Hanady RR
|
prenos postova IZVORNA PORUKA: danis drage mame kada su se vase bebe pocele okretati na bok? moj bebac ima danas tocno 4 mjeseca i jos se ne okrece . bas sam zabrinuta IZVORNA PORUKA: sahara Ima vec slicna tema ' motoricki razvoj bebe u prvoj godini zivota' ili tako nesto, nesto me zeza komp pa ne mogu da ti kopiram link, u svakom slucaju nije to tako strasno sto se jos nije okrenuo, neko to uradi ranije neko kasnije, ako je bebeli mozda je malo lijen, pokusaj ga stavljati na stomak i ruke uz tijelo pa da sam izvlaci rukicu i tako malo vjezba, mislim ne znam sta sve moze to samo dajem primjer, ne brini se IZVORNA PORUKA: danis hvala ti na odgovoru . idemo u srijedu na redovitu kontrolu i cijepljenje pa cemo vidjeti sta ce dr. reci IZVORNA PORUKA: dafri Naravno mi mame sve pratimo i upoređujemo,pa ako druge bebe nešto mogu a naša ne onda se nasekiramo Vjerovatno mu nije još vrijeme,ipak su sve te stvari individualne ali ako se baš brineš s bebicom možeš malo vježbati ,ima na internetu i opis tih vježbi.okucaj: razvoj kroz igru IZVORNA PORUKA: bebbe RR Pitaj pedijatricu na kontroli. Svi ti parametri su napravljeni na osnovi prosjeka - dakle, neke bebe se okrenu puno prije, a neke i puno kasnije, pa je opet sve u redu. Meni je opet super kada vidim da mame vode racuna o tim stvarima, jer, cak i da se usporeno razvija njegova motrika, sto ne mislim da je slucaj, lijepo je da roditlji pravovremeno reagiraju. Sretno i ne sekiraj se! IZVORNA PORUKA: Hanady RR Prenos postova sa teme ''Prevrtanje...'' IZVORNA PORUKA: akica b Za sve jedan veliki pozdrav... Interesuje me kad se beba pocinje sama prevrtati i okretati..koji je to mjesec? IZVORNA PORUKA: triplemama Moj E. sa 4 mj. se prevrnuo sa leđa na trbuh i sada mu je tu fazon stalno se prevrće . IZVORNA PORUKA: ebru Evo mlada dama me probudila,pa reko da i ja kazem sto znam!!!!! Moja bebacha sada ima 3 mjeseca i 4 dana.Mi smo u fazi odizanja guze od podloge i to jedno 10 cm,pokusavamo da se okrenemo ali nam to ne uspijeva,pa onda Inace sam cula da bi beba "trebala" od 3-4 mjeseca tu fazu da savlada,a mi i kad uspijemo da se prevrnemo sa ledja na stomak,na stomaku definitivno necemo ostat jer nam to nije omiljena poza za lezanje(jos uvijek) IZVORNA PORUKA: seki Moja mala je negdje oko 5. mjeseca pocela da se prevrce ali bas samostalno,sa ledje na stomak.Ubrzo je usavrsila te pokrete tako da je ne smijem vise samu ostaviti na bracnom lezalu jer se okrece i koluta dok ne dodje do ruba kreveta. Sada trenutno puzemo unazad. IZVORNA PORUKA: Lel@ Moj Sadin ima 4 mjeseca i 7 dana,i upravo se jutros prvi put prevrnuo... Sa leđa na stomak,baš samostalno.. POZZ IZVORNA PORUKA: lejlašh Moja Merjem ima 4 mjeseca i 4 dana, još se ne prevrće sama, mada mislim da će to ubrzo savladati, dođe do pola i onda ne zna namjestiti rukicu da se prevrne do kraja. To je sve individualno, maloprije mi je žena ispričala da joj se mali od sestre prevrnuo prvu noć kada su ga donijeli iz bolnice. Sada ima 7 mjeseci i hiperaktivna je beba, ne možeš mu ništa, uvijek ga četvore oči moraju pratiti. Bolje je da tu aktivnost malo kasnije savladaju. IZVORNA PORUKA: meli07 drage mame.. evo našeg problema..bili smo na kontroli kod fizijatra i utvđeno je da nam beba ima iskrivljen vratić, te da ne drži glavicu dovoljno dobro za svoj uzrast..to je dr utvrdio iz vježbe: kad se uzme za ručice iz ležećeg položaja i vuče u sjedeći, opusti skroz glavu i neće da je drži.. , inače mu je stabilna kada se drži u naručju.. beba ima 2,5 mjeseca..odredili su nam da idemo na neke vježbice..nadam se da će nam to biti od pomoći.. zamolila bih vas ukoliko ste vi ili neko vama blizak imali iskustva sa sličnim problemom da nam date svoje mišljenje.. hvala vam drage moje IZVORNA PORUKA: Emica_sa meli07 pozdrav,moja ti je preporuka da svakako ides na vjezbice jer samo ti mogu pomoci..Da li je Dr.utvrdio razzlog takvog stanja,da li vas je slao neuropedijatru? IZVORNA PORUKA: meli07 rečeno nam je da nije zabrinjavajuće jer je svaka beba individualna u svom razvoju(za držanje glavice), te da će još pratiti to stanje prije nego nas dalje uputi..a za vratić ne znam..zašto se to desilo, ne znam..da li to ima veze s onim što govore okrećite djecu i na jednu i drugu stranu..i ja sam to radila..a primijetila sam da mali preferira jednu stranu..