Teddy Bear
|
draga Sara 123 moja djevojcica je imala krivi vrat, tacnije sva je bila kriva , kad je podignem vrat, kicma u obliku slova C, a kad je stavljamo na nogice cak je odizala i desnu nogicu, nadam se da ces me skontat. To sam primjetila odmah po rodjenju, samo nisam odmah shvatila o cemu se zapravo radi, sve je krenulo od toga da je nisam mogla nikako namjestiti da doji... Odvedem je u DZ na vakcinu, mislim da je imala oko 3 mj, naglasim dr, koja je takodje primjetila i tu dobijem uputnicu za Ortopeda, koji je rekao sve u redu samo polozaj u maternici koji je beba zadrzala... Dosli smo do Pedijatrijske klinike Jezero, tu obavimo pregled fizijatra, neuropedijatra, koji nas ponovo uputi ortopedu, na UZ vrata, UZ mozga.... sto je normalan tok da bi na kraju opet imali kontrolu kod neuropedijatra i na kraju fizijatra,,, to smo sve zavrsili kad je moja A imala 7 mjeseci i potpuno se ispravila sama od sebe, da tako kazem, bez vjezbica. Zakljucak je bio polozaj u maternici, jer je ona presjedila cijelu trudnocu, takva je i rodjena(prirodan zadak)... Bila je i pomalo lijena i mirna, toliko da se prvi put sama okrenula sa stomaka na ledja sa 7 mj. .. Uh ja sam ti bas dug post napisala, ako te jos nesto zanima slobodno pitaj. Prati svoju bebu, ponasanje i ostalo, ja mislim da je ona jos mala, i da ce se abda ispravit, ali svakako naglasi pedijatru. nama su sve vakcine bile obustavljene, dok nismo dobili potvrdu sa Jezera da beba smije biti vakcinisana... lijep pozdrav
|