Esmica -> RE: dobar zubar - preporuka (1.3.2012 0:52:50)
|
sada IZVORNA PORUKA: Adana Sto se tice cijena ne znam, to mozes naci u cjenovnicima ordinacija na netu. :) Ima i neki drugi zubar u Domu zdravlja, ne moras se vratiti kod te zloceste zubarke.... A zasto moras cekati tako dugo? Jeli slucajno 'lijeci' zub ili? Naravno da mozes birati plombu. U zadnje vrijeme su malo kvalitetnije helio plombe - bijele plombe. I kada se stavi malo vise plombe, onda ne bi trebalo da pravi probleme. Jer se one stisnu prilikom osvjetljavanja ultraviolentnom svjetloscu, i ako je ima dovoljno onda se ona fino rasporedi. Ja ih imam i na pretkutnjaku i na kutnjaku, do sada nisu ni ispale ni slomile se. Zavisi sve kako se uradi. Amalgam nije los, jeste malo izdrzljiviji ali je i estetski losiji, a i sadrzi zivu koja se vremenom otpusta. Nisu to sad neke velike kolicine ali... :) Ponekad kada je kvar veci i napravi se veci kavitet onda je amalgamska plomba najbolje, a cesto i jedino rjesenje. Hvala ti na odgovoru. Nemam pojma zasto se ceka ovoliko.Ova doktorica nista ne govori,i to me nervira.Da mi kaze sta radi,sta slijedi,zasto,i tako...Nista,uopste mi se ne obraca.Samo na kraju kaze termin kad je za plombiranje,i nista vise. Zub me bolio jedno vrijeme,pa poslije prestalo,al sam ipak otisla,jer sam trudna,pa da ne ode dalje,a i poslije necu imat vremena kao sad da to rijesim. I ja sam citala za amalgamske plombe,pa bih voljela bijelu,mada je sestica u pitanju. Zato i pitam jel moguce u domu zdravlja traziti plombu po zelji,iako i da jeste,ova doktorica kakva je,ne vjerujem da bi htjela. Promjenit cu doktoricu. Kad smo vec dobili papire za izbor doktora stomatologa,zasto opet moramo da trpimo ruzan odnos prema pacijentima? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|