|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Foto - kuhanje!
12.9.2011 15:47:14   
niki83
Eh, bas ti hvala. Mislim se sta da joj napravim i sjetim se ove torte, ona voli ove kombinacije, ustvari voli ih i ostatak porodiceuser posted image pa da se pocastimouser posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu Daj daj)
Neposredna veza do poruke: 526
   RE: Foto - kuhanje!
14.9.2011 22:45:38   
niki83
Lely draga, tvoje maslenice (ja ih zovem pogaciceuser posted image ) postadose hit! user posted image
A tek ova torta, samo da zene znaju, predobra je...mi smo se odusevili, uzivali su svi koji su probali...Zeno svaka ti cast na ovim receptimauser posted image user posted image Hvala


_____________________________

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 527
   RE: Foto - kuhanje!
25.9.2011 13:43:33   
muaaa
Eto kako je sezona sljiva dosla i gotovo prosla ja se odlucih da podjelim s vama ovaj svoj kulinarski pokusaj,pa za pocetak nije lose.
Skuhati krompir,ispasirati ga
user posted image
Dodati jaje,puter malo soli pa sve dobro izmjesati
user posted image
Kad se ohladi dodati brasna po potrebi,izmjesati da nebude ni tvrdo ni meko
oblikovati u salamu i narezati
user posted image
Kidati narezane djelove i stavljati ociscenu od kospice sljivu
user posted image
Oblikovati
user posted image
i staviti u kipucu vodu u koju je stavljeno malo soli da kuhaju.Eto taj postupak nisam slikala,uglavnom kada se knedle podignu na povrsinu (ja ih pustim jos malo da kuhaju)i vadim u serpicu u kojoj sam istopila puter i dodala prezlu
user posted image
Malo ih provaljam po smjesi od prezle
user posted image
i na oval
user posted image
Pri posluzivanju posuti kristal secerom
user posted image user posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 528
   RE: Foto - kuhanje!
25.9.2011 14:04:21   
Medić*
Muaa izgleda super, moram probati. Jela sam slicno nesto samo sto se radi od krompira i smokvi. Uglavnom postupak isti user posted image

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 529
   RE: Foto - kuhanje!
25.9.2011 16:22:31   
muaaa

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Muaa izgleda super, moram probati. Jela sam slicno nesto samo sto se radi od krompira i smokvi. Uglavnom postupak isti user posted image


Meni su knedle sa sljivama predobre i vrati me u djetinjstvo,mama ih je pravila bas cesto ali sa slatkim od cijelih sljiva.A i ove su odlicne

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 530
   RE: Foto - kuhanje!
26.9.2011 1:54:16   
Mjeseceva Pratilja
Pizza
5 soljica brasna
3 soljice toplog mlijeka
1 soljica ulja
1 kvasac
1 jaje.
Kada zamijesite tijesto neka odstoji 15-20 minuta i potom peci oko 15 min.

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Prije izlijevanja tijesta, tepsiju ili pleh namazati puterom ili uljem. Super je peci pizzu u nekoj neprijanjajucoj tepsiji. Lahko se vidi. Bon apetite. user posted image


_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 531
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 16:57:46   
rerica

IZVORNA PORUKA: muaaa

Eto kako je sezona sljiva dosla i gotovo prosla ja se odlucih da podjelim s vama ovaj svoj kulinarski pokusaj,pa za pocetak nije lose.
Skuhati krompir,ispasirati ga
user posted image
Dodati jaje,puter malo soli pa sve dobro izmjesati
user posted image
Kad se ohladi dodati brasna po potrebi,izmjesati da nebude ni tvrdo ni meko
oblikovati u salamu i narezati
user posted image
Kidati narezane djelove i stavljati ociscenu od kospice sljivu
user posted image
Oblikovati
user posted image
i staviti u kipucu vodu u koju je stavljeno malo soli da kuhaju.Eto taj postupak nisam slikala,uglavnom kada se knedle podignu na povrsinu (ja ih pustim jos malo da kuhaju)i vadim u serpicu u kojoj sam istopila puter i dodala prezlu
user posted image
Malo ih provaljam po smjesi od prezle
user posted image
i na oval
user posted image
Pri posluzivanju posuti kristal secerom
user posted image user posted image

ovo je predivno kako vidim,a nisam nikad pravila...samo bih volila da napises sastojke koliko se cega stavlja??

_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 532
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 17:09:10   
Mjeseceva Pratilja
Rerice i ja bih voljela da je forumasica napisala koliko cega ide..Ali evo po slikama otprilike mozes staviti 4 krompira srednje velicine..Ovisno koliko osoba imas kuci..

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 533
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 17:33:44   
rerica

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Rerice i ja bih voljela da je forumasica napisala koliko cega ide..Ali evo po slikama otprilike mozes staviti 4 krompira srednje velicine..Ovisno koliko osoba imas kuci..

Ja i mm....user posted image

_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 534
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 17:39:38   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: rerica


IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Rerice i ja bih voljela da je forumasica napisala koliko cega ide..Ali evo po slikama otprilike mozes staviti 4 krompira srednje velicine..Ovisno koliko osoba imas kuci..

Ja i mm....user posted image

Nice. user posted image
Pa onda 4..user posted image  Cini mi se da ove knedlice mogu i prenociti, nece im nista biti..

_____________________________

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 535
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 19:51:08   
muaaa
Hej cure ja otprilike stavim svega,oko 1 kg krompira,50gr putera brasna po potrebi,soli malo medju prstima jedno jaje i eto.Ja samo torte pravim po mjerama a inace sve ostalo ono kako kazu "od oka"user posted image

P.S.Mjeseceva kod mene su prenocile i nista im nije bilouser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 536
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 19:57:08   
Hanady RR
Ove knedle mogu i prenoćiti i trajati nekoliko dana, čak znaju biti i mekše ako s ene stavi previše brašna.

ove knedel s emogu pirpemiti pa zalediti i da stoje do 6 mjeseci...pa po potrebi sau kipuću vodu onako zaleđene i valjanje u krušne mrvice...a ja nakon njih uvaljama i u kristal šećer.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 537
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 20:01:56   
Anoniman
Ja knedle pravim tako sto skuvam krompir u blago slanoj vodi, onda ga izgnjecim, kad malo prohladi dodam jaja, kasiku-dvije griza, brasno i malo praska za pecivo...varijanta sa puterom mi bude pravo masna... onda oblikujem, unutra stavljam cijelu sljivu kojoj je izvadjena kospica, a pravo dobre budu i sa kajsijama, a mogu se praviti i sa suvim sljivama i kajsijama. onda kuvam i kad su kuvane valjam ih u blago proprzenu prezlu u koju sam stavila secer u prahu i cimet. posle ih prelijem tecnom cokoladom ili eventualno istopim cokoladu i puter i prelijem.

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 538
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 20:05:09   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Ove knedle mogu i prenoćiti i trajati nekoliko dana, čak znaju biti i mekše ako s ene stavi previše brašna.

ove knedel s emogu pirpemiti pa zalediti i da stoje do 6 mjeseci...pa po potrebi sau kipuću vodu onako zaleđene i valjanje u krušne mrvice...a ja nakon njih uvaljama i u kristal šećer.

Citala sam o tome da se mogu zalediti i po potrebi vaditi iz zamrzivaca ali ja nisam probala nikada.Vidis mogla bi napraviti dok ima sljiva pa zalediti,dobra idejauser posted image


_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 539
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 20:08:32   
Hanady RR
draga jelena tvoje ubiVajuuser posted image čokolada preko uh uh ( smajlikojiseoblizuje)

muaa ja sma ih radile nedavno vala...i d aznaš zaledila sma 2 ture po 30 knedli...

inače i ja ne radims aputerom unutra ja stavim kašiku-dvije ulja...

a prezlu na puteru porpržim al u većoj tavi malo samo d aporumeni....

ja sma i s avišnjama pravila...al stavim po 2-3 višnje...i s acjelom šljivom ko jelena...a vidiš i kajsija je dobra ideja skrizuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 540
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 20:12:40   
muaaa
A sta mislite dali bi mogle suhe kajsije??

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 541
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 20:48:56   
rerica
kad se skuhaju pa uvaljaju u prezlo i puter koliko toga kolicine treba staviti,ovo ostalo sam skontala...user posted image

_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 542
   RE: Foto - kuhanje!
30.9.2011 20:50:49   
muaaa

IZVORNA PORUKA: rerica

kad se skuhaju pa uvaljaju u prezlo i puter koliko toga kolicine treba staviti,ovo ostalo sam skontala...user posted image

Ja stavim oko 150gr putera i malo manje od pola kese prezleuser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 543
   RE: Foto - kuhanje!
1.10.2011 23:55:40   
Anoniman
Moze suva kajsija, ja obicno pravim sa suvim, ali ih vece prije potopim u toploj vodi da odstoje preko noci.

(odgovor članu muaaa)
  Neposredna veza do poruke: 544
   RE: Foto - kuhanje!
3.10.2011 19:33:33   
ElmaB
AJVAR

Paprike oprati i osušiti, slo9žiti u pleh i


user posted image

staviti u rernu na 200 stepeni 20-ak minuta


user posted image

izvaditi,

user posted image

malo ocijediti i vrele stavljati u najlon kesu

user posted image
kesu dobro zatvoriti, ali probušiti iglicom par rupica da se dobro ocijede


user posted image
na 1 kg paprika ide 1 patlidžan(komad). Isjeći ga na kocke i ispržiti. Ja sam ga pekla zajedno sa ljutim papričicama.

user posted image
ohlađene paprike očistiti od sjemenki i guliti-najteži dio

user posted image

paprike i patlidžan samljeti, odvojiti dio u koji dodajete ljute papričice, tako da dobijete dvije vrste ajvara: ljuti i slatki
user posted image

u posudu/lonac nasuti oko 2,5 dl ulja, zagrijati i dodati smjesu. Kuhati na laganoj vatri oko 2-3 sata, postepeno miješati i dodavati ulje i so. Ajvara je gotov kada postane narandžasto smeđ i kada prođete kašikom po njemu, a ostaju tragovi.

user posted image

tegle ugrijati u rerni na 100 stepeni oko 15-20 minuta

user posted image

u vruće tegle sipati vruć ajvar. Po vrhu nasuti malo ulja i dobro zatvoriti.


user posted image I na kraju JA, mrtva umorna, sa svojim teglama!user posted image


user posted image



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 545
   RE: Foto - kuhanje!
3.10.2011 19:36:28   
Amani12
Svaka cast Elma user posted image

_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 546
   RE: Foto - kuhanje!
3.10.2011 19:38:28   
sheri
Elma draga, svaka castuser posted image
a pogotovo na slikanju, kako ti je jos  i do toga bilo dok si pravilauser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 547
   RE: Foto - kuhanje!
3.10.2011 19:39:15   
rerica
Elma svaka cas_t user posted image

< Poruku je uredio rerica -- 3.10.2011 19:40:47 >


_____________________________

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 548
   RE: Foto - kuhanje!
3.10.2011 19:40:46   
Honey3
Elma svaka cast kad ti ovo uspijes u kuci pravituser posted image i,mogu misliti koliko posla i prljanja....
ja pravim kod mame, vani sve radimo i pecemo u kazanu,doduse bude dosta toga jer na cetvero dijelimouser posted image


_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 549
   RE: Foto - kuhanje!
3.10.2011 19:42:59   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: ElmaB



user posted image




user posted image user posted image

Ova je najjaca. user posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *