|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Foto - kuhanje!
10.8.2011 16:40:23   
Hanady RR
Uh ilhana al su ti punjenja smao takva...

a i ja kraće pečemuser posted image

ja to za sat već i ogladim i pojedemuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 476
   RE: Foto - kuhanje!
10.8.2011 16:40:37   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: doublemum

Ilha-ovo što ti pišeš prašak za pecivo-zar nije germa( na slici se vidi germa)?!
I još jedno pitanje-zašto tako dugo pečeš?(i ja sam nekada tako, ali po maminom savjetu pečem ih kraće i budu ukusiuje-mekše)

A za slikeuser posted image user posted image user posted image user posted image i za truduser posted image user posted image user posted image




Joj dobro si... jesam luda... postim, halalite =)

A trud je samo radi mog muza... =) On bi mogao da zivi od strudle =) sad cu promjeniti i staviti da je germa, hvala =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 477
   RE: Foto - kuhanje!
10.8.2011 16:43:12   
Ilhana RR
A pecem ih dugo zato sto mi tako najbolje uspijevaju... a inace mi je lud sporet, jednom sam pokusala to "brzinsko" i ostala mi je unutra skroz ziva...

a bude mi mehka pravo ;)

i evo muz salje sms kaze da ne zna koja je bolja... takodjer i babo mi sad rece =)

< Poruku je uredio Ilhana RR -- 10.8.2011 16:44:21 >


_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 478
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 1:28:19   
Lejla Ka
Dakle:

Hadžijski ćevab

[Prema iscrpnom objašnjenju Mame Alme i Hanady, te nakon gledanja par folova na TV-u]

Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu, pa sam uzela oko 1/2kg mlađe šnicle i besprijekorno je operisala od svih žilica.

user posted image

Sastojci za moj ćevab su bili: meso izrezano na krupnije zalogaje, jedna veoma velika glavica crvenog luka izrezana na sitne kockice, tri srednje mrkve izrezane na kolutiće, jedan veliki prezreo paradajz (oguljen i izrezan na kockice)

user posted image

Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, dva lovorova lista i blago ljutkasta paprika.

user posted image

Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovorove listove, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja". U jednom trenutku sam se prepala da će mi aroma lovora biti prejaka pa sam izvadila listove. Mislim da bi pola lista na ovu količinu bilo dovoljno.

user posted image

Prema postupku viđenom na TV, na tanjir sam stavljala četvrtast komad folije i stavljala manju porciju ćevaba, i tek onda dodavala očišćene šampinjone.

user posted image

Onda sam svaki paketić uredno i čvrsto "zapakovala i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni

user posted image

Rezultat je bio odličan. Aroma predivna, meso mekano kao pamuk.

user posted image

Hvala instruktorima, ovo ću svakako ponoviti. U opće nije komplikovano, veoma je efektno, a traži samo malo više vremena za spremanje.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 479
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 7:39:09   
sheri
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Dakle:

Hadžijski ćevab

[Prema iscrpnom objašnjenju Mame Alme i Hanady, te nakon gledanja par folova na TV-u]

Ja u ćevabima volim junetinu, ima izrazitiju aromu, pa sam uzela oko 1/2kg mlađe šnicle i besprijekorno je operisala od svih žilica.

user posted image

Sastojci za moj ćevab su bili: meso izrezano na krupnije zalogaje, jedna veoma velika glavica crvenog luka izrezana na sitne kockice, tri srednje mrkve izrezane na kolutiće, jedan veliki prezreo paradajz (oguljen i izrezan na kockice)

user posted image

Začine koje sam stavila su so, crni biber, peršun, dva lovorova lista i blago ljutkasta paprika.

user posted image

Najprije sam na malo ulja popržila luk da postane staklast, dodala meso i propržila da promjeni boju, dodala paradajz, pa i to malo propržila, dodala kolutiće mrkve, začinila, ubacila lovorove listove, te dodala malo vode da sve ogrezne, jer sam očekivala dugo kuhanje. Kuhala sam jedan sat na 5/9 na staklokeramičkoj ploči, a nakon toga još 30 minuta na 4/9 podioku. Tako da je ćevab bio potpuno gotov prije "pakovanja". U jednom trenutku sam se prepala da će mi aroma lovora biti prejaka pa sam izvadila listove. Mislim da bi pola lista na ovu količinu bilo dovoljno.

user posted image

Prema postupku viđenom na TV, na tanjir sam stavljala četvrtast komad folije i stavljala manju porciju ćevaba, i tek onda dodavala očišćene šampinjone.

user posted image

Onda sam svaki paketić uredno i čvrsto "zapakovala i poredala u tepsiju na pek papir. Pekla sam 10 min na 250C, a onda 20min na 200C. Do posluživanja su ostali u isključenoj rerni

user posted image

Rezultat je bio odličan. Aroma predivna, meso mekano kao pamuk.

user posted image

Hvala instruktorima, ovo ću svakako ponoviti. U opće nije komplikovano, veoma je efektno, a traži samo malo više vremena za spremanje.


super!
ovo se spremam praviti u subotu, nadam se da ce mi uspjeti.
btw, Lejla imamo istu serpu user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 480
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 11:45:33   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: sheri

btw, Lejla imamo istu serpu user posted image user posted image user posted image



To znači da smo obadvije jako pametne žene jer smo je kupile user posted image Super mi je za svašta, od iskuhavanja mesa za čorbu do ovih dugokuhajućih jela.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 481
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 11:56:43   
mama75
Moze li teletina u ovaj cevap?

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 482
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 12:00:59   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li teletina u ovaj cevap?


može...
ja samo sa teletinom i pravim...

Lejla savršen prikazuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 483
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 12:01:38   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li teletina u ovaj cevap?



Naravno, recepti koje su meni govorili sadrže teletinu. Ja volim da meso u ćevabima miriše, teletine mi nestane, pokrije je povrće. Ako ćeš teletinu nema potrebe za dugim kuhanjem.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 484
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 12:05:32   
mama75
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

IZVORNA PORUKA: mama75

Moze li teletina u ovaj cevap?



Naravno, recepti koje su meni govorili sadrže teletinu. Ja volim da meso u ćevabima miriše, teletine mi nestane, pokrije je povrće. Ako ćeš teletinu nema potrebe za dugim kuhanjem.


Super, hvala! Ja nesto ne volim junetinu pa zato. Do sada se nikad nisam usudila na ovaj nacin praviti, uvijek samo u serpi skuham i bude OK, ali mislim da je ovako puno bolje.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 485
   RE: Foto - kuhanje!
11.8.2011 18:40:58   
Malenaoduvijek
samo da se pohvalim da sam pravila ovi Ilhaninu strudlu, samo sam ja jednu pravila sa jabukama (jabuke kao za lijenu pitu, jednu sa eurokremom i trecu sa domacim djemom od malina, njam, njam eksta recept stvarno 
user posted image user posted image


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 486
   RE: Foto - kuhanje!
13.8.2011 23:13:16   
napolitanka
da pohvalim maslenicu od lelyuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pun pogodak za iftar, pukla ko halvauser posted image user posted image user posted image user posted image samo sam ja umjesto jedne solje ulja u tijesto stavila pola, dodala i prasak za pecivo, umjesto piletine stavila komadice teletine, koja je stojala citav dan u mlijeku, a gljive sam izdinstala na luku i u vrhnje dodala curry...teletinu sam prije przenja nasolila i povegetila...helem predobro, ostalo nije nista, i mislim da cu ovo svrstati u jedno od ljepsih jela kad dolaze gostiuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 487
   RE: Foto - kuhanje!
14.8.2011 0:02:04   
niki83
Upravu si napolitanka, ja sam pravila tijesto pa filovala spinatom i sirom, preko prelili mileram, super bilo, a sutra sam aBd za iftar planirala nama bas sa piletinom. Moram samo naci svjeze gljiveuser posted image

_____________________________

N&N

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 488
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 12:54:19   
Amelaa RR
Kadaif

Kadaifa odokativno
100g preprzenih badema
200g krupnije mljevenih oraha
malo tahan halve
1-2 kasike meda (ako imate)
100g maslaca

Agda
500g secera
1-2 dcl vode
limun

user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 489
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 12:57:24   
Honey3
mmmmm kako volim kadaif a ovaj mi posebno dobro izgledauser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 490
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 13:01:39   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: zaha

mmmmm kako volim kadaif a ovaj mi posebno dobro izgledauser posted image user posted image user posted image


Uh, Amelaaaaaaaa  user posted image

E vala ću isprobati ovaj tvoj, mora da ubija!

Čovječe, kako su orasi skupi user posted image Prošli Ramazan bili 16KM najskuplji.


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 491
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 13:15:22   
canim
Amela kadaif ti je za 10 user posted image kako zalijes jeli hladna agda i hladan kadaif ili ??? 

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 492
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 13:41:30   
Anoniman
Amelauser posted image user posted image user posted image postim ne mogu nista drugo napisat user posted image   ali  user posted image user posted image user posted image i hvala za ovaj detaljan recept akobogda za Bajram budem probala 

(odgovor članu canim)
  Neposredna veza do poruke: 493
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 13:47:06   
Amelaa RR
Hvala drage moje, inace zlatno pravilo kod zaljevanja kadaifa je mlak kadaif s mlakom agdom se polako zaljeva...Znaci susak po susak a ne pljuhnut sve odjednom i onda se samo zbljuzga... Triputamama znas kako legne poslje iftara uz kahvu...nemas pojma user posted image user posted image


< Poruku je uredio Amelaa RR -- 16.8.2011 13:53:28 >


_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu canim)
Neposredna veza do poruke: 494
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 13:58:22   
dzeni_nl
Amela, jel bolje peci sa ventilatorom ili bez? Moram pokusat napravit pa cu da vidim kako ce ispadne.



_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 495
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 14:00:03   
Amelaa RR
Bez ventilatora, bar sam ja pekla bez  jer kadaif hoce da se "ispodtiha" pece..i da porumeni lijepo...i na to treba paziti da ne bi izgorio...

_____________________________

1. ICSI Bahceci-Sarajevo
22.07.2013pocetak bockanja
04.11.2013 Beta 1:(
2. ICSI Bahceci-Sarajevo
26.06.2015 - Beta 73-80 biohem
3. 17.11.2015 Beta 0,1
4. 30.09.2016 Beta pozitivna
10.11.2016 Spontan
5. 2018 FETBahceci Beta pozitivna

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 496
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 14:01:20   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Čovječe, kako su orasi skupi user posted image Prošli Ramazan bili 16KM najskuplji.



Lejla ovdje su 15 eura kila. Znaci svugdje su skupi.


_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 497
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 14:03:09   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Bez ventilatora, bar sam ja pekla bez  jer kadaif hoce da se "ispodtiha" pece..i da porumeni lijepo...i na to treba paziti da ne bi izgorio...


Eh zato i pitam. Jer meni sa ventilatorom nekako brzo ispece sta god da pecem. I da nisam pitala kad budem pravila garant bi mi izgorio.


_____________________________

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Amelaa RR)
Neposredna veza do poruke: 498
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 14:03:42   
Visnja RR
Amela user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 499
   RE: Foto - kuhanje!
16.8.2011 14:06:35   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Čovječe, kako su orasi skupi user posted image Prošli Ramazan bili 16KM najskuplji.



Lejla ovdje su 15 eura kila. Znaci svugdje su skupi.



Ma kažu da je prošle godine slab urod bio. Zato se ove godine prolama, ali to je tek za slijedeći Ramazan user posted image


_____________________________

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *