stol radi visine koju naša cura ima i eto...
Kod pedijatra, opći razgovor, ime i prezime, adresa stanovanja, grad i držaa, brojanje do 10 i unazad, boje je ispitali, životinje koje žive u šumi...
Sve je znala hB[sm=jezicek.gif]
Pregled očni, oba oka Ok vidi i poslednju najitniju liniju...smao nije znala šta je Lula pa rekla truba[sm=jezicek.gif]
Visina i težnina, 132 cm i 29 kg...doktorica zadovoljna, napominje da je važno da održava fizičku aktivnost kao i do sada...[sm=smiley1.gif]
I primili smo vakcinu...mojoj curi je nedostajala Dite Per i Poli jer je imala doređena kašnjenja, MPRrevakcinaciju ne treba jer je imala rekciju u kasnom primanju itte tek prošle godine te joj je revakcinaciji nepotreban...al eto sve smo zvršili i dobili ljekarsko. spremni smo[sm=smiley1.gif]

nas je pedica pregledala nikakve upute nismo dobili [sm=zmeden.gif]

veeseelaa -> RE: Na upisu u skolu? (17.3.2015 12:33:48)

nas je pedica pregledala nikakve upute nismo dobili

ja sam prošle godine ovaj pregled obavila u DZ Vojničko

sve obišli za upis u predškolsko
i sve ok, vidi, čuje, konta, prava, zdrava

Hanady RR -> RE: Na upisu u skolu? (17.3.2015 12:34:29)

pa salmy ne znam zaista očito je različito od doma zdravlja do doma zdravlja...
ja napisah za Stari grad kako je prošlo...
i da opći pregled grlo, pluća preslušana, motorika, stomačić...uoči vakcine...
Tako je kod nas prošlo...[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>