|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 9:40:53   
Crvena
Ima li neka dobra dusa koja je sacuvala postupak pravljenja onog cokoladnog rolata od allmunah (imam recept, ali me interesuje kako ga filovati)user posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 576
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 9:52:45   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: Crvena

Ima li neka dobra dusa koja je sacuvala postupak pravljenja onog cokoladnog rolata od allmunah (imam recept, ali me interesuje kako ga filovati)user posted image

imam ja redovno ga pravimuser posted image

Filuješ ga na ohlađenu koru, 2 šlag kreme umutiš i stavljaš na kraj biskvita te laganini urolaš. Staviš ga u frižider i onda premažeš sa čokoladnom glazurom (4 kašike mlijeka i 200g mliječne čokolade)

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 577
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 10:04:48   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Breskva


IZVORNA PORUKA: Crvena

Ima li neka dobra dusa koja je sacuvala postupak pravljenja onog cokoladnog rolata od allmunah (imam recept, ali me interesuje kako ga filovati)user posted image

imam ja redovno ga pravimuser posted image

Filuješ ga na ohlađenu koru, 2 šlag kreme umutiš i stavljaš na kraj biskvita te laganini urolaš. Staviš ga u frižider i onda premažeš sa čokoladnom glazurom (4 kašike mlijeka i 200g mliječne čokolade)


Je li  samo na jedan kraj biskvitauser posted image   U kojem plehu peces, moze li u onom sto dodje uz rernuuser posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 578
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 10:13:40   
Anoniman
može, može u tom plehu i da na jedna kraj biskvita ne razmazuješ po cijelom

< Poruku je uredio Breskva -- 25.11.2011 10:14:00 >

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 579
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 10:17:21   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Breskva

može, može u tom plehu i da na jedna kraj biskvita ne razmazuješ po cijelom


Hvala ti punouser posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 580
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 10:19:59   
Anoniman
ne zaboravi ispod biskvita papir za pečenje i malo biskvit pospi mlijekom bude mekši

(odgovor članu Crvena)
  Neposredna veza do poruke: 581
   RE: Foto - kuhanje!
25.11.2011 10:38:43   
Crvena
IZVORNA PORUKA: Breskva

ne zaboravi ispod biskvita papir za pečenje i malo biskvit pospi mlijekom bude mekši

Ok hvala. user posted image

_____________________________

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 582
   RE: Foto - kuhanje!
7.12.2011 19:21:00   
jasmin
Torta mog djetinstva koju su pravile vrijedne ruke moje mame.

Krema:2 pudinga od jagode i 9 kasika secera skuhati na litar mlijeka.U ohladjen puding dodati 150 grama maslaca i ostaviti kremu da odmara.Predlazem da se krema napravi sat vremena prije pravljenja kora.

4 vece banane,2 slag pjene

Kore: 5 jaja
9 kasika secera
9 kasika ulja
9 kasika mlijeka
9 kasika brasna
prasak za pecivo
3 kasike kakaa
Pjenasto umutiti jaja sa secerom,zatim dodati ulje,mlijeko,brasno i prasak za pecivo.Dobro ujednacenu smjesu istresti u pleh za torte i peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 150 stepeni.
Sljedecu koru napravite na isti nacin,samo dodajte kakao na kraju.
Ohladjene kore presjeci na pola,umutiti slag i banane isjeci na kolutice.U pleh stavite podmetac za tortu (nije nuzno).

Ja sam s premazivanjem krenula od zute kore,svaku koru poskropite mlijekom,a kremu podijelite na 4 dijela.

user posted image

Na kremu prve kore poredajte banane

user posted image

Zatim stavite crnu koru i premazite kremom,zatim zutu,pa krem i na krem trece kore ponovo banane.
Ovako izgleda torta kada se premazu sve kore.

user posted image

I konacno,sa slagom i komadicima cokolade.

user posted image

< Poruku je uredio jasmin -- 7.12.2011 19:22:58 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Crvena)
Neposredna veza do poruke: 583
   RE: Foto - kuhanje!
7.12.2011 19:23:30   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 584
   RE: Foto - kuhanje!
7.12.2011 19:26:39   
Honey3
dobrrrauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 585
   RE: Foto - kuhanje!
7.12.2011 19:27:39   
Visnja RR
jede mi se nesto slatko
jasmin "ubicu te " user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 586
   RE: Foto - kuhanje!
7.12.2011 19:30:07   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

jede mi se nesto slatko
jasmin "ubicu te " user posted image


Samo da prespava,bice i presjek ;).

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 587
   RE: Foto - kuhanje!
7.12.2011 19:31:08   
Hanady RR
ja ćem ovu za new year da zadam...
samo pod fondat naravnouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 588
   RE: Foto - kuhanje!
8.12.2011 18:51:23   
jasmin
I kriska ...
user posted image

< Poruku je uredio jasmin -- 8.12.2011 18:52:42 >


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 589
   RE: Foto - kuhanje!
8.12.2011 18:57:50   
Visnja RR
ima li bujruma user posted image

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 590
   RE: Foto - kuhanje!
8.12.2011 18:59:42   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

ima li bujruma user posted image

Kako da ne :),uvijek ima bujruma.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 591
   RE: Foto - kuhanje!
24.12.2011 8:04:53   
jasmin
Cuftete od pileceg mljevenog mesa

400 gr pileceg mljevenog mesa
1 veca glavica sjeckanog luka
1 cehno bijelog luka
1 vrecica pilece krem supe
biber,so
kasika mljevene paprike
kasicica origana
malo ulja
brasno za uvaljati
vrela voda
3 kasike paradajz sosa

Postupak:Sve sastojke staviti u posudu,
user posted image

ujednaciti smjesu,
user posted image

oblikovati cuftete i uvaljati ih u brasno,
user posted image

zagrijati ulje i prziti...
user posted image

da porumene...
user posted image

kada su rumene s obje strane,dodati vrele vode i pustiti da lagano krckaju,zatim kad `upiju` opet dodati vode,
user posted image

kada su cuftete gotove,dodati paradajz sos i pustiti da krcka jos 7-10 minuta...
i gotove
user posted image

Naravno,kusajte ih uz omiljeni prilog :).


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 592
   RE: Foto - kuhanje!
24.12.2011 9:16:32   
chantal
Super izgledaju Jasmin! user posted image

Ja inače ćufte ne volim baš,ali nisam nikad probala od piletine,baš ću pokušati.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 593
   RE: Foto - kuhanje!
24.12.2011 9:39:51   
Emica_sa
Odmah mi se jede jasminuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

Hello, it's me...

(odgovor članu chantal)
Neposredna veza do poruke: 594
   RE: Foto - kuhanje!
24.12.2011 11:40:28   
Medić*
Dobre cuftetice user posted image Do sada nikada nisam ih pravila od pileceg fasiranog, bas cu probati ovih dana aBg

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 595
   RE: Foto - kuhanje!
24.12.2011 12:48:00   
jasmin
Hvala i probajte zenice,meni su ukusnije od teleceg,juneceg ili govedjeg mesa.
Evo slika uz prilog...
user posted image

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 596
   RE: Foto - kuhanje!
25.12.2011 12:57:24   
lila25
uhh jasmin ovo extra izgleda njam njam,hvala na ideji za rucak user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 597
   RE: Foto - kuhanje!
25.12.2011 14:35:57   
Rabi
muaa ovaj tvoj recept sa ''sljivama'' znas li kako bi mogla napraviti sa cokoladom ili nutelomuser posted image
Ono sto me zanima, hoce li nutela iscuriti prilikom kuhanja?


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 598
   RE: Foto - kuhanje!
27.12.2011 12:27:07   
Rabi
IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: ElmaB



user posted image




user posted image user posted image

Ova je najjaca. user posted image



Kraljica si!!user posted image '' ...sa svojim teglama...''user posted image


_____________________________

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 599
   RE: Foto - kuhanje!
4.1.2012 11:07:06   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Kiflice ( recept naše Lejle Ka)

potrebno:
za tjesto:


500 gr brašna
1 jaje
50 grama omekšalog putera
kašika soli
kašika šećera
10 gr germe
250 ml toplog mlijeka

Fil:
po želji....
ja sam pravila sa džemom od drenjka koji sma mješala za mljevenim lješnjacima
Ove kiflice su super kao slane, pomjepate mladi sir i jedno jaje, malo poslite i filujete
naravno sve opcije slanoga i slatkoga su ptvorene

premaz:
1 jaje
susam ili lan za posispanje ( mi obično lanom slatke posipamo a susamom slane

http://www4.slikomat.com/10/0317/je4-Slika1.jpg

od navednih sastojaka za tjesto, zamjestite glatko tijesto
http://www4.slikomat.com/10/0317/ziq-Slika1.jpg
ostavite da odstoji dok se ne udupla i izvadite na pobrašnjenu radnu površinu
http://www4.slikomat.com/10/0317/2zb-Slika1.jpg
razvaljate rukom u dužinu i sjecite nožem ili otkidajte komadiće tjesta iste veličine
http://www4.slikomat.com/10/0317/f3b-Slika1.jpg
svaki komad napravite u malu lopticu ove veličine
http://www4.slikomat.com/10/0317/nu6-Slika1.jpg
razvaljajte lopticu u oblik elipse i gornji dio narežite nožem u trakice uske, ovako
http://www4.slikomat.com/10/0317/yqp-Slika1.jpg
na donji dio elipse stavite fil po želji
http://www4.slikomat.com/10/0317/9h3-Slika1.jpg
o počnite savijanje kiflice, pristisnite malo prstima dio ispod kojeg je fil i savijte je do kraja
http://www4.slikomat.com/10/0317/gqn-Slika1.jpg
kiflice redajte u pleh namašćen i prekricen papirom za pečenje
http://www4.slikomat.com/10/0317/s3s-Slika1.jpg
kiflice premažite razućenim jajetom i pospite susamom ( ili lanom kao ja)
http://www4.slikomat.com/10/0317/q4e-Slika1.jpg
http://www4.slikomat.com/10/0317/42e-Slika1.jpg

pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni oko 20 minuta

http://www4.slikomat.com/10/0317/dn7-Slika1.jpg

ispečene kiflice po želji poprskajte malo vodom sa prtiju, smao nekoliko kapi i pokrijet kuhinjskom krpom 5-6 minuta
ili natapkajte puterom pa poklopite papirom za pečenje 5-6 minuta

u oba slučaja dobijte ovo
http://www4.slikomat.com/10/0317/cqn-Slika1.jpg
prijatnouser posted image



evo ih mirkiceuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *